Turpinās skatīt lietu pret prokremlisko aktīvistu Lindermanu

Kriminālziņas
LETA 05:12, 03.10.2023 0

Rīgas pilsētas tiesa Latgales priekšpilsētā otrdien plkst.13.30 turpinās skatīt krimināllietu pret prokremlisko aktīvistu Vladimiru Lindermanu par Krievijas izvērstā kara Ukrainā slavināšanu.

 
Foto: LETA

Neminot personas vārdu, prokuratūrā aģentūru LETA iepriekš informēja, ka prokremliskais aktīvists apsūdzēts par Krievijas izvērstā kara Ukrainā mērķtiecīgu attaisnošanu un slavināšanu, kā arī par darbībām, kas vērstas uz nacionālā naida un nesaticības izraisīšanu starp dažādu tautību iedzīvotājiem Latvijas sabiedrībā.

Saskaņā ar apsūdzību pērnā gada vasarā apsūdzētais internetā neierobežotam personu lokam brīvi pieejamajās platformās mērķtiecīgi un sistemātiski izplatīja Kremļa interesēm atbilstošus vēstījumus, paužot atbalstu Krievijas militārajai varenībai, kā arī izteica cildinājumu un slavu Krievijai.

Apsūdzētais šāda veida saturu veidoja vairāku mēnešu garumā, tādējādi nostiprinot auditorijas pārliecību par Krievijas rīcības pareizību, iebrūkot Ukrainā un veicot kara noziegumus.

Turklāt apsūdzētais internetā izplatīja arī tāda satura informāciju, kura vērsta uz naida un nesaticības izraisīšanu starp dažādu nacionālās piederības iedzīvotāju grupām, konkrēti, latviešiem, krieviem un ukraiņiem.

Lindermana advokāte Jeļena Kvjatkovska aģentūrai LETA pēc apsūdzības uzrādīšanas teica, ka viņas klients vainu neatzīst.

Lietu pirms nodošanas prokuratūrā izmeklēja Valsts drošības dienests (VDD), kurš iepriekš informēja, ka kriminālprocesu sācis 2022.gada 7.jūnijā.

Jūnijā tiesa Lindermanam bija piemērojusi apcietinājumu, bet vēlāk tas tika mainīts pret 6000 eiro drošības naudu. VDD viņam noteicis arī papildu ierobežojumus - tikšanās un sarakstes liegumu ar dažādām personām, izņēmums esot vien aizstāvis.

Lindermans tika aizturēts arī iepriekš. 2018.gadā viņu aizturēja saistībā ar Latvijas Krievu savienības (LKS) rīkoto sapulci pret pakāpenisku pāreju uz latviešu mācību valodu vispārējās izglītības iestādēs. Kriminālprocess tika sākts, "lai novērstu iespējamu mēģinājumu šķietami leģitīmu darbību aizsegā veikt prettiesiskas darbības vai sasniegt prettiesisku mērķi, kā arī ievērojot apstākli, ka VDD iegūtās ziņas iespējams pārbaudīt tikai ar kriminālprocesa līdzekļiem un metodēm".

Vēlāk kriminālprocess tika izbeigts, bet, ņemot vērā Lindermana prokremlisko nostāju, viņš vairākus gadus atrodas drošības dienestu redzeslokā.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Kriminālziņas Tiesās trīs personas par indiešu piespiedu nodarbināšanu

Rīgas tiesas apgabala prokuratūras prokurors tiesai nodevis Rīgas pilsētas tiesai Latgales priekšpilsētā krimināllietu, kurā apsūdzētas trīs personas, no kurām viens ir Indijas pilsonis, par cilvēku tirdzniecību, kas izdarīta organizētā grupā.

Kriminālziņas Jeļena Kreile pārsūdzējusi viņai piespriesto trīs gadu cietumsodu

Jeļena Kreile pārsūdzējusi pirmās instances tiesas piespriesto trīs gadu cietumsodu par Krievijas simboliku un citu karu slavinošu simbolu izvietošanu savas dzīvesvietas logos, aģentūra LETA noskaidroja Rīgas pilsētas tiesā.

Kriminālziņas FBK: Volkova piekaušanu pasūtījis bijušais Jukos viceprezidents Ņevzļins

Cietumā nomērdētā Krievijas opozīcijas līdera Alekseja Navaļnija līdzgaitnieku ceturtdien skatītājiem nodotā filmā apgalvots, ka viņu rīcībā nonākusi uzņēmēja, naftas kompānijas "Jukos" bijušā vadības pārstāvja Leonīda Ņevzļina sarakste, no kuras izriet, ka 2024.gada martā viņš organizējis uzbrukumu Leonīdam Volkovam, turklāt Ņevzļina organizētajās darbībās bijuši iesaistīti Latvijas tiesībsargājošo iestāžu darbinieki.

Kriminālziņas No divām sievietēm Latgalē viltus policijas darbinieki izkrāpj 17 500 eiro

Šomēnes likumsargiem ziņots par diviem gadījumiem Latgalē, kad viltus policisti sievietēm izkrāpuši kopumā 17 525 eiro, aģentūru LETA informēja Valsts policijā (VP).

Lasiet arī

Ekonomika Darbiniekiem vairs nedrīkstēs nepamatoti pieprasīt krievu valodas zināšanas

Saeima ceturtdien galīgajā lasījumā atbalstīja grozījumus Darba likumā, nosakot, ka darbiniekiem nedrīkst prasīt svešvalodu zināšanas, ja vien svešvalodu zināšanas nav objektīvi pamatotas.

Sabiedrība Rīgā norit darbs pie vairāku veloinfrastruktūras projektu izstrādes

Rīgā norit darbs pie vairāku veloinfrastruktūras projektu izstrādes, ceturtdien izskanēja vebinārā "Rīga ripo".

Ekonomika Būvniekiem jārēķinās, ka Rīgā 80% teritoriju ir dažādi apgrūtinājumi (+VIDEO)

Vērtības transformējas, kā to šobrīd lieliski var vērot Latgales priekšpilsētā.

Sabiedrība Valdība šodien atbalstīja izmaiņas darbaspēka nodokļos

Valdība ceturtdien atbalstīja izmaiņas darbaspēka nodokļos, kuras paredz iedzīvotāju ienākuma nodokļa (IIN) likmes, minimālās algas un neapliekamā minimuma paaugstināšanu, kompensējot to ar akcīzes nodokļa un dažu citu nodokļu paaugstināšanu.