• Dita,
  • Marta
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Tēvam par pusaugu meitas seksuālu vardarbību draud mūža ieslodzījums

Teksta izmērs Aa Aa
Kriminālziņas
VS.LV 10:47, 24.02.2024


Prokuratūra nodevusi Rīgas rajona tiesai krimināllietu, kurā vīrietis apsūdzēts par izvarošanu un seksuālu vardarbību pret savu nepilngadīgo meitu, aģentūra LETA uzzināja prokuratūrā.



Apsūdzētais laikā no 2016.gada marta līdz 2022.gada maijam, dzīvojot kopā ar savu meitu, kura nav sasniegusi 16 gadu vecumu, vairākkārtīgi vardarbīgi veica seksuāla rakstura darbības ar mazo meiteni un viņu arī izvaroja.

Apsūdzētā vīrieša prettiesisko darbību rezultātā tika apdraudēta cietušās dzimumneaizskaramība, tikumība un normāla fiziskā un garīgā attīstība.

Par smagāko no izdarītajiem noziegumiem personai, ja tā tiks atzīta par vainīgu, var tikt piemērots mūža ieslodzījums vai brīvības atņemšana uz laiku līdz pat 20 gadiem un probācijas uzraudzība līdz pieciem gadiem.

Seksuāla vardarbība ir jebkura seksuāla rakstura darbība - mēģinājumi īstenot seksuālu aktu, nevēlami seksuāla rakstura komentāri vai darbības, kuras ir vērstas pret citas personas seksualitāti bez pašas personas piekrišanas.

Ja seksuālai vardarbībai tiek pakļauti bērni, tad viņi par to nestāsta. Tam ir vairāki iemesli - bērni baidās, ka viņiem neticēs, ka viņiem atriebsies, viņi nezina, kas notiks pēc tam un kā uz to reaģēs viņiem emocionāli tuvi cilvēki.

Daži bērni nezina, ka tas, kas ar viņiem noticis, ir nepareizi un viņiem kaitējoši. Prokuratūra norādījusi, ja ir kaut mazākās aizdomas, ka bērns varētu būt cietis no seksuālas vai cita veida vardarbības, nekavējoties vērsties Valsts policijā.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Kriminālziņas Aizdomās par gatavošanos valsts amatpersonas slepkavībai aizturēti pieci cilvēki

Valsts policija aizdomās par iespējamu sagatavošanos kādas valsts amatpersonas slepkavībai aizturējusi piecas personas, aģentūrai LETA apliecināja Valsts policijas preses pārstāve Simona Grāvīte.

Kriminālziņas Apcietina divas personas, kuras atbalstījušas Bukaina meitas nolaupīšanu

alsts policija aizturējusi un tiesa apcietinājusi divas personas, kuras tiek turētas aizdomās par prokremliskā aktīvista Staņislava Bukaina atbalstīšanu, īstenojot meitas nolaupīšanu un aizvedot viņu uz Krieviju.

Kriminālziņas Ar SUP dēli Krievijā nokļuvušais ir prokremliskais aktīvists

Nedēļas nogalē ar SUP dēli no Latvijas Krievijā nelikumīgi nokļuvušais vīrietis ir organizācijas "Baltijas antifašisti" krimināllietā apsūdzētais prokremliskais aktīvists Staņislavs Bukains, ziņo LETA.

Kriminālziņas Soctīklos tiek apspriesta kratīšana: «Tauta zina, ka Ždanoka vainīga» (+VIDEO)

Tatjana Ždanoka ir saistīta ar iespēju sazināties ar Krievijas specdienestiem.

Lasiet arī

Kriminālziņas Par draudiem nogalināt dzīvesbiedri piespriež reālu brīvības atņemšanu

Kurzemes rajona tiesa kādam vīrietim par draudiem nogalināt savu dzīvesbiedri piesprieda brīvības atņemšanu uz sešiem mēnešiem.

Kriminālziņas Pastiprina kriminālsodu par vardarbību pret tuviniekiem

Saeima šodien galīgajā lasījumā pieņēma grozījumus Krimināllikumā, ar kuriem pastiprināts kriminālsods par vardarbību pret tuviniekiem.

Kriminālziņas Zemgalē apsūdz tēvu par seksuālu vardarbību pret pusaugu meitu

Austrumzemgales prokuratūra nodevusi tiesai krimināllietu, kurā apsūdzēts kāds vīrietis par vairākkārtēju seksuālu vardarbību pret savu meitu, kura nav sasniegusi sešpadsmit gadu vecumu, aģentūra LETA noskaidroja prokuratūrā.

Kriminālziņas Rosina apsūdzēt divus policistus par personas piekaušanu atskurbtuvē

Iekšējās drošības birojs (IDB) aprīļa beigās Noziedzīgu nodarījumu valsts institūciju dienestā izmeklēšanas prokuratūrai nosūtījis kriminālprocesu kriminālvajāšanas sākšanai pret divām pašvaldības policijas amatpersonām Vidzemes reģionā - pret vienu par dienesta pilnvaru pārsniegšanu, savukārt pret otru - par bezdarbību.