• Salvis,
  • Selva,
  • Venta
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


KNAB šorīt veicis izmeklēšanas darbības Rīgas domē

Teksta izmērs Aa Aa
Kriminālziņas
LETA 10:43, 26.02.2024


Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) janvārī sāktā kriminālprocesā pirmdien veicis izmeklēšanas darbības Rīgas domes Ārtelpas un mobilitātes departamentā, noskaidroja aģentūra LETA.


Foto: LETA

Ppirmdienas rītā Rīgā, Ģertrūdes ielā, Ārtelpas un mobilitātes departamenta telpās notika izmeklēšanas darbības. KNAB darbinieki bija redzami ēkas stāvā, kurā atrodas departamenta vadība, tostarp departamenta priekšnieka pienākumu izpildītājs Jānis Vaivods.

Visu pirmdienas rītu ar Vaivodu nav izdevies sazināties, jo viņa tālrunis ir izslēgts.

Neminot notikuma vietu, KNAB apstiprināja, ka pirmdien veic kriminālprocesuālās darbības 8.janvārī sāktā kriminālprocesā.

KNAB izmeklēšana pašlaik ir tās aktīvākajā fāzē, un plašākas informācijas atklāšana var kaitēt pierādījumu iegūšanai un nostiprināšanai. KNAB informēšot sabiedrību par kriminālprocesu, tostarp iesaistīto personu skaitu un izmeklētajiem noziedzīgajiem nodarījumiem, kad būs pieņemti procesuālie lēmumi un iegūts pietiekams pierādījumu apjoms.

KNAB noliedza, ka pirmdien veiktās darbības būtu saistītas ar pērnā gada nogalē noslēgto pārbaudi par Satiksmes departamenta organizētajiem un veiktajiem Rīgas ielu remontdarbiem.

2023.gadā gadā tika sākta Rīgas domes Satiksmes departamenta reorganizācija, pārveidojot to par Ārtelpas un mobilitātes departamentu. Sākotnēji reorganizācija bija plānota līdz pagājušā gada 1.septembrim, bet pēc Rīgas mēra Viļņa Ķirša (JV) un frakcijas "Jaunā vienotība" ierosinājuma tika nolemts to īstenot ilgākā laikā.

Plānots, ka reorganizācijas tiks noslēgta 2025.gada 1.septembrī.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Kriminālziņas Policija Stacijas laukumā šogad pastiprināti uzrauga sabiedrisko kārtību

Kopā šogad pārbaudītas jau 3800 personas un atrastas 25 meklēšanā izsludinātas personas.

Kriminālziņas Ceturtdien ceļu satiksmes negadījumos 31 cietušais un viens bojā gājušais

Ceturtdien Latvijā ceļu satiksmes negadījumos dažādas traumas guvis 31 cilvēks, bet viens gājis bojā, aģentūru LETA informēja Valsts policijā.

Kriminālziņas Aiztur divas personas aizdomās par informācijas vākšanu un nodošanu Krievijai

Šā gada 13. maijā Valsts drošības dienests (VDD) aizturēja divas personas aizdomās par neizpaužamu ziņu vākšanu nolūkā tās nodot Krievijas specdienestiem, ziņo VDD.

Kriminālziņas Militāro mācību laikā gājis bojā NBS karavīrs

Ceturtdien ceļu satiksmes negadījumā militāro mācību laikā, gūstot ar dzīvību nesavienojamas traumas, miris Nacionālo bruņoto spēku (NBS) karavīrs, VS.LV informēja NBS.

Lasiet arī

Sabiedrība KNAB pirmo reizi publiski aicina darbā operatīvos darbiniekus. Kāda alga?

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) pirmo reizi pastāvēšanas laikā publiski aicina darbā operatīvos darbiniekus.

Kriminālziņas KNAB vēlas tiesības saņemt no bankām plašākas ziņas par klientu darījumiem

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) ir sagatavojis grozījumus likumos, aicinot birojam piešķirt tiesības saņemt no kredītiestādēm plašākas ziņas par klientiem, to kontiem un finanšu darījumiem "taktiskās analīzes funkcijas veikšanai".

Sabiedrība KNAB atsevišķu Saeimas deputātu braucienā uz Ķīnu pārkāpumus nesaskata

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) nav konstatējis pārkāpumus pārbaudē par atsevišķu Saeimas deputātu braucienu uz Ķīnu.

Sabiedrība Prokuratūra cēlusi apsūdzību pret bijušo CVK priekšsēdētāju

Prokuratūra cēlusi apsūdzību pret bijušo Centrālās vēlēšanu komisijas (CVK) priekšsēdētāju un diviem esošiem komisijas darbiniekiem lietā par krāpšanu lielā apmērā.