• Jadviga,
  • Laura
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Šausmas Ventspilī! Nepilngadīga meitene mēnešiem ilgi izmantota prostitūcijā

Teksta izmērs Aa Aa
Kriminālziņas
VS.LV 16:07, 31.05.2023


Valsts policijas amatpersonas ir pabeigušas apjomīgu un sarežģītu izmeklēšanu kriminālprocesā par cilvēktirdzniecību personu grupā, seksuālu vardarbību un laupīšanu, un nodevušas krimināllietas materiālus tālāk prokuratūrai kriminālvajāšanas uzsākšanai, ziņo Valsts policija.



Pagājušā gada aprīlī Valsts policijā tika saņemta informācija par to, ka kādai nepilngadīgai jaunietei, ventspilniecei ir nolaupīts mobilais telefons. Ja sākotnēji likumsargiem bija informācija par laupīšanu, par ko paredzēta brīvības atņemšana uz laiku līdz diviem gadiem, noslēgumā, veicot apjomīgu izmeklēšanas darbu, cietušo iedrošināšanu un pārliecināšanu izstāstīt notikušo, tika atklāta virkne noziedzīgu nodarījumu, kas vērsti pret nepilngadīgām jaunietēm – laupīšana, seksuāla vardarbība un cilvēktirdzniecība personu grupā. Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldes Kriminālpolicijas biroja Ventspils reģionālās nodaļas amatpersonas ir pabeigušas apjomīgu un sarežģītu izmeklēšanu kriminālprocesā un nodevušas to tālāk prokuratūrai kriminālvajāšanas uzsākšanai.

Pagājušā gada aprīlī Valsts policijā tika saņemta informācija par telefona nolaupīšanas faktu. Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldes amatpersonām, strādājot pie šī materiāla, radās aizdomas par citiem noziedzīgiem nodarījumiem. Lai gan sākotnēji cietušās, būdamas iebiedētas no pāridarītāju puses, kā arī, izjuzdamas kaunu, nelabprāt runāja par notikušo, tomēr izmeklētāji sarunu ceļā pārliecināja par to, ka darbības, kas veiktas pret jaunietēm, ir krimināli sodāmas un vainīgajiem ir jāatbild par izdarīto likuma priekšā.

Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldes Kriminālpolicijas biroja Ventspils reģionālās nodaļas amatpersonas par notikušo uzsāka kriminālprocesu un aizturēja nepilngadīgu jaunieti aizdomās par jaunietes savervēšanu ekspluatācijas nolūkā, un jaunietim uz izmeklēšanas laiku tika piemērots drošības līdzeklis – apcietinājums.

Izmeklēšanā noskaidrots, ka jauniete, būdama iebiedēta un, iespējams, apreibinošo vielu ietekmē, tika iesaistīta intīma rakstura pakalpojumu sniegšanā Ventspilī un Rīgā, par pakalpojumiem saņemot naudas līdzekļus, pēc tam daļu no tiem atdodot vīriešiem, kuri atbildīgi par pret jaunieti vērstajiem noziedzīgiem nodarījumiem. Šī jauniete, kura cietusi no cilvēktirdzniecības un seksuālas vardarbības, sniegusi seksuāla rakstura pakalpojumus nepazīstamiem vīriešiem aptuveni 20 reizes nedēļā un tā vairāku mēnešu garumā.

Tāpat pret šo jaunieti, kā arī pret divām citām nepilngadīgām jaunietēm tikusi vērsta seksuāla vardarbība no vervētāju puses – izvarošana, orāla akta un dzimumtieksmes apmierināšana pretdabiskā veidā, kas saistīta ar vaginālu iekļūšanu cietušā ķermenī, ja tas izdarīts, izmantojot cietušā bezpalīdzības stāvokli vai pret cietušā gribu, lietojot vardarbību, draudus vai izmantojot uzticību, autoritāti vai citādu ietekmi uz cietušo, kā arī, piedraudot ar nazi, divām jaunietēm tika pieprasīti mobilie tālruņi. Izmeklēšanā tika gūti pierādījumi pret vēl diviem vīriešiem un viņiem uz izmeklēšanas laiku tika piemēroti ar brīvības atņemšanu nesaistīti drošības līdzekļi. Visi aizdomās turētie iepriekš ir nonākuši policijas redzeslokā par cita veida likumpārkāpumiem.

Saskaņā ar Krimināllikumu, bargākais sods par šādiem noziedzīgiem nodarījumiem ir mūža ieslodzījums. Soda apmēru noteiks tiesa.

Valsts policija atgādina, ka neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr tās vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek pierādīta likumā noteiktajā kārtībā.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Kriminālziņas Latvijas pilsoni varētu izdot Spānijai. Ko viņš izdarījis?

Krāpšanas shēmā par viltotiem ieguldījumiem kaņepju ražotnēs aizdomās turēto Latvijas pilsoni varētu izdot Spānijai.

Kriminālziņas Daugavpilī pie nelielā platībā degošiem atkritumiem atrasts miris cilvēks

Daugavpilī svētdienas vakarā pie nelielā platībā degošiem atkritumiem atrasts miris cilvēks, aģentūru LETA informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests.

Kriminālziņas Diennakts laikā uz Latvijas autoceļiem apturēti astoņi piedzērušies šoferi

Aizvadītajā diennaktī Valsts policija uz Latvijas ceļiem apturējusi astoņus automašīnu vai motociklu vadītājus alkohola reibumā, liecina policijas apkopotā informācija.

Kriminālziņas Liepājā piedeguša ēdiena dēļ cietis cilvēks

Šonakt Liepājā piedeguša ēdiena dēļ cietis cilvēks.

Lasiet arī

Ekonomika Lietotas prēces un lēta pārtika: Latvijā ir slikti patēriņa paradumi (+VIDEO)

Palielinājies to iedzīvotāju skaits, kuri ikdienā izvēlas plastmasas iepakojumus.

Sabiedrība Iedzīvotājiem nekustamā īpašuma nodokļa maksājumi nepieaugs

Saeima: Nekustamā īpašuma nodokļa maksājumiem tiks izmantota fiskālā kadastrālā vērtība, kas paliks līdzšinējā apmērā.

Ekonomika Auto speciālisti: Latvijā parādās arvien vairāk prestižu elektromobiļu (+VIDEO)

"Tirgus attīstība vidējās klases zīmoliem paver durvis".

Sabiedrība Kultūras ministre Logina iztur opozīcijas demisijas pieprasījumu

Saeimas vairākums šodien noraidīja opozīcijā esošās Nacionālās apvienības (NA) demisijas pieprasījumu kultūras ministrei Agnesei Loginai (P).