• Dita,
  • Marta
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Purvciemā taranētas 2 automašīnas, vaininieks aizbēdzis! Vai būs kompensācija?

Teksta izmērs Aa Aa
Kriminālziņas
VS.LV 11:44, 03.07.2023


Avarējušais, iespējams, bija piedzēries vai lietojis narkotikas.


Šīs automašīnas bagāžniekā notika tāda spēka sitiens, ka stikls izlidoja ārā.

Dramatisks incidents noticis Džohara Dudajeva gatvē Purvciemā. Visticamāk, ka naktī nezināms vadītājs ietriecās stāvošā automašīnā Volkswagen, kas no trieciena sadūrās ar blakus esošo automašīnu Mazda.

Kad jūsu korespondents apmeklēja notikuma vietu, tuvumā nebija ne policijas, ne garāmgājēju. Visur bija izkaisītas bojātās vācu automašīnas atlūzas.

Visticamāk, negadījumu izraisījušais vadītājs nolēma, ka pat tad, ja viņš tiks atrasts, tas nenotiks uzreiz, un viņš atjēgs. Tātad sods par negadījuma vietas atstāšanu - līdz 700 eiro un tiesību atņemšana līdz 2 gadiem, var būt mazāks nekā par braukšanu alkohola vai narkotisko vielu reibumā.

Latvijas Transportlīdzekļu apdrošinātāju biroja valdes priekšsēdētājs Juris Stengrevics pauž: "Šajā gadījumā svarīgi ir saprast, vai negadījuma rezultātā cietušas ir personas vai tikai manta, piemēram, transportlīdzeklis. Ja cietis ir tikai transportlīdzeklis, bet no notikumu vietas ir aizbēdzis negadījuma izraisītājs ar transportlīdzekli, ko neizdodas identificēt, tad saskaņā ar likumdošanu kompensācija netiek izmaksāta, jo nav objektīvi pierādāmi negadījuma apstākļi. Šajā gadījumā Jūs varat pretendēt tikai uz KASKO zaudējumu atlīdzībām.

Pavisam cita lieta, ja no notikumu vietas ir aizbēdzis vainīgā transportlīdzekļa vadītājs, atstājot transportlīdzekli negadījuma vietā. Šādā gadījumā vainīgā transportlīdzekļa apdrošinātājs atlīdzinās zaudējumus. Ja transportlīdzeklim nav OCTA, tad zaudējumi cietušajam tiek segti no OCTA Garantijas fonda, kas vēlāk regresa kārtībā tiek pieprasīti no transportlīdzekļa īpašnieka. Pat ja pie stūres negadījuma brīdī bijis cits vadītājs. Jāsaka, ka negadījuma vietas pamešana ir ļoti raksturīga tiem autovadītājiem, kas sēdušies pie stūres dzērumā.

Ja ceļu satiksmes negadījumā guvušas traumas personas, tad zaudējumi tiek kompensēti arī tajā gadījumā, ja negadījumu izraisījušais transportlīdzeklis un tā vadītājs ir pametis notikuma vietu. Jāatceras, ka šajā gadījumā saskaņā ar likumdošanu atlīdzības saņems arī gājējs un velosipēdists. Zaudējumi tiek izmaksāti no OCTA Garantijas fonda, kuru administrē Latvijas Transportlīdzekļu apdrošinātāju birojs".

Zināmu optimismu varētu rosināt tas, ka pērn kopējais negadījumu skaits valstī nedaudz samazinājies līdz 33 230, salīdzinot ar 33 754 negadījumiem 2022. gadā. 67% negadījumu bijusi līdzi pušu savstarpējas vienošanās noformēšana, citos gadījumos nācies iejaukties policistiem.

Latvija kopumā Eiropas Savienībā ieņem 3. vietu ceļu satiksmes negadījumos bojā gājušo skaita ziņā uz 1 000 000 iedzīvotāju. Tāpēc ir viss iemesls būt īpaši uzmanīgiem!

Krišs ZIVERTS


Pēc tam VW no aizmugures ietriecās Mazda.
Pēc tam VW no aizmugures ietriecās Mazda.

Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Kriminālziņas Aizdomās par gatavošanos valsts amatpersonas slepkavībai aizturēti pieci cilvēki

Valsts policija aizdomās par iespējamu sagatavošanos kādas valsts amatpersonas slepkavībai aizturējusi piecas personas, aģentūrai LETA apliecināja Valsts policijas preses pārstāve Simona Grāvīte.

Kriminālziņas Apcietina divas personas, kuras atbalstījušas Bukaina meitas nolaupīšanu

alsts policija aizturējusi un tiesa apcietinājusi divas personas, kuras tiek turētas aizdomās par prokremliskā aktīvista Staņislava Bukaina atbalstīšanu, īstenojot meitas nolaupīšanu un aizvedot viņu uz Krieviju.

Kriminālziņas Ar SUP dēli Krievijā nokļuvušais ir prokremliskais aktīvists

Nedēļas nogalē ar SUP dēli no Latvijas Krievijā nelikumīgi nokļuvušais vīrietis ir organizācijas "Baltijas antifašisti" krimināllietā apsūdzētais prokremliskais aktīvists Staņislavs Bukains, ziņo LETA.

Kriminālziņas Soctīklos tiek apspriesta kratīšana: «Tauta zina, ka Ždanoka vainīga» (+VIDEO)

Tatjana Ždanoka ir saistīta ar iespēju sazināties ar Krievijas specdienestiem.

Lasiet arī

Sabiedrība PTAC: bieži vien apdrošināšanas līgumi nav formulēti saprotamā valodā (+VIDEO)

Personām pirms parakstīšanas rūpīgi jāizpēta dokumenti.

Interesanti fakti Bojāta telefona vai datora remonts izmaksā vidēji 450 eiro

Domājot par apdrošināšanas līgumu slēgšanu, liela daļa cilvēku primāri fokusējas uz dārgākajiem īpašumiem kā mājoklis, transporta līdzekļiem vai paša dzīvība, mazāk vērtīgās mantas atstājot novārtā. Taču tieši tā dēvētie kustamie īpašumi ir viena no visbiežāk sabojātajām un gana lielus izdevumus prasošajām mantām, turklāt tie ļoti bieži cieš šķietami nekaitīgās, sadzīviskās situācijās.

Ekonomika No Nīderlandes saņemts pieteikums par 2 miljonu eiro izmaksu no OCTA fonda

Latvijas Transportlīdzekļu apdrošinātāju birojs (LTAB) no Nīderlandes saņēmis pieteikumu par divu miljonu eiro izmaksu no obligātās civiltiesiskās atbildības (OCTA) Garantijas fonda.

Sabiedrība Stāvvietas paplašinās nākamgad?

Latvijas Transportlīdzekļu apdrošinātāju birojs (LTAB) apkopojis nozīmīgākos notikumus 2023.gadā.