• Dita,
  • Marta
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Turpinās iztiesāt lietu par nelikumībām saistībā ar Krievu salas attīstību

Teksta izmērs Aa Aa
Kriminālziņas
LETA 06:59, 14.11.2023


Rīgas pilsētas tiesa Vidzemes priekšpilsētā šodien plkst.10 turpinās iztiesāt krimināllietu, kurā bijusī Rīgas brīvostas pārvaldes amatpersona Aigars Pečaks apsūdzēts saistībā ar iespējamām nelikumībām infrastruktūras attīstībā Krievu salā, aģentūra LETA noskaidroja tiesā.


Foto: LETA

Neminot personas vārdu, prokuratūra aģentūrai LETA iepriekš pavēstīja, ka persona apsūdzēta par valsts amatpersonas pienākumu nepildīšanu, ja ar to izraisītas smagas sekas. Par šādu nodarījumu var piemērot brīvības atņemšanu līdz pieciem gadiem, piespiedu darbu vai naudas sodu.

Apsūdzētais, būdams valsts amatpersona Rīgas brīvostas pārvaldē, nepildīja savus pienākumus, lai kontrolētu un uzraudzītu būvniecības procesus ostas teritorijā, norāda prokuratūrā.

Pečaks, apzinoties, ka kāda uzņēmuma nomātā Rīgas Brīvostas pārvaldes teritorija būs nepieciešama ostas aktivitāšu pārcelšanai no pilsētas centra uz Krievu salu, pieļāva, ka uzņēmums šajā teritorijā izbūvē atklāta tipa noliktavu, uzskata apsūdzība.

Tādā veidā no 2007.gada septembra līdz 2015.gada augustam apsūdzētais nepildīja amatpersonas pienākumus un neizdarīja darbības, kas viņam pēc uzliktā uzdevuma bija jāveic, lai novērstu paredzamu būtisku kaitējumu lielā apmērā.

Pečakam esot vajadzējis paredzēt un viņš varējis paredzēt, ka, aiz nolaidības pieļaujot valsts amatpersonas bezdarbību, radīsies smagas sekas. Uzņēmuma un Rīgas brīvostas pārvaldes noslēgtais nomas līgums paredzēja, ka iznomātāja pienākums, izbeidzot līgumattiecības, ir iegādāties vai atlīdzināt nomniekam ieguldījumus tikai par tām būvēm, kuru celtniecībai iznomātājs pirms celtniecības darbu sākšanas devis rakstisku piekrišanu, norādīja prokuratūrā.

Tādējādi apsūdzētais nodarījis Rīgas brīvostas pārvaldei materiālu zaudējumus sakarā ar papildu nepamatotām izmaksām 1 012 467 eiro apmērā, uzskata prokuratūra.

LETA jau rakstīja, ka minētajā krimināllietā pirms vairākiem gadiem izmeklēšanu sāka Valsts policija, pamatojoties uz Valsts kontroles (VK) secinājumiem.

Jau ziņots, ka Pečaks citā lietā kopā ar bijušo Rīgas brīvostas pārvaldnieku Leonīdu Loginovu bija apsūdzēts par dienesta stāvokļa ļaunprātīgu izmantošanu. Abi sodīti ar naudas sodu attiecīgi 38 700 eiro un 32 250 eiro apmērā.

Loginovam arī uz trīs gadiem un trim mēnešiem liegts pildīt valsts un pašvaldību institūciju un kapitālsabiedrību vadītāja vai vadītāja vietnieka amatu, bet Pečakam šāds liegums noteikts uz diviem gadiem un septiņiem mēnešiem.

Krimināllieta pret apsūdzētajiem tika ierosināta par dienesta stāvokļa ļaunprātīgu izmantošanu, veicot nelikumīgus ziedojumus Liepājas Jūrniecības koledžai.

Tiesa atzinusi, ka lietā iegūtie pierādījumi rada pārliecību, ka līgums ar Liepājas Jūrniecības koledžu noslēgts, lai maskētu un slēptu Rīgas brīvostas ziedojumu. Līgums tika noslēgts bez ekonomiska pamatojuma un faktiskas izpildes.

Apsūdzētajiem apsūdzība bija celta arī par Rīgas brīvostas pārvaldes darbinieku nelikumīgu prēmēšanu un materiālo stimulēšanu.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Kriminālziņas Aizdomās par gatavošanos valsts amatpersonas slepkavībai aizturēti pieci cilvēki

Valsts policija aizdomās par iespējamu sagatavošanos kādas valsts amatpersonas slepkavībai aizturējusi piecas personas, aģentūrai LETA apliecināja Valsts policijas preses pārstāve Simona Grāvīte.

Kriminālziņas Apcietina divas personas, kuras atbalstījušas Bukaina meitas nolaupīšanu

alsts policija aizturējusi un tiesa apcietinājusi divas personas, kuras tiek turētas aizdomās par prokremliskā aktīvista Staņislava Bukaina atbalstīšanu, īstenojot meitas nolaupīšanu un aizvedot viņu uz Krieviju.

Kriminālziņas Ar SUP dēli Krievijā nokļuvušais ir prokremliskais aktīvists

Nedēļas nogalē ar SUP dēli no Latvijas Krievijā nelikumīgi nokļuvušais vīrietis ir organizācijas "Baltijas antifašisti" krimināllietā apsūdzētais prokremliskais aktīvists Staņislavs Bukains, ziņo LETA.

Kriminālziņas Soctīklos tiek apspriesta kratīšana: «Tauta zina, ka Ždanoka vainīga» (+VIDEO)

Tatjana Ždanoka ir saistīta ar iespēju sazināties ar Krievijas specdienestiem.

Lasiet arī

Kriminālziņas Tet būs jāmaksā 1,2 miljonu eiro sods par datu regulas pārkāpumiem

Rīgas apgabaltiesa atstājusi spēkā Datu valsts inspekcijas (DVI) lēmumu par 1,2 miljonu eiro soda piemērošanu valstij daļēji piederošajam uzņēmumam SIA "Tet", noskaidroja aģentūra LETA.

Sabiedrība Latvijas iedzīvotāji skeptiski vērtē tiesu sistēmas neatkarību

Latvijas iedzīvotāju vērtējums par tiesu sistēmas neatkarību ir skeptiskāks nekā vidēji Eiropas Savienībā (ES), liecina jaunākā "Eirobarometra" aptauja.

Kriminālziņas Eiropas tiesa psihotropo zāļu tirgotājam Latvijā atdos 2600 eiro (+VIDEO)

Iesniedzējs lūdza viņam piešķirt kompensāciju 42 300 EUR apmērā.

Sabiedrība Tiesa: Rīgas domei būs jāatjauno gāzes sprādzienā Āgenskalnā cietušais nams

Rīgas pilsētas tiesā šodien apmierināja gāzes sprādzienā 2020.gada nogalē Āgenskalnā sabojātās dzīvojamās mājas dzīvokļu īpašnieku prasību pret Rīgas domi par ēkas atjaunošanu.