• Ginters,
  • Guntra,
  • Marianna
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Sieviete bailēs par savu dzīvību: No apcietinājuma izlaists viņu sadūrušais vīrs

Teksta izmērs Aa Aa
Kriminālziņas
LETA 09:03, 10.06.2023


Zemgales rajona tiesa Dobelē šonedēļ atbrīvojusi no apcietinājuma vīrieti, kurš 11.aprīlī smagi sadūris savu sievu pēc viņas paziņojuma par vēlmi šķirties, vēsta Latvijas Televīzija un Latvijas Radio.



Sieviete tikai pirms pusotras nedēļas iznākusi no slimnīcas, taču viņas veselības stāvoklis ir smags - viņa būtībā esot kļuvusi par invalīdi.

Sieviete ir šokā par tiesas lēmumu un baidās par savu un trīs nepilngadīgo bērnu dzīvību, jo uzskata, ka tagad noteiktais aizliegums tuvoties un sazināties varmāku neapturēs.

Zemgales rajona tiesas Dobelē tiesnese Iluta Kovaļova rakstiskajā komentārā Latvijas Radio skaidrojusi, ka, izskatot apcietinājuma turpmāko piemērošanu slepkavības mēģinājumā aizdomās turētajam Jānim Vīksnem, "netika konstatēts ne bēgšanas risks, ne risks, ka persona centīsies traucēt izmeklēšanu, ne nepieciešamība novērst līdzīgu noziedzīgu nodarījumu, ne arī tas, ka persona būtu ar noziedzīgu novirzi".

Līdz ar to tiesneses ieskatā tāds drošības līdzeklis, kas saistīts ar brīvības atņemšanu, vairs neesot nepieciešams, un to var aizstāt ar citu.

Policijā savukārt informēja, ka izmeklētājs lūdzis tiesu apcietinājumu neatcelt, pamatojot, ka tas atbilst sabiedrības interesēm. Tagad likumsargi plāno noteikt policijas uzraudzību.

Savukārt sievietei policija iesaka saukt likumsargus, ja vīrs mēģina tuvoties vai sazināties.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Kriminālziņas Par zādzībām Pārdaugavā aizturēta personu grupa

Augusta beigās un septembrī Valsts policija Rīgā, Pārdaugavā, aizturēja trīs personu grupu, kuras dalībnieki bija zaguši kabeļus no komunikācijas šahtām, kā arī izdarījuši zādzības no būvniecības objektiem un daudzdzīvokļu mājām, kuras nav nodotas ekspluatācijā, informē policija.

Kriminālziņas Ķīpsalā svētdien dzēsts paaugstinātās bīstamības ugunsgrēks

Rīgā, Ķīpsalā, svētdien dzēsts paaugstinātās bīstamības ugunsgrēks, aģentūru LETA informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD).

Kriminālziņas Turpinās izmeklēšana par aviācijas negadījumiem pie Ādažiem un Rīgas lidostas

Transporta nelaimes gadījumu un incidentu izmeklēšanas birojs turpina izmeklēšanu un tehnisko iemeslu noskaidrošanu gan aviācijas nelaimes gadījumam, kas notika 4.maijā uz Tallinas šosejas pie Ādažiem, gan 19.jūnijā Mārupes novadā netālu no Rīgas lidostas.

Kriminālziņas Tiesās trīs personas par indiešu piespiedu nodarbināšanu

Rīgas tiesas apgabala prokuratūras prokurors tiesai nodevis Rīgas pilsētas tiesai Latgales priekšpilsētā krimināllietu, kurā apsūdzētas trīs personas, no kurām viens ir Indijas pilsonis, par cilvēku tirdzniecību, kas izdarīta organizētā grupā.

Lasiet arī

Ekonomika Problēmas ar lidmašīnu dzinēju trūkumu varētu turpināties vēl dažus gadus

Problēmas ar lidmašīnu dzinēju trūkumu un ar to saistītajiem jautājumiem varētu turpināties vēl vienu līdz divus gadus, intervijā aģentūrai LETA sacīja "airBaltic" prezidents un izpilddirektors Martins Gauss.

Pasaule Slovākijā tūkstošiem cilvēku protestē pret kultūras ministri

Slovākijā tūkstošiem cilvēku ceturtdien izgāja demonstrācijās, protestējot pret kultūras ministres Martinu Šimkovičovu, kuru kritiķi apsūdz cenzūrā un valsts finansējuma sliktā pārvaldībā.

Pasaule Leiena sola miljardiem eiro palīdzību plūdu skartajiem reģioniem

Eiropas Komisijas (EK) prezidente Urzula fon der Leiena ceturtdien plūdu piemeklētajā Polijas pilsētā Vroclavā apsolījusi miljardiem eiro lielu palīdzību plūdu skartajiem reģioniem Eiropā.

Sabiedrība Piektdiena gaidāma visai saulaina

Piektdien Latvijā izklīdīs migla un valsts lielākajā daļā spīdēs saule, prognozē sinoptiķi.