• Dita,
  • Marta
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Ministrs pieļauj diskutēt par pārkāpēju sodīšanu atkarībā no ienākumiem

Teksta izmērs Aa Aa
Kriminālziņas
LETA 14:14, 16.10.2023


Latvijā būtu vērts diskutēt par ātruma pārkāpēju sodīšanu atkarībā no pārkāpēja ienākumiem, intervijā aģentūrai LETA atzina iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis (JV).



Vērtējot Tieslietu ministrijā sagatavotos grozījumus Krimināllikumā, kas par traģiskas avārijas izraisīšanu alkohola reibumā paredzētu naudas soda amplitūdu līdz pat 3,1 miljonam eiro, ministrs norādīja, ka par šādiem nodarījumiem ar smagām sekām jābūt skaidri paredzētam cietumsodam.

Savukārt, ja runā par naudas sodiem, tad tiem jābūt tādiem, lai cilvēks varētu tos arī reāli samaksāt. Latvijā jau ir uzkrātas diezgan nopietnas soda naudu summas, par kurām rēķini ir izrakstīti, bet tās nav samaksātas. Protams, ka tur ir arī redzama izvairīšanās, bet ir arī cilvēki, kuriem vienkārši nav iespēju samaksāt, norādīja ministrs.

Ministram šajā ziņā simpatizē Somijas pieeja. Tur ir noteikti minimālie soda naudu apmēri, bet, nosakot soda naudu, tiek vērtēti konkrētās personas ienākumi, un ir gadījumi, kad miljonāriem par pārlieku ātru braukšanu ir noteikti arī simtos tūkstošu eiro mērāmi sodi.

"Es domāju, ka šis ir diskusijas vērts jautājums, jo pie mums arī ir šie gadījumi, kad vairākas reizes radari fiksē ātruma pārsniegšanu, tiek samaksāts sods, un turpina braukt tāpat tālāk. Es domāju, ka par to būtu vērts diskutēt," uzsvēra ministrs.

Turīgiem cilvēkiem tagadējās soda naudas varbūt neko daudz nenozīmē, bet kādam mazkvalificētu darbu strādniekam nav jēgas izrakstīt sodu, kuru viņš tāpat nekad nevarēs samaksāt. Drīzāk būtu jānosaka tāds sods, kas personai ir sāpīgs, bet samaksājams, norādīja Kozlovskis.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Kriminālziņas Aizdomās par gatavošanos valsts amatpersonas slepkavībai aizturēti pieci cilvēki

Valsts policija aizdomās par iespējamu sagatavošanos kādas valsts amatpersonas slepkavībai aizturējusi piecas personas, aģentūrai LETA apliecināja Valsts policijas preses pārstāve Simona Grāvīte.

Kriminālziņas Apcietina divas personas, kuras atbalstījušas Bukaina meitas nolaupīšanu

alsts policija aizturējusi un tiesa apcietinājusi divas personas, kuras tiek turētas aizdomās par prokremliskā aktīvista Staņislava Bukaina atbalstīšanu, īstenojot meitas nolaupīšanu un aizvedot viņu uz Krieviju.

Kriminālziņas Ar SUP dēli Krievijā nokļuvušais ir prokremliskais aktīvists

Nedēļas nogalē ar SUP dēli no Latvijas Krievijā nelikumīgi nokļuvušais vīrietis ir organizācijas "Baltijas antifašisti" krimināllietā apsūdzētais prokremliskais aktīvists Staņislavs Bukains, ziņo LETA.

Kriminālziņas Soctīklos tiek apspriesta kratīšana: «Tauta zina, ka Ždanoka vainīga» (+VIDEO)

Tatjana Ždanoka ir saistīta ar iespēju sazināties ar Krievijas specdienestiem.

Lasiet arī

Sabiedrība Rinkēvičs divām notiesātām personām priekšlaicīgi dzēš sodāmību

Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs otrdien izskatīja deviņu notiesātu personu apžēlošanas lūgumus un divām personām nolēma priekšlaicīgi dzēst sodāmību.

Sabiedrība Saeima atbalsta sodu pastiprināšanu par cietsirdību pret dzīvniekiem

Saeima šodien otrajā lasījumā atbalstīja grozījumus Krimināllikumā, ar kuriem plānots noteikt bargākus sodus par cietsirdīgu izturēšanos pret dzīvniekiem.

Sabiedrība Plāno palielināt sodu bardzību par dzīvnieku nogalināšanu

Saeima šodien konceptuāli atbalstīja Tieslietu ministrijas (TM) un Juridiskās komisijas virzītos grozījumus Krimināllikumā, kas paredz padarīt bargākus sodus par dzīvnieku nogalināšanu.

Kriminālziņas Par velosipēdista sabraukšanu līdz nāvei piespriež nosacītu cietumsodu

Rīgas rajona tiesa aizvadītā gada nogalē kādam kravas automašīnas vadītājam par velosipēdista sabraukšanu piespriedusi nosacītu brīvības atņemšanu, liecina publiski pieejamais spriedums.