• Laine,
  • Raimonds,
  • Vilnis
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Rīgā sabrucis grausts, bloķējot 5.tramvaja kustību Pētersalas ielā (papildināta)

Teksta izmērs Aa Aa
Kriminālziņas
VS.LV 20:09, 18.03.2024


Rīgā, Pētersalas ielā 6, pirmdien sabrukusi ēka, tādēļ ir apstājusies 5.maršruta tramvaju kustība, liecina SIA "Rīgas satiksme" paziņojums sociālajos tīklos.


Foto: LETA

Sabrukusī ēka bijusi avārijas stāvoklī.

Šobrīd tramvaji kursē maršrutā Iļģuciems-Ausekļa iela-Iļģuciems. Vienlaikus "Rīgas satiksme" aicina iedzīvotājus izmantot citu maršrutu transportlīdzekļus.

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā (VUGD) informēja, ka plkst.17.11 VUGD saņēma informāciju, ka Pētersalas ielā Rīgā no neapsaimniekotas ēkas atdalās konstrukcijas, radot apdraudējumu.

Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji glābēji konstatēja, ka divstāvu neapsaimniekotas ēkas ārsiena ir sagāzusies, apdraudot blakus esošās automašīnas.

Par notikušo informēta Rīgas pašvaldība un SIA "Rīgas satiksme", kuru pārstāvji ieradās notikuma vietā. Ugunsdzēsēji glābēji apsekoja un ierobežoja teritoriju, kā arī pārvietoja trīs automašīnas.

VUGD norāda, ka Rīgas domes pārstāvji apņēmušies tālāk organizēt ēkas demontāžu. Plkst.19.18 ugunsdzēsēji glābēji darbu notikuma vietā noslēdza.

Papildināta: Rīgas domes Ārējās komunikācijas nodaļas projektu koordinators Mārtiņš Vilemsons aģentūrai LETA sacīja, ka sabrukusi ir daļa ēkas fasādes un traucēta ir tramvaju kustība. Patlaban norit sakārtošanas darbi, un otrdien tramvaju kustība varētu būt atjaunota.

Trīsstāvu daudzdzīvokļu ēkā Pētersalas ielā 6 2021.gada janvārī izcēlās paaugstinātas bīstamības ugunsgrēks. Ēka dega 430 kvadrātmetru platībā. Tika ziņots par vienu bojāgājušo, diviem cietušajiem un 14 evakuētiem cilvēkiem, savukārt 2021.gada martā Rīgas dome uzdeva ēkas īpašniekam sakārtot būvi piespiedu kārtā.

Vilemsons norādīja, ka šā gada martā tika noslēgts līgums par ēkas demontāžu, ko bija plānots veikt šomēnes.

Papildināta: Vēlā pirmdienas vakarā Rīgā ir atjaunota 5.tramvaja kustība visā maršruta garumā no Iļģuciema līdz Mīlgrāvim, informē pašvaldības SIA "Rīgas satiksme".


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Kriminālziņas Gājienā palestīniešu atbalstam Rīgā pulcējušies apmēram 100 cilvēku

Rīgā sestdien gājienā palestīniešu atbalstam pulcējušies apmēram 100 cilvēku, novēroja aģentūra LETA.

Kriminālziņas VID aptur PVN izkrāpēju grupējuma darbību - uzlikti aresti 58 automobiļiem

Veicot virkni operatīvo un izmeklēšanas darbību, noskaidrots, ka shēmā iesaistītie uzņēmumi no 2022.gada sākuma līdz 2023.gada beigām izvairījās no nodokļu nomaksas, nodarot zaudējumus valsts budžetam vairāk nekā 367 221 eiro apmērā.

Kriminālziņas SAB: informācija par Kadžuļa apgalvojumiem tiks izskatīta prokuratūras pārbaudē

Visa informācija par uzņēmuma "SOAAR" vadītāja Renāra Kadžuļa apgalvojumiem tiks izskatīta prokuratūras pārbaudē, aģentūrai LETA sacīja Satversmes aizsardzības birojā (SAB), komentējot Kadžuļa teikto par to, ka viņš divas reizes SAB darbiniekiem esot ziņojis mutiski.

Kriminālziņas Par nelikumīgu senlietu glabāšanu piespriež sešu mēnešu nosacītu cietumsodu

Augstākā tiesa (AT) šodien atteica ierosināt kasācijas tiesvedību, un lietā par nelikumīgu valstij piederošu senlietu glabāšanu stājas spēkā notiesājošs spriedums, ar kuru personai ir piespriesta brīvības atņemšana uz sešiem mēnešiem, notiesājot nosacīti, aģentūru LETA informēja AT.

Lasiet arī

Ekonomika Ķirsis cer, ka metrobusu līnijas projektu Rīgā varēs īstenot nākotnē

Rīgas mērs Vilnis Ķirsis (JV) cer, ka metrobusu līnijas izveides projektu Rīgā varēs īstenot no nākamā Eiropas Savienības (ES) plānošanas perioda 2028. - 2030.gadam līdzekļiem.

Sabiedrība Rīgas pašvaldība sola mainīt absurdo satiksmes organizāciju vienā krustojumā

Darbus plānots sākt, kad iestāsies atbilstoši laika apstākļi.

Interesanti fakti Rīgā no pirmdienas nakts stundās slēgs tuneli zem dzelzceļa Dzirnavu ielā

No pirmdienas, 11.marta, nakts stundās Dzirnavu ielā zem dzelzceļa pārvada ierobežos un slēgs transportlīdzekļu satiksmi, informēja Rīgas domes Ārējās komunikācijas nodaļa.

Sabiedrība Arī pēc aizlieguma Rīgas centru turpina šķērsot kravas auto

Rīgā par aizlieguma šķērsot pilsētas centru neievērošanu līdz šim ir sodīti 259 kravas auto vadītāji, informēja Rīgas domes Ārējās komunikācijas nodaļa.