• Didzis,
  • Gaidis
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Marta sākumā Latvijā vīrietis miris no elektrotraumas

Teksta izmērs Aa Aa
Kriminālziņas
LETA 10:16, 14.03.2024


Marta otrajā nedēļā kāds vīrietis Latvijā saņēmis nāvējošu elektriskās strāvas triecienu, aģentūru LETA informēja AS "Sadales tīkls" pārstāvji.



Negadījuma laikā cietušais veicis darbus ar augstspiediena ūdens mazgātāju. Šādās situācijās nāvējošu elektrotraumu var radīt gan bojājumi pašā elektroiekārtā, gan arī problēmas īpašuma iekšējā elektrotīklā.

Marta otrajā nedēļā Latvijā reģistrēta arī elektrotrauma, ko guvis bērns, mājās uzkāpjot uz, visticamāk, bojāta elektrības vada.

Savukārt februārī reģistrētas piecas elektrotraumas, tostarp cietis arī gadu vecs bērns, kas saņēmis strāvas triecienu, iebāžot sīku priekšmetu rozetē.

"Sadales tīkla" pārstāvji atgādina, ka ir ļoti būtiski sekot līdzi gan ikdienā izmantojamo elektroierīču darba kārtībai, gan arī regulāri - vismaz reizi desmit gados - veikt mājokļa iekšējā elektrotīkla pārbaudi, piesaistot sertificētu speciālistu.

Īpaša vērība elektrodrošībai jāpievērš, lietojot ierīces, kas darbojoties rada ūdens cirkulāciju vai ūdens spiedienu - piemēram, ūdenssūknis, ūdens augstspiediena tīrītāji vai elektriskie ūdens maisītāji, boileri un citas iekārtas, jo ūdens klātbūtne ievērojami palielina smagu vai letālu elektrotraumu gūšanas risku.

Savukārt, ja mājoklī uzturas mazi bērni, svarīgi ir nosegt rozetes, bērniem pieejamā vietā neturēt vadus vai spriegumam pieslēgtu elektrotehniku.

"Sadales tīkls" ir valstij piederošajā "Latvenergo" koncernā ietilpstošs elektrotīkla uzturētājs un attīstītājs Latvijā. Kompānija nodrošina sadales elektrotīklu ekspluatāciju, atjaunošanu un plānveida attīstību, elektroenerģijas izlietošanas uzraudzību, zudumu samazināšanas pasākumus un elektroenerģijas uzskaiti, kā arī veic jaunu pieslēgumu izveidi.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Kriminālziņas Zviedrijas pilsētā Malmē pirms Eirovīzijas dedzināts Korāns

Zviedrijas pilsētā Malmē, kur notiks Eirovīzijas dziesmu konkurss, kāds vīrietis un sieviete piektdien dedzināja Korāna eksemplāru.

Kriminālziņas Apcietināts jaunietis aizdomās par uzbrukumu mūziķim Horenam Stalbem

Rīga, 3.maijs, LETA. Valsts policija aizturējusi un tiesa apcietinājusi kādu jaunieti, kurš tiek turēts aizdomās par uzbrukumu mūziķim Horenam Stalbem.

Kriminālziņas Avārijā Olaines novadā gājis bojā cilvēks

Pagājušajā diennaktī avārijā Olaines novada Grēnēs gājis bojā cilvēks, aģentūra LETA uzzināja Valsts policijā.

Kriminālziņas Aiztur ārzemnieku par 350 eiro kukuļa piedāvāšanu policistiem

Rīgā aizturēts ārzemnieks par 350 eiro kukuļa piedāvāšanu policistiem, informē Valsts policija.

Lasiet arī

Ekonomika Elektrības vidējā cena pagājušajā nedēļā Latvijā palielinājās par 31%

Elektroenerģijas vidējā cena pagājušajā nedēļā Latvijā palielinājās par 31% un bija 84,46 eiro par megavatstundu (MWh), informē AS "Latvenergo" pārstāvji.

Ekonomika Elektroenerģijas vidējā cena februārī sarukusi par 36%

Elektroenerģijas vidējā cena februārī Latvijā salīdzinājumā ar janvāri sarukusi par 36% un bija 74,78 eiro par megavatstundu (MWh), jaunākajā AS "Latvenergo" elektroenerģijas tirgus apskatā norāda kompānijas tirdzniecības analītiķe Karīna Viskuba.

Ekonomika Vidējā elektroenerģijas cena Latvijā februārī samazinājās par 36%!

Cenu samazinājumu galvenokārt veicināja siltāki laikapstākļi, kas sekmēja elektroenerģijas patēriņa samazinājumu, zemāka gāzes cena un palu laika iestāšanās Latvijas upēs, kas veicināja lielāku elektroenerģijas izstrādi hidroelektrostacijās.

Ekonomika Elektroenerģijas vidējā cena februārī Latvijā samazinājās par 34,3%

Elektroenerģijas vidējā cena februārī Latvijas tirdzniecības apgabalā bija 74,78 eiro par megavatstundu (MWh), kas ir par 36% mazāk nekā janvārī un par 34,4% mazāk nekā 2023.gada februārī, liecina Latvijas pārvades sistēmas operatora AS "Augstsprieguma tīkls" sagatavotais elektroenerģijas tirgus apskats.