• Dita,
  • Marta
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


VDD pērn veicis pārrunas ar iedzīvotājiem, kuri draudējuši Latvijas amatpersonām

Teksta izmērs Aa Aa
Kriminālziņas
LETA 10:12, 29.03.2024


Valsts drošības dienests (VDD) aizvadītajā gadā veicis pārrunas ar iedzīvotājiem, kuri draudējuši aizsargājamām Latvijas amatpersonām, liecina dienesta darbības pārskats.


Foto: VDD

VDD kompetencē ir arī valsts augstāko amatpersonu aizsardzība. Aizvadītajā gadā VDD nodrošināja Saeimas priekšsēdētāja un Ministru prezidenta pastāvīgu aizsardzību. Tāpat dienests organizēja drošības pasākumus ārvalstu augsta līmeņa amatpersonu vizīšu laikā Latvijā. Valsts prezidenta apsardzi nodrošina Militārā policija.

Lai konstatētu riskus aizsargājamo Latvijas amatpersonu drošībai, VDD aizvadītajā gadā turpināja pastāvīgi vērtēt pret šīm amatpersonām vērstus izteikumus un aktivitātes interneta vidē. Konstatējot draudus īstenot vardarbību, dienests veica situācijas pārbaudi, lai novērtētu un novērstu reāla apdraudējuma iespējamību.

"Daļā gadījumu VDD ar draudu paudējiem veica pārrunas, brīdinot par paredzēto kriminālatbildību," teikts pārskatā.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Kriminālziņas Aizdomās par gatavošanos valsts amatpersonas slepkavībai aizturēti pieci cilvēki

Valsts policija aizdomās par iespējamu sagatavošanos kādas valsts amatpersonas slepkavībai aizturējusi piecas personas, aģentūrai LETA apliecināja Valsts policijas preses pārstāve Simona Grāvīte.

Kriminālziņas Apcietina divas personas, kuras atbalstījušas Bukaina meitas nolaupīšanu

alsts policija aizturējusi un tiesa apcietinājusi divas personas, kuras tiek turētas aizdomās par prokremliskā aktīvista Staņislava Bukaina atbalstīšanu, īstenojot meitas nolaupīšanu un aizvedot viņu uz Krieviju.

Kriminālziņas Ar SUP dēli Krievijā nokļuvušais ir prokremliskais aktīvists

Nedēļas nogalē ar SUP dēli no Latvijas Krievijā nelikumīgi nokļuvušais vīrietis ir organizācijas "Baltijas antifašisti" krimināllietā apsūdzētais prokremliskais aktīvists Staņislavs Bukains, ziņo LETA.

Kriminālziņas Soctīklos tiek apspriesta kratīšana: «Tauta zina, ka Ždanoka vainīga» (+VIDEO)

Tatjana Ždanoka ir saistīta ar iespēju sazināties ar Krievijas specdienestiem.

Lasiet arī

Sabiedrība VDD regulāri pilnveido rīcības plānus valsts augstāko amatpersonu aizsardzībai

Ņemot vērā pašreizējo ģeopolitisko situāciju un riskus, Valsts drošības dienests (VDD) regulāri pilnveido rīcības plānus valsts augstāko amatpersonu aizsardzībai, aģentūrai LETA atzina dienestā, komentējot, vai ir izdarījis kādus secinājumus pēc Slovākijas premjera Roberta Fico sašaušanas.

Kriminālziņas Aiztur divas personas aizdomās par informācijas vākšanu un nodošanu Krievijai

Šā gada 13. maijā Valsts drošības dienests (VDD) aizturēja divas personas aizdomās par neizpaužamu ziņu vākšanu nolūkā tās nodot Krievijas specdienestiem, ziņo VDD.

Sabiedrība VDD: Krievijas specdienesti Latvijas valstspiederīgos vervē Telegramā

Krievijas specdienesti aizvien biežāk Latvijas valstspiederīgos kaitniecisku darbību veikšanai Latvijā vervē saziņas platformā "Telegram", atzina Valsts drošības dienestā (VDD).

Kriminālziņas Apcietina vīrieti par Krievijas kara noziegumu atbalstīšanu TikTok videouzrunās

Valsts drošības dienests (VDD) pagājušajā nedēļā aizturējis kādu vīrieti aizdomās par Krievijas kara pret Ukrainu publisku attaisnošanu, kā arī darbību, kas dienesta vērtējumā vērsta uz nacionālā un etniskā naida un nesaticības izraisīšanu sabiedrībā.