• Dita,
  • Marta
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Deg Jelgavas pils, cilvēki evakuēti (Papildināta)

Teksta izmērs Aa Aa
Kriminālziņas
LETA 11:56, 29.01.2024


Jelgavā pēc trauksmes signāla no Latvijas Biozinātņu un tehnoloģiju universitātes evakuēti cilvēki, informē Komunikācijas daļas pārstāve Renāte Silkalne.



Pirms neilga brīža universitātē atskanējis trauksmes signāls un bijis vērojams sadūmojums. Visi darbinieki, mācībspēki un tehniskie darbinieki esot sekmīgi evakuējušies, pauda Silkalne.

Pašlaik ugunsdzēsēji šobrīd apseko telpas, lai noskaidrotu sadūmojuma cēloni, informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta pārstāve Viktorija Gribuste.

Kā ziņo notikuma aculiecinieki, no pils skursteņa vai ventilācijas kanāla, kura izeja atrodas uz jumta, izlauzušās liesmas.

Latvijas Biozinātņu un tehnoloģiju universitāte atrodas vēsturiskajā Jelgavas pils ēkā.

Papildināta: Izsaukumu uz Lielo ielu Jelgavā, kur sabiedriskās ēkas bēniņos bija izveidojies sadūmojums, VUGD saņēma plkst.10.09, informēja Gribuste. Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji konstatēja, ka no ēkas jau ir evakuējušies apmēram 500 cilvēki. Ugunsdzēsēji apsekoja telpas un konstatēja, ka ēkas bēniņos deg ventilācijas iekārta piecu kvadrātmetru platībā. Šī ventilācijas iekārta netiek ekspluatēta.

Degšana ierobežota neilgi pirms plkst.12. Dzēšanas darbos piedalījās 15 ugunsdzēsēji ar četrām autocisternām un autokāpni. Kā aģentūru LETA informēja VUGD pārstāve, ugunsdzēsēji glābēji šobrīd vēl darbu notikuma vietā turpina - demontē konstrukcijas un veic telpu pārbaudi.

Latvijas Biozinātņu un tehnoloģiju universitāte atrodas vēsturiskajā Jelgavas pils ēkā.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Kriminālziņas Aizdomās par gatavošanos valsts amatpersonas slepkavībai aizturēti pieci cilvēki

Valsts policija aizdomās par iespējamu sagatavošanos kādas valsts amatpersonas slepkavībai aizturējusi piecas personas, aģentūrai LETA apliecināja Valsts policijas preses pārstāve Simona Grāvīte.

Kriminālziņas Apcietina divas personas, kuras atbalstījušas Bukaina meitas nolaupīšanu

alsts policija aizturējusi un tiesa apcietinājusi divas personas, kuras tiek turētas aizdomās par prokremliskā aktīvista Staņislava Bukaina atbalstīšanu, īstenojot meitas nolaupīšanu un aizvedot viņu uz Krieviju.

Kriminālziņas Ar SUP dēli Krievijā nokļuvušais ir prokremliskais aktīvists

Nedēļas nogalē ar SUP dēli no Latvijas Krievijā nelikumīgi nokļuvušais vīrietis ir organizācijas "Baltijas antifašisti" krimināllietā apsūdzētais prokremliskais aktīvists Staņislavs Bukains, ziņo LETA.

Kriminālziņas Soctīklos tiek apspriesta kratīšana: «Tauta zina, ka Ždanoka vainīga» (+VIDEO)

Tatjana Ždanoka ir saistīta ar iespēju sazināties ar Krievijas specdienestiem.

Lasiet arī

Kriminālziņas Piedeguša ēdiena dēļ Rīgā no piedūmotiem dzīvokļiem izglābti trīs cilvēki

Sestdien piedeguša ēdiena dēļ Rīgā no piedūmotiem dzīvokļiem izglābti kopumā trīs cilvēki.

Kriminālziņas Ugunsgrēka dēļ no ražošanas ēkas Rīgā evakuēti 43 cilvēki

Vakar ugunsgrēka dēļ no ražošanas ēkas Rīgā tika evakuēti 43 cilvēki, aģentūru LETA informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā (VUGD).

Kriminālziņas Kuldīgas novadā sadegušas trīs vieglās automašīnas un septiņi motocikli

Kuldīgas novada Nīkrāces pagastā šonakt sadegušas trīs vieglās automašīnas un septiņi motocikli, aģentūru LETA informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD).

Kriminālziņas Pieļauj, ka nams Valmieras ielā dedzināts ļaunprātīgi

Nams Rīgā, Valmieras ielā, iespējams, ticis dedzināts ļaunprātīgi, jo namu tika plānots izsolīts un nedēļas laikā tas aizdedzies divreiz, vērtē Rīgas domes Dzīvojamo māju privatizācijas komisijā.