• Aivita,
  • Elfa,
  • Elvita,
  • Krišjānis
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Par atkritumu izmešanu mežā sodītas trīs personas. Kāds ir sods?

Teksta izmērs Aa Aa
Kriminālziņas
LETA 22:45, 26.11.2023


Par sadzīves atkritumu un būvgružu izmešanu AS "Latvijas valsts meži" (LVM) Ziemeļkurzemes reģiona Grīņu iecirkņa meža masīvā sodītas trīs personas, liecina LVM publicētā informācija. Katrai no personām piemērots administratīvais sods 250 eiro apmērā.



Uzņēmumā norāda, ka, lai gan atkritumu apjoms Latvijas valsts mežos būtiski nemazinās, arvien biežāk vainīgie meža piesārņotāji tiek noskaidroti un saukti pie atbildības.

LVM informē, ka meža piesārņošana LVM Ziemeļkurzemes reģiona Grīņu iecirknī tika konstatēta 2023.gada augustā. Izmestajos atkritumos atradās arī dokumenti ar personas datiem, tāpēc uz notikuma vietu tika izsaukta Valsts policija.

Tā kā Valsts policijai neizdevās sastapt iespējamos vainīgos, balstoties uz atrastajiem personas datiem, jautājums par tālāko administratīvā pārkāpuma procesa uzsākšanu tika nosūtīts Valsts meža dienesta Ziemeļkurzemes virsmežniecībai, kas to nodeva lemšanai LVM.

"Lai noskaidrotu vainīgās personas nelikumīgā meža piemēslošanā, nolēmām atkārtoti vērsties Valsts policijā, nosūtot tai lietas materiālus, kā arī paši iesaistījāmies vainīgo personu noskaidrošanā, piesaistot Drošības un kontroles daļas darbiniekus. Sekmīgas sadarbības rezultātā ieguvām pierādījumus, noskaidrojot iespējamās vainīgās personas, un šī informācija tika nodota Valsts policijai," skaidro LVM Ziemeļkurzemes reģiona mežkopības vadītājs Lauris Ķemlers.

Vienlaikus LVM norāda, ka lietu materiāli tika pārsūtīti Valsts vides dienestam, lai lemtu par vainīgo personu saukšanu pie atbildības. Dienests katram no pārkāpējiem piemēroja 250 eiro naudas sodu. Vainīgās personas arī izpildīja uzlikto pienākumu sakopt piesārņoto teritoriju, ko tās arī izdarīja atbilstošā apjomā un kvalitātē.

LVM atgādina, ka atkritumu izmešana mežā ir pretlikumīga. Vainīgā persona par šādu darbību tiek saukta pie administratīvās atbildības, kā arī tai ir jāatlīdzina LVM ar atkritumu savākšanu radītie zaudējumi.

LVM aicina iedzīvotājus par piemēslotajām vietām informēt Valsts vides dienestu, izmantojot mobilo lietotni "Vides SOS".


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Kriminālziņas ABLV Bank likvidatori cenšas no policijas piedzīt vairāk nekā 3,6 miljonus eiro

Likvidējamās "ABLV Bank" likvidatori cenšas no policijas piedzīt vairāk nekā 3,6 miljonus eiro, liecina Latvijas Televīzijas raidījuma "de facto" veiktie aprēķini.

Kriminālziņas Sestdien Latvijā pieķerti 18 dzērājšoferi

Sestdien Latvijā pieķerti 18 transportlīdzekļu vadītāji, kuri pie stūres bija sēdušies alkohola reibumā, bet divi autovadītāji - narkotisko vielu reibumā, informēja Valsts policija.

Kriminālziņas Piektdien Latvijā pieķerti 12 dzērājšoferi

Piektdien Latvijā pieķerti 12 transportlīdzekļu vadītāji, kuri pie stūres bija sēdušies reibumā, informēja Valsts policijā.

Kriminālziņas Saistībā ar sirmgalvja bojāeju iesniegts pieteikums par kompensāciju 30 000 eiro

Krimināllietā, kurā apsūdzēts nama Rīgā īpašnieks saistībā ar sirmgalvja bojāeju no krītošas lāstekas, iesniegts pieteikums par radītā morālā kaitējuma kompensāciju 30 000 eiro apmērā, aģentūra LETA uzzināja prokuratūrā.

Lasiet arī

Ekonomika Transportlīdzekļu apdrošinātāju birojam uzlikts sods

Konkurences padome (KP) piemērojusi naudas sodu Latvijas Transportlīdzekļu apdrošinātāju birojam (LTAB) 336 086 eiro apmērā par konkurenci kropļojošām biedrības darbībām.

Sabiedrība «Pasažieru vilciens» šogad izrakstījis 157 kvītis par braukšanu bez biļetes

AS "Pasažieru vilciens" biļešu kontrolieri šogad ir izrakstījuši 157 soda kvītis par braukšanu bez biļetes, informē PV.

Sabiedrība Par radaru konstatētajiem ātruma pārkāpumiem piemēroti sodi 16 milj. eiro apmērā

Latvijā šogad desmit mēnešos uzlikto sodu summa par ātruma pārkāpumiem, kas konstatēti ar mērierīcēm, neapturot transportlīdzekli, ir 15 929 825 eiro, liecina Valsts policijas apkopotā informācija.

Ekonomika ECB brīdina par iespējamu sodu 20 bankām

Eiropas Centrālā banka (ECB) brīdinājusi, ka noteiks naudassodus 20 bankām, ja tās nespēs novērst trūkumus klimata izmaiņu risku pārvaldībā, trešdien vēstī ziņu aģentūra "Bloomberg".