• Ģederts,
  • Ģirts
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Par meitenes nonāvēšanu Rogovkā rosina apsūdzēt tēvu un pamāti

Teksta izmērs Aa Aa
Kriminālziņas
LETA 14:48, 21.11.2023


Valsts policija rosina prokuratūru par septiņus gadus vecās Rogovkas meitenes Justīnes nonāvēšanu apsūdzēt viņas tēvu un pamāti, tomēr nodarījuma motīvus policija joprojām nekomentē.


Foto: Facebook

17.novembrī lieta nodota Austrumlatgales prokuratūrai kriminālvajāšanas sākšanai. Abiem vecākiem tiek inkriminēta slepkavība pastiprinošos apstākļos, ja to izdarījusi personu grupa un ja noslepkavota persona, vainīgajam apzinoties, ka tā ir bezpalīdzības stāvoklī. Tāpat viņiem inkriminē cietsirdīgu un vardarbīgu apiešanos ar mazgadīgo, ja mazgadīgajam nodarītas fiziskas vai psihiskas ciešanas, informē Valsts policija.

Abas personas aizvien atrodas apcietinājumā.

Šogad 5.maijā tika saņemta informācija, ka Rēzeknes novada Nautrēnu pagasta Rogovkā bezvēsts pazudusi septiņgadīgā Justīne Reinikova. Pusotra mēneša laikā tika veikti dažādi meklēšanas pasākumi, iesaistot plašus spēkus.

Jau kopš pirmajām meitenes pazušanas dienām likumsargi strādāja ar vairākām versijām, tostarp, ka pret viņu, iespējams, veikts noziedzīgs nodarījums.

20.jūnija naktī policija aizdomās par iespējamu noziedzīgu nodarījumu pret meiteni aizturēja meitenes tēvu un pamāti. Savukārt meitenes ķermenis ar acīmredzamiem miesas bojājumiem atrasts aprakts pamestā mājas pagrabā, meža vidū vairākus desmitus kilometru no meitenes dzīvesvietas - vietā, kur savulaik dzīvojis Justīnes tēvs.

Izmeklēšanas laikā kopumā veikti vairāki desmiti dažādu procesuālo darbību, tostarp 11 ekspertīzes, 41 pratināšana, vairākas kratīšanas un izņemšanas, kā arī veiktas vairākas aptaujāšanas.

Latvijas Televīzija vēstīja, ka pazudušās meitenes ģimene bijusi bāriņtiesas redzeslokā. Meitenes tēvs un pamāte ar četriem bērniem bijuši ienācēji, ģimene uz Rogovku pārcēlusies apmēram pirms pusgada. Tā kā meitenei ir veselības problēmas, viņa nemācijās vietējā skolā. Meitenes bioloģiskā māte dzīvojusi ārzemēs.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Kriminālziņas Avārijā Olaines novadā gājis bojā cilvēks

Pagājušajā diennaktī avārijā Olaines novada Grēnēs gājis bojā cilvēks, aģentūra LETA uzzināja Valsts policijā.

Kriminālziņas Aiztur ārzemnieku par 350 eiro kukuļa piedāvāšanu policistiem

Rīgā aizturēts ārzemnieks par 350 eiro kukuļa piedāvāšanu policistiem, informē Valsts policija.

Kriminālziņas KNAB: Pieaug iedzīvotāju izpratne par trauksmes celšanu

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) aizvien biežāk saņem saturiski kvalitatīvus ziņojumus, kuros iedzīvotāji informē par iespējamām darba vietās novērotajām pretlikumībām, kas norāda uz iedzīvotāju izpratnes palielināšanos par Trauksmes celšanas likuma mērķi un trauksmes cēlēja ziņojuma būtību, aģentūrai LETA pavēstīja KNAB pārstāvji.

Kriminālziņas Par aptuveni 25 000 eiro saremontēts Latvijā vienīgais ūdensmetējs

Valsts policijai (VP) par aptuveni 25 000 eiro saremontēts Latvijā vienīgais ūdensmetējs, noskaidroja aģentūra LETA.

Lasiet arī

Kriminālziņas Par slepkavību un līķa nomešanu no devītā stāva piespiež 16 gadus cietumā

Kurzemes apgabaltiesa kādam vīrietim par par savas paziņas noslepkavošanu un līķa nomešanu no devītā stāva piespiedusi 16 gadus cietumā.

Kriminālziņas Kocēnu pagastā atrasts vīrieša līķis ar vardarbīgas nāves pazīmēm

Valmieras novada Kocēnu pagastā atrasts vīrieša līķis ar vardarbīgas nāves pazīmēm, aģentūru LETA informēja VP sabiedrisko attiecību nodaļas vecākā speciāliste Zane Vaskāne.

Kriminālziņas Noslepkavotās septiņgadnieces Justīnes tēvs paliek apcietinājumā

Latgales rajona tiesa Rēzeknē šodien lēmusi turpināt piemērot apcietinājumu noslepkavotās septiņus gadus vecās Justīnes Reinikovas tēvam, kurš tiek vainots šīs slepkavības pastrādāšanā, informē Tiesu administrācija.

Kriminālziņas Policija atklājusi septiņgadīgās Justīnes slepkavības apstākļus

Prokuratūra nodevusi Latgales rajona tiesai krimināllietu par Rogovkā dzīvojušās septiņgadīgās Justīnes Reinikovas slepkavību un atklājusi arī slepkavības apstākļus.