• Amanda,
  • Amanta,
  • Kaiva
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Zemgalē apsūdz tēvu par seksuālu vardarbību pret pusaugu meitu

Teksta izmērs Aa Aa
Kriminālziņas
VS.LV 12:07, 22.05.2024


Austrumzemgales prokuratūra nodevusi tiesai krimināllietu, kurā apsūdzēts kāds vīrietis par vairākkārtēju seksuālu vardarbību pret savu meitu, kura nav sasniegusi sešpadsmit gadu vecumu, aģentūra LETA noskaidroja prokuratūrā.



Saskaņā ar lēmumu par krimināllietas nodošanu tiesai, 1987.gadā dzimušais apsūdzētais laikā no 2017.gada septembra līdz 2022.gada decembrim vairākkārtīgi vardarbīgi veica seksuāla rakstura darbības ar cietušo.

Apsūdzētais alkohola ietekmē arī vairākkārtīgi emocionāli cietsirdīgi un vardarbīgi izturējies pret meiteni. Apsūdzētais meitenei draudējis - ja viņa kādam izstāstīs par notiekošo, tad tiks izjaukta viņu ģimene un meitene nonākšot adopcijas centrā.

Kā uzsver apsūdzība, vīrieša prettiesisko darbību rezultātā tika apdraudēta cietušās meitenes dzimumneaizskaramība, tikumība un normāla fiziskā un garīgā attīstība un nelabvēlīgi ietekmēta meitenes psiholoģiskā veselība.

Prokuratūra norāda, ka sekas, ko var izraisīt seksuālā vardarbība pret bērnu, ir ļoti nopietnas. Tiek pārkāptas bērna tiesības uz drošību, veselību un dzīvību, izmantojot viņa ķermeni. Šādu darbību dēļ cieš arī bērna psiholoģiskā veselība, tāpēc minēto un līdzīgu noziedzīgu nodarījumu izdarītājiem ir jāatbild likuma priekšā un pret viņiem jāvēršas ar vislielāko bardzību.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Kriminālziņas Krāpnieki no Latvijas uzņēmumiem izkrāpj arvien lielākas summas (+VIDEO)

Lai mazinātu šo risku, organizācijām jāievieš iekšējās procedūras, kuras nosaka specifisku kārtību.

Kriminālziņas Vīrietis vairākām personām izkrāpj naudu, nepiegādājot solīto malku

Valsts policija rosinājusi prokuratūru sākt kriminālprocesu pret vīrieti par naudas izkrāpšanu, nepiegādājot malku Liepājā.

Kriminālziņas LTV: ūdenspolo treniņa laikā no trenera dūrēm cietis 13 gadus vecs zēns

Ūdenspolo treniņa laikā baseinā no trenera, ilggadējā Latvijas izlases spēlētāja Mihaila Tokareva spērieniem ar kājām un sitiena ar roku cietis 13 gadus vecs zēns, vēsta Latvijas Televīzija.

Kriminālziņas Jelgavā iereibusi vadītāja naktī māca braukt citai sievietei

Aizvadītās nedēļas nogalē Jelgavā aizturēta kāda iereibusi vadītāja, kura naktī mācīja braukt citai sievietei, informē Valsts policijā.

Lasiet arī

Kriminālziņas Pastiprina kriminālsodu par vardarbību pret tuviniekiem

Saeima šodien galīgajā lasījumā pieņēma grozījumus Krimināllikumā, ar kuriem pastiprināts kriminālsods par vardarbību pret tuviniekiem.

Kriminālziņas Rosina apsūdzēt divus policistus par personas piekaušanu atskurbtuvē

Iekšējās drošības birojs (IDB) aprīļa beigās Noziedzīgu nodarījumu valsts institūciju dienestā izmeklēšanas prokuratūrai nosūtījis kriminālprocesu kriminālvajāšanas sākšanai pret divām pašvaldības policijas amatpersonām Vidzemes reģionā - pret vienu par dienesta pilnvaru pārsniegšanu, savukārt pret otru - par bezdarbību.

Kriminālziņas Ruks: Ir pamats uzskatīt, ka Rusiņš vairs nav starp dzīvajiem

Ir pamats uzskatīt, ka par sievietes nogalināšanu bērna un mātes acu priekšā meklētais Leons Rusiņš vairs nav starp dzīvajiem, intervijā TV3 raidījumā "900 sekundes" atzina Valsts policijas priekšnieks Armands Ruks.

Kriminālziņas Lai aizsargātu cietušos, plāno varmākām piemērot elektronisko uzraudzību

Saeima šodien konceptuāli atbalstīja grozījumus Kriminālprocesa likumā, kas paredz, ka varmācīgajām personām varēs piemērot drošības līdzekļa izpildes elektronisko uzraudzību.