Eksperts: «Vāgnera» grupa Baltkrievijā palīdz naidīgajiem elementiem Latvijā

Kriminālziņas
LETA 12:46, 11.08.2023 0

Tomēr visvairāk šie nekontrolētie kaujinieki ir bīstami tieši Baltkrievijas varas iestādēm.

 

Vēsturnieks un politologs, bijušais Latvijas Universitātes profesors Kārlis Daukšts argumentē, ka krievu gangsteru grupējums "Vāgners" var veicināt Latvijai nelojālu personu aktivizēšanos.

"Tas, ka Prigožina vagnerieši pašlaik atrodas Baltkrievijā, rada draudus ne tikai Baltijai un Polijai, - stasta Daukšta kungs, -Vislielāko apdraudējumu tas rada Baltkrievijas prezidentam Aleksandram Lukašenko, kurš šos iekšpolitiskos draudus cenšas novirzīt uz ārieni".

"Es uzmanīgi sekoju līdzi Putina un Lukašenko sarunām. Man šķiet, ka Lukašenko nav skaidrs, kāda vieta Prigožinam ir atvēlēta Putina stratēģijā un Kremļa politikā", - pauž K.Daukšts.

"Manuprāt, ir rūpīgi jāseko līdzi tam, kāda ir Prigožina noziedzīgā grupējuma, kuri darbojas pēc bandītu likumiem, nevis starptautiskiem noteikumiem, ietekme uz dažādām Latvijas sabiedrības grupām. Es piekrītu, ka vagnerieši Latvijai nerada militāru apdraudējumu, taču draudi pastāv un ir ideoloģiska rakstura. Proti, tā ir zināma pretvalstiska noskaņojuma uzkūdīšana atsevišķās sabiedrības grupās, kas nav pārāk apmierinātas ar dzīvi Latvijā".

Kā jau vēstīja VS.LV, Baltkrievijā fiksēta bijušo PSRS desantnieku grupas ierašanās oficiāli LR UR reģistrētas biedrības "Pereval" vadītāja Vasilija Krupeņiča vadībā.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Kriminālziņas Tiesās trīs personas par indiešu piespiedu nodarbināšanu

Rīgas tiesas apgabala prokuratūras prokurors tiesai nodevis Rīgas pilsētas tiesai Latgales priekšpilsētā krimināllietu, kurā apsūdzētas trīs personas, no kurām viens ir Indijas pilsonis, par cilvēku tirdzniecību, kas izdarīta organizētā grupā.

Kriminālziņas Jeļena Kreile pārsūdzējusi viņai piespriesto trīs gadu cietumsodu

Jeļena Kreile pārsūdzējusi pirmās instances tiesas piespriesto trīs gadu cietumsodu par Krievijas simboliku un citu karu slavinošu simbolu izvietošanu savas dzīvesvietas logos, aģentūra LETA noskaidroja Rīgas pilsētas tiesā.

Kriminālziņas FBK: Volkova piekaušanu pasūtījis bijušais Jukos viceprezidents Ņevzļins

Cietumā nomērdētā Krievijas opozīcijas līdera Alekseja Navaļnija līdzgaitnieku ceturtdien skatītājiem nodotā filmā apgalvots, ka viņu rīcībā nonākusi uzņēmēja, naftas kompānijas "Jukos" bijušā vadības pārstāvja Leonīda Ņevzļina sarakste, no kuras izriet, ka 2024.gada martā viņš organizējis uzbrukumu Leonīdam Volkovam, turklāt Ņevzļina organizētajās darbībās bijuši iesaistīti Latvijas tiesībsargājošo iestāžu darbinieki.

Kriminālziņas No divām sievietēm Latgalē viltus policijas darbinieki izkrāpj 17 500 eiro

Šomēnes likumsargiem ziņots par diviem gadījumiem Latgalē, kad viltus policisti sievietēm izkrāpuši kopumā 17 525 eiro, aģentūru LETA informēja Valsts policijā (VP).

Lasiet arī

Sabiedrība Arī Satversmes aizsardzības birojs paudis vērtējumu par Prigožina nāvi

Algotņu grupējuma "Vagner" dibinātāja Jevgeņija Prigožina nāve īstermiņā neatstās būtisku ietekmi uz Krievijas iekšpolitikas un režīma stabilitāti, šādu vērtējumu pauda Satversmes aizsardzības birojs (SAB).

Pasaule Vagneriešus aicina pāriet Ukrainas pusē un kopā doties uz Maskavu (+VIDEO)

Krievu Brīvprātīgo Korpuss (RDK), kas cīnās Ukrainas pusē pret Krievijas prezidenta Vladimira Putina režīmu, ceturtdien ierakstīja videouzrunu algotņu grupējuma "Vagner" kaujiniekiem, aicinot pāriet RDK pusē un kopīgi doties jaunā gājienā uz Maskavu.

Pasaule Prigožins būs miris pusgada laikā vai būs jauns apvērsums - Grozevs

Pusgada laikā Krievijas algotņu grupējuma "Vagner" dibinātājs un vadītājs Jevgeņijs Prigožins būs miris vai notiks jauns apvērsums Krievijā, intervijā "Financial Times" prognozējis bulgāru žurnālists un ilggadīgs Kremļa kritiķis Hristo Grozevs.

Sabiedrība NDK vadītājs: Bruņoto spēku gatavība ir atbilstoša esošajiem drošības riskiem

Latvijas bruņoto spēku gatavība ir atbilstoša esošajiem drošības riskiem, šādu vērtējumu intervijā TV3 pauda Saeimas Nacionālās drošības komisijas priekšsēdētājs Jānis Dombrava (NA).