• Ilga
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Specoperācijā policija aizturējusi Rēzeknē nogalinātā uzņēmēja slepkavu

Teksta izmērs Aa Aa
Kriminālziņas
VS.LV 17:52, 17.11.2023


Valsts policija šodien Rēzeknē īsteno speciālo operāciju "Slazdi", mēģinot notver uzņēmēja un politiķa Andra Ļubkas slepkavu Igoru Haitu.



Valsts policija šodien Rēzeknē īsteno speciālo operāciju "Slazdi", mēģinot notver uzņēmēja un politiķa Andra Ļubkas slepkavu Igoru Haitu.

Šovakar policijai izdevies aizturēt aizdomās par slepkavības izdarīšanu meklēto Haitu.

Kā VS.LV informēja Valsts policijā, piektdien ap plkst.13.58 Valsts policija saņēma informāciju, ka Rēzeknē, Atbrīvošanas alejā 190A, pie būvniecības veikala raidīti vairāki šāvieni pret 1963.gadā dzimušu vīrieti, kurš notikuma vietā no gūtajiem ievainojumiem gāja bojā, pēc kā šāvējs pameta notikuma vietu ar automašīnu "Volkswagen Touareg".

Nekavējoties tika sākti plaši meklēšanas pasākumi, kuru laikā Valsts policija izsludināja speciālo plānu "Slazdi", piesaistot policijas spēkus vainīgās personas meklēšanai un aizturēšanai. Aptuveni pusotras stundas laikā tika noskaidrots un aizturēts meklētās automašīnas vadītājs.

Noskaidrojot notikušā apstākļus, iegūta informācija, ka šāvējs ir 1975.gadā dzimušais Igors Haits, kurš izkāpa no automašīnas Rēzeknes novadā, Vērēmu pagastā.

Vīrietis bija ģērbies tumšā sporta apģērbā.

Vienlaikus par notikušo Valsts policijas Latgales reģiona pārvaldes Kriminālpolicijas biroja Rēzeknes nodaļa sāka kriminālprocesu pēc Krimināllikuma 116. panta par citas personas tīšu prettiesisku nonāvēšanu.

Patlaban notiek izmeklēšana un tiek veiktas nepieciešamās procesuālās darbības. Šobrīd policijas rīcībā esošā sākotnējā informācija liecina, ka mirkli pirms noziedzīgā nodarījuma izdarīšanas starp iesaistītajām personām notika savstarpējs konflikts.

Valsts policija patlaban noskaidro notikušā apstākļus.

LETA jau vēstīja, ka Rēzeknē piektdien nošauts uzņēmējs un Ludzas novada pašvaldības deputāts Andris Ļubka. Pašvaldībā viņš tika ievēlēts no Zaļo un Zemnieku savienības saraksta.

Valsts policijas priekšnieks Armands Ruks, kurš patlaban neatrodas Latvijā, aģentūrai LETA apstiprināja, ka ir notikusi slepkavība. Viņš uzsvēra, ka patlaban notiek visas iespējamās darbības, lai aizturētu visus, kas saistīti ar nozieguma izdarīšanu. Nozieguma apstākļi ir aptuveni skaidri, bet motīvs tiek skaidrots.

Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienestā aģentūrai LETA pastāstīja, ka piektdien plkst.13.57 saņemts izsaukums uz negadījuma vietu Rēzeknē, uz kuru nekavējoties ieradās mediķu brigāde. Notikuma vietā, mediķiem izmeklējot cietušo, tika konstatēta cietušās personas nāve no traumām.

Tikmēr Rēzeknē aculiecinieki ziņojuši par šaušanas skaņām pie tirdzniecības centra.

"Firmas.lv" informācija liecina, ka 1963.gadā dzimušajam Ļubkam pieder kokapstrādes uzņēmums "Lūsēni", kura faktiskā adrese ir Varoņu iela Rēzeknē.

Pērn uzņēmums apgrozījis 18 529 485 eiro un strādājis ar 7 138 909 eiro peļņu. Vīrietis darbojies arī biedrībā "Mežvidu līnis", mednieku biedrībā "Snaiperi", mednieku klubā "Ziķeri" un biedrībā "Latgales ražojošo lauksaimnieku apvienība".


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Kriminālziņas VID lūdz sākt kriminālvajāšanu pret zemnieku par aplokšņu algu izmaksu

Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Nodokļu un muitas policijas pārvalde augustā Nodokļu un muitas lietu prokuratūrai nosūtījusi kriminālprocesu kriminālvajāšanas sākšanai pret vienu personu par "aplokšņu algu" izmaksu.

Kriminālziņas Policija aizdomās par telefonkrāpšanām aizturējusi vairākus Ukrainas pilsoņus

Valsts policija aizdomās par telefonkrāpšanām aizturējusi vairākus Ukrainas pilsoņus, kuri pildījuši kurjera lomu, aģentūru LETA informēja policija.

Kriminālziņas Par naida kurināšanu pret ukraiņiem piespriež gada un astoņu mēnešu cietumsodu

Vidzemes rajona tiesa Cēsīs mālpilietim, 1981.gadā dzimušajam Edgaram Romalam piespriedusi gada un astoņu mēnešu cietumsodu par kara nozieguma publisku slavināšanu un nacionālā naida pret ukraiņiem kurināšanu, raksta "Latvijas Avīze".

Kriminālziņas Okupācijas muzeja dedzināšanas lietā aizturētā sieviete nav iesaistīta noziegumā

Latvijas Okupācijas muzeja dedzināšanas krimināllietā sākotnēji aizturētā sieviete tomēr nav bijusi iesaistīta noziegumā, turklāt patreiz iegūtā informācija neliecina, ka muzeja dedzināšanā būtu veikta Krievijas specdienestu uzdevumā, ziņo prokuratūrā.

Lasiet arī

Kriminālziņas Pie iespējamiem policista slepkavības gatavotājiem atrasti 17 kg marihuānas

Likumsargi pie Valsts policijas amatpersonas Romāna Jašina iespējamiem slepkavības gatavotājiem atraduši 17 kilogramus marihuānas, šaujamieročiem līdzīgus priekšmetus un policijas formas tērpu elementus, noskaidroja aģentūra LETA.

Kriminālziņas Aizdomās par gatavošanos valsts amatpersonas slepkavībai aizturēti pieci cilvēki

Valsts policija aizdomās par iespējamu sagatavošanos kādas valsts amatpersonas slepkavībai aizturējusi piecas personas, aģentūrai LETA apliecināja Valsts policijas preses pārstāve Simona Grāvīte.

Kriminālziņas Apsūdz divus pusaudžus par dubultslepkavību Rēzeknē

Prokuratūra nodevusi Latgales rajona tiesai krimināllietu, kurā apsūdzēti divi 16 gadus veci jaunieši par divu vīriešu slepkavību, apzinoties, ka noslepkavotie atrodas bezpalīdzības stāvoklī.

Kriminālziņas Policija neatklāj jaunas detaļas par dubultslepkavību Jēkabpilī

Policija pašlaik neatklāj jaunas detaļas par dubultslepkavību Jēkabpilī.