• Liāna,
  • Lilija
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Tos, kuri trako ielās, grib sodīt ar cietumu un auto konfiskāciju (+VIDEO)

Teksta izmērs Aa Aa
Kriminālziņas
VS.LV 15:02, 13.04.2024


Daudzās valstīs jau ir pieņemti līdzīgi pasākumi, kas ir pierādījuši savu efektivitāti satiksmes drošības uzlabošanā.


Pārgalvīgas braukšanas cienītājiem nāksies šķirties ne tikai no savām tiesībām, bet arī no brīvības.

Apvienība "Pilsēta cilvēkiem" aicina iedzīvotājus pievienoties iniciatīvai par ļoti liela atļautā braukšanas ātruma pārsniegumu kriminalizāciju un iespēju par šādu pārkāpumu konfiscēt transportlīdzekli. Iniciatīvas mērķis ir cīnīties pret atļautā braukšanas ātruma pārkāpumiem, kas apdraud ne tikai paša pārkāpēja dzīvību, bet arī sabiedrības kopējo veselību un drošību.

2024.gada martā publiskā telpā varēja vērot satraucošu video. Tajā redzams, kā vieglās automašīnas vadītājs Tīnužos brauc ar ātrumu, pārsniedzot 200 km/h, uz ceļa, kur atļautais ātrums ir tikai 50 km/h, par mata tiesu izvairoties no traģēdijas. Šādi pārkāpumi rada nopietnu risku citiem ceļu satiksmes dalībniekiem, t.sk. ģimenēm un bērniem.

"Daudzu braucēju tiesiskais nihilisms noved pie tā, ka Latvijai pēc uz ceļiem bojā gājušo skaita 2023.gadā ir trešais sliktākais rezultāts starp visām Eiropas Savienības dalībvalstīm", - norāda "Pilsēta cilvēkiem" valdes loceklis Kārlis Krēķis. "Šāda situācija ir nepieņemama, un ir jārīkojas, lai pasargātu iedzīvotājus."

"Pilsēta cilvēkiem" piedāvā izmaiņas likumdošanā, kas paredz kriminālatbildību par ļoti lieliem ātruma pārsniegumiem - brīvības atņemšanu uz laiku no 15 dienām līdz 1 gadam vai probācijas uzraudzību, vai sabiedrisko darbu, vai naudas sodu, atņemot transportlīdzekļa vadīšanas tiesības uz laiku līdz pieciem gadiem un konfiscējot transportlīdzekli vai piedzenot tā vērtību vai bez tā. Soda apmērs būtu atkarīgs no pārkāpuma rezultātā radītā apdraudējuma un tā, vai līdzīgi pārkāpumi vadītājam ir bijuši jau iepriekš.

Daudzās valstīs jau ir pieņemti līdzīgi pasākumi, kas ir pierādījuši savu efektivitāti satiksmes drošības uzlabošanā, piemēram, Francijā, Monako, Novēģijā, Šveicē, Austrijā, Dānijā u.c.

"Auto- un motovadītāji, kas sporta trašu vietā izmanto publiskās ielas un šosejas adrenalīna devai, ir potenciālie slepkavas. Viņi zina, ka riskē ar mūsu un jūsu dzīvībām, tomēr attieksme pret šo risku ir vienaldzīga. Mēs aicinām ikvienu, kuram rūp mūsu kopīgā drošība uz ceļiem, atbalstīt šo iniciatīvu", - aicina Kārlis Krēķis.

"Vai vēlamies pavadīt turpmāko dzīvi ratiņkrēslā vai pazaudēt savu meitu vai dēlu kāda braucēja izpriecu rezultātā? Šobrīd tā regulāri notiek. Parakstāmies, lai izbeigtu šīs kriminālās darbības!"


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Kriminālziņas Gājienā palestīniešu atbalstam Rīgā pulcējušies apmēram 100 cilvēku

Rīgā sestdien gājienā palestīniešu atbalstam pulcējušies apmēram 100 cilvēku, novēroja aģentūra LETA.

Kriminālziņas VID aptur PVN izkrāpēju grupējuma darbību - uzlikti aresti 58 automobiļiem

Veicot virkni operatīvo un izmeklēšanas darbību, noskaidrots, ka shēmā iesaistītie uzņēmumi no 2022.gada sākuma līdz 2023.gada beigām izvairījās no nodokļu nomaksas, nodarot zaudējumus valsts budžetam vairāk nekā 367 221 eiro apmērā.

Kriminālziņas SAB: informācija par Kadžuļa apgalvojumiem tiks izskatīta prokuratūras pārbaudē

Visa informācija par uzņēmuma "SOAAR" vadītāja Renāra Kadžuļa apgalvojumiem tiks izskatīta prokuratūras pārbaudē, aģentūrai LETA sacīja Satversmes aizsardzības birojā (SAB), komentējot Kadžuļa teikto par to, ka viņš divas reizes SAB darbiniekiem esot ziņojis mutiski.

Kriminālziņas Par nelikumīgu senlietu glabāšanu piespriež sešu mēnešu nosacītu cietumsodu

Augstākā tiesa (AT) šodien atteica ierosināt kasācijas tiesvedību, un lietā par nelikumīgu valstij piederošu senlietu glabāšanu stājas spēkā notiesājošs spriedums, ar kuru personai ir piespriesta brīvības atņemšana uz sešiem mēnešiem, notiesājot nosacīti, aģentūru LETA informēja AT.

Lasiet arī

Sabiedrība Rīgas pašvaldība sola mainīt absurdo satiksmes organizāciju vienā krustojumā

Darbus plānots sākt, kad iestāsies atbilstoši laika apstākļi.

Kriminālziņas Rīgā sabrucis grausts, bloķējot 5.tramvaja kustību Pētersalas ielā (papildināta)

Rīgā, Pētersalas ielā 6, pirmdien sabrukusi ēka, tādēļ ir apstājusies 5.maršruta tramvaju kustība, liecina SIA "Rīgas satiksme" paziņojums sociālajos tīklos.

Interesanti fakti Rīgā no pirmdienas nakts stundās slēgs tuneli zem dzelzceļa Dzirnavu ielā

No pirmdienas, 11.marta, nakts stundās Dzirnavu ielā zem dzelzceļa pārvada ierobežos un slēgs transportlīdzekļu satiksmi, informēja Rīgas domes Ārējās komunikācijas nodaļa.

Sabiedrība Arī pēc aizlieguma Rīgas centru turpina šķērsot kravas auto

Rīgā par aizlieguma šķērsot pilsētas centru neievērošanu līdz šim ir sodīti 259 kravas auto vadītāji, informēja Rīgas domes Ārējās komunikācijas nodaļa.