• Nameda,
  • Ritvaldis,
  • Visvaldis
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Kādreizējam Latvijas gada balvas ieguvējam 13 gadu cietumsods Igaunijā - par ko?

Teksta izmērs Aa Aa
Kriminālziņas
LETA 19:33, 25.05.2023


Igaunijas Harju apgabaltiesa šonedēļ par narkotiku tirdzniecību piesprieda 13 gadu cietumsodu Latvijas pilsonim Jevgeņijam Birinam, kurš "tumšajā tīmeklī" bija organizējis vērienīgu starptautisku narkotiku tirdzniecību, vēsta Igaunijas mediji.



Spānijā dzīvojušais 42 gadus vecais Birins tiesas priekšā stājās pagājušā gada augustā, bet februārī apsūdzības puse viņam lūdza piespriest 19 gadus cietumā.

Pēc apsūdzības puses teiktā, Birins, kurš "tumšajā tīmeklī" izmantoja segvārds Teslaboy, Valhalla, Fluidiz, Zangezz, organizējis narkotiku tirdzniecību lielos apjomos Zviedrijā, Somijā, Latvijā un Igaunijā, izmantojot "tumšā tīmekļa" "narkotirdzniecības centru" "ValhallaGroup" un tā darboņus igauņu jauniešus.

Kopš 2019.gada Centrālā kriminālpolicija un prokuratūra Igaunijā veikusi sešus kriminālprocesus saistībā ar narkotiku izplatīšanu tumšajā tīmeklī. Šo procesu rezultātā prokuratūra apsūdzības uzrādīja 14 personām.

Birins tumšajā tīmeklī atrada "narkotiku veikala" darbībai nepieciešamos partnerus Igaunijā, kuri viņa vadībā veidoja starpnoliktavas un kurus viņš apgādāja ar narkotikām. Pēc prokuratūras teiktā, Birins nopelnījis vairāk nekā vienu miljonu eiro.

Latvijas pilsoņa vadībā Igaunijā darbojās trīs "narkotiku universālveikali". Viņi darbojās dažādās jomās, un katra jauna grupa sāka savu darbību pēc tam, kad policija un prokuratūra apturēja iepriekšējās aktīvās grupas darbību. "Narkotiku universālveikalu" dibinātājiem piespriesti cietumsodi no 8 līdz 13 gadiem.

"firmas.lv" dati liecina, ka Birins ir biedrības "Zoorbagan" vadībā un darbojas dzīvokļu īpašnieku biedrības "Čiekuru iela 4" valdē. Savulaik viņš bijis virknes uzņēmumu līdzīpašnieks, bet pašlaik viņam nav īpašumtiesību kādā aktīvā Latvijas uzņēmumā. Publiski pieejamā informācija liecina, ka viņš aizrāvies ar triatlonu un 2014.gadā pat ieguvis Latvijas gada balvu sportā par cīņas gribu.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Kriminālziņas Apcietina policijas aizturētos skinhedus - neonacistus

Tiesa šodien nolēmusi piemērot apcietinājumu visiem policijas vakar aizturētajiem skinhediem - neonacistiem.

Kriminālziņas Par marihuānas glabāšanu vīrietim un sievietei piespriež trīs gadus cietumā

urzemes rajona tiesa par marihuānas glabāšanu Dundagā kādam vīrietim un sievietei piespriedusi trīs gadus cietumā.

Kriminālziņas Ugunsgrēkā Augšdaugavas novadā cietis cilvēks

Sestdien ugunsgrēkā Augšdaugavas novadā cietis cilvēks, informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā (VUGD).

Kriminālziņas Policija aiztur vairākus skinhedus - neonacistus (FOTO)

Valsts policija sadarbībā ar Valsts drošības dienestu (VDD) šodien aizturējusi vairākus skinhedus, kuri tiek turēti aizdomās par nacistiskās Vācijas genocīda, noziegumu pret cilvēci un mieru vai kara noziegumu publisku slavināšanu, kā arī par darbību veikšanu, kas vērstas uz rasu naida izraisīšanu, informēja Valsts policijas pārstāve Gita Gžibovska.

Lasiet arī

Pasaule Argentīnas studenti protestē pret līdzekļu samazināšanu valsts augstskolām

Desmitiem tūkstoši Argentīnas augstskolu studentu otrdien izgāja demonstrācijās, lai protestētu pret līdzekļu samazināšanu valsts augstskolām, pētniecībai un zinātnei jaunā prezidenta Havjera Mileja laikā.

Kultūra Kastaņolā, Šveicē vēl gadu būs izstāde par Raini un Aspaziju (+VIDEO)

Ekspozīcijā dzejnieku dzīves un darbības kontekstā iezīmēti Šveices un Latvijas sakaru būtiskākie punkti laika posmā no 1893. gada līdz mūsdienām.

Sabiedrība Dienas otrajā pusē daudzviet gaidāms lietus

Trešdienas pēcpusdienā un vakarā, sākot no dienvidaustrumiem, daudzviet Latvijā līs, prognozē sinoptiķi.

Pasaule ASV Senāts atbalsta likumprojektu par militāro palīdzību Ukrainai

ASV Kongresa augšpalāta Senāts otrdienas vakarā atbalstīja likumprojektu paketi, kura ietver likumprojektu par militāro palīdzību Ukrainai 61 miljarda ASV dolāru apmērā.