• Karmena,
  • Manfreds,
  • Milda
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Brīdina uzmanīties no krāpniekiem, kuri izliekas par VID darbiniekiem

Teksta izmērs Aa Aa
Kriminālziņas
LETA 15:21, 27.02.2024


"Swedbank" brīdina laikā, kad aktuāla kļūst ikgadējā pārmaksāto nodokļu atgūšana, uzmanīties no krāpniekiem, kuri izliekas par Valsts ieņēmumu dienesta (VID) darbiniekiem vai nodokļu konsultantiem.



Bankā norāda, ka krāpnieki izsūta ziņas, kurās aicina atvērt interneta vietnes un ievadīt datus, lai atgūtu nodokļos samaksāto naudu.

Tāpat krāpnieki vēl joprojām zvana Latvijas iedzīvotājiem un izliekas par banku, policijas vai citu dienestu darbiniekiem, lai izvilinātu internetbankas piekļuves datus. Joprojām arī turpinās krāpšanas gadījumi, kuros klienti nodod svešiem cilvēkiem savas maksājumu kartes vai arī skaidru naudu. Krāpniekiem izdodas pārliecināt cilvēkus, ka "kurjeri" vai "drošības dienestu darbinieki" šos līdzekļus noglabās "drošā vietā", kamēr notiek "izmeklēšana".

"Swedbank" pārstāvji informē, ka jauna un bīstama tendence parādījusies, ka krāpniekiem arī izdodas iebiedēt cilvēkus, lai viņi slēptu šo informāciju no bankas. Tiek iegalvots, ka "drošības dienestu darbinieki" veic izmeklēšanu, kuras laikā jāievēro konfidencialitāte. Tāpēc klienti dažkārt vilcinās par savām aizdomām informēt bankas darbiniekus, apgrūtinot krāpšanas novēršanu un centienus izkrāpto naudu atgūt.

"Swedbank" aicina Latvijas iedzīvotājus būt īpaši modriem un nepakļauties aicinājumiem izpaust datus, izņemt un nodot svešiniekiem skaidro naudu vai arī maksājumu kartes. Pat mazāko krāpšanas aizdomu gadījumā banka lūdz nekavējoties sazināties ar Valsts policiju un savu banku, lai pēc iespējas precīzāk informētu par notikušo. Savlaicīga un ātra rīcība ir izšķiroša, lai censtos apturēt krāpšanu un atgūtu izkrāptos līdzekļus.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Kriminālziņas Valsts policija 9.maijā aizturējusi 19 personas

Saistībā ar dažādiem pārkāpumiem Valsts policija (VP) 9.maijā aizturējusi 19 personas, aģentūrai LETA pavēstīja VP.

Kriminālziņas Jelgavā konflikta laikā nogalināts vīrietis

Jelgavā šonedēļ konflikta laikā nogalināts vīrietis, ziņo Valsts policijas Zemgales reģiona pārvalde.

Kriminālziņas Latgalē aizturēti pieci Šrilankas pilsoņi

Latgalē trešdien par nelikumīgi valsts robežu šķērsojušu imigrantu pārvadāšanu aizturēti pieci Šrilankas pilsoņi, informē Valsts robežsardze.

Kriminālziņas Līdz dienas vidum aizturēti seši 9.maija atzīmētāji

Ceturtdien līdz plkst.13 Valsts policija sākusi vairākus administratīvo pārkāpuma procesus, vienu kriminālprocesu un aizturējusi sešas personas saistībā ar 9.maija atzīmēšanu, informē Valsts policija.

Lasiet arī

Kriminālziņas Mēneša laikā no iedzīvotājiem mēģināts izkrāpt teju 3 miljonus eiro!

Finanšu krāpnieku galvenā ēsma šobrīd - ienākumu deklarācijas un hipotekāro kredītņēmēju atbalsts.

Kriminālziņas Kuldīdzniecei izkrāpti 160 000 eiro

Trešdien Valsts policijā saņemts iesniegums no kādas kuldīdznieces par 160 000 eiro izkrāpšanu, informē Valsts policija.

Kriminālziņas Romantiskās krāpšanas apmēri pērn Latvijā pieauguši par piektdaļu

Tā dēvētās romantiskās krāpniecības upuru skaits pagājušajā gadā Latvijā pieaudzis par piektdaļu, salīdzinot ar 2022.gadu, informē Finanšu nozares asociācijas (FNA) pārstāvji, atsaucoties uz asociācijas veiktajām aplēsēm.

Kriminālziņas Brīdina par jaunu krāpšanas shēmu, izmantojot «Digital Turbine» vārdu

Valsts policija brīdina, ka pēdējo nedēļu laikā konstatēti daudzi krāpšanas gadījumi, izmantojot uzņēmuma "Digital Turbine" vārdu.