• Ginta,
  • Gunda,
  • Gunta
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Vieglatlēts Višķers pilnībā noliedz savu vainu par kukuļa piedāvāšanu

Teksta izmērs Aa Aa
Kriminālziņas
LETA 12:28, 24.05.2023


Vieglatlēts Jānis Višķers pilnībā noliedz savu vainu krimināllietā par kukuļa piedāvāšanu Ādažu deputātam Arnim Rozītim (LRA), lai panāktu vietvaras priekšsēdētāja nomaiņu.


Foto: Facebook.

Šodienas tiesas sēdē Višķers nolasīja savu liecību, kurā minēja, ka pret viņu izveidotā krimināllieta varētu būt radīta, lai liegtu viņam iespēju kandidēt uz Ādažu sporta centra vadītāja amatu.

Viņš apgalvo, ka Rozītis ir sporta centra vadītājs un sarunas laikā pērnā gada 5.oktobrī viņiem tik tiešām ir bijusi saruna, kuras laikā Višķers norādīja, ka, vadot sporta centru, viņš vairākos jautājumos būtu rīkojies citādāk, kā arī, iespējams, apsver domu kandidēt uz sporta centra vadītāju amatu.

Višķers tiesas sēdē norāda, ka sarunas laikā viņš nezināja, ka Rozītis ir Ādažu novada domas deputāts, un ka nekādu naudas summu viņam piedāvājis neesot.

Iepriekšējā tiesas sēdē tika iztaujāti divi Ādažu novada domes deputāti - Imants Krastiņš (K) un Raitis Kubuliņš (LZS).

Krastiņš, kurš pērn neveiksmīgi mēģināja kļūt par Ādažu domes priekšsēdētāju, apgalvoja, ka par šo korupcijas skandālu pats neko neesot zinājis, bet dzirdējis no citiem deputātiem un masu medijiem. Arī Kubuliņš tiesai pauda, ka neko konkrēti par kukuļa piedāvāšanu nezinot.

Ādažu novada domes priekšsēdētājs mainījās 2022.gada izskaņā pēc Saeimas vēlēšanām, kuru rezultātā parlamentā nonāca vairākus gadus novadu vadījušais Māris Sprindžuks (LRA/AS), kurš tagad kļuvis par pašvaldību lietu ministru.

Sprindžuka vietā 2022.gada 1.novembrī par Ādažu novada domes priekšsēdētāju ar 12 balsīm tika ievēlēta viņa vietniece Karīna Miķelsone (LRA). Domes priekšsēdētāja nomaiņu pavadīja arī pamatīgas izmaiņas valdošajā koalīcijā, Latvijas Reģionu apvienībai pārtraucot sadarbību ar līdzšinējiem partneriem, bet viņu vietā ņemot līdz tam opozīcijā esošo Latvijas Zemnieku savienību. Līdz ar to domes priekšsēdētāja vietnieka amatu zaudēja "Konservatīvo" pārstāvis Imants Krastiņš, bet šo posteni ieguva Genovefa Kozlovska (LZS). Pirms šīm vēlēšanā savukārt bija mēģinājums domes priekšsēdētāja amatu iegūt Krastiņam, taču tas neizdevās.

Krastiņš tiesas sēdē klāstīja, ka daļa deputātu nav bijuši apmierināti ar Sprindžuka darba stilu un uzrunājuši viņu kļūt par domes priekšsēdētāju. Tobrīd esot izveidojusies neformāla domes koalīcija ar astoņām balsīm, kuru pēdējā brīdī esot izjaukusi deputāte Antra Krasta (LZS).

Saskaņā ar apsūdzību, 2022.gada 5.oktobrī persona piedāvāja 30 000 eiro kukuli kādam Ādažu novada pašvaldības domes deputātam, lai panāktu, ka deputāts, izmantojot savu dienesta stāvokli un rīkojoties pretēji iekšējai pārliecībai, plānotajā domes sēdē par jauna pašvaldības domes priekšsēdētāja ievēlēšanu nobalsotu par kāda konkrēta deputāta kandidatūru.

Papildus deputātam tika norādīts, ka šādā gadījumā viņam tiktu piešķirts arī izdevīgs amats Ādažu novada domē.

Neskatoties uz apsūdzībā norādītajiem apstākļiem, prokuratūra norādījusi, ka kriminālprocesa izmeklēšanas gaitā nav iegūta informācija par to, ka 2022.gada 1.novembra balsojums par Ādažu novada pašvaldības domes priekšsēdētāja ievēlēšanu būtu ticis pretlikumīgi ietekmēts, līdz ar to nav pamata apšaubīt balsojuma par pašreizējās domes priekšsēdētājas ievēlēšanu likumību.

Apsūdzība Višķeram tika nolasīta 1.marta sēdē un apsūdzētais vainu neatzina.

Publiski pieejamā informācija liecina, ka Višķers 2019.gadā uzstādījis otro augstāko rezultātu pusmaratonā Latvijas vieglatlētikas vēsturē. Bijis Latvijas čempions 3000 metru un 5000 metru distancēs stadionā. 2019.gadā pārstāvēja Latviju Pasaules čempionātā vieglatlētikas krosā Dānijā.

"Firmas.lv" informācija liecina, ka Višķers dibinājis biedrību "Sporta klubs "Tērauds"". Tāpat viņš un Jānis Razgalis ir īpašnieki 2021.gadā reģistrētam uzņēmumam "J&J Build".

"Sporta kluba "Tērauds"" interneta mājaslapā pieejamā informācija liecina, ka Višķers ir B kategorijas treneris vieglatlētikā, kurš 2012.gadā absolvējis Latvijas Universitāti, iegūstot bakalaura grādu jomā "Sports un veselība", bet 2017.gadā ieguvis profesionālā maģistra grādu izglītības vadībā. Višķers ir viens no vadošajiem Latvijas un Baltijas garo distanču skrējējiem.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Kriminālziņas Rīgas centrā pazudušais vīrietis atrasts miris Daugavā

Bezvēsts prombūtnē esošais Roberts Miksons, kurš nedēļas nogalē pazuda pēc iziešanas no atpūtas vietas Vecrīgā, otrdien bez dzīvības pazīmēm izcelts no Daugavas Rīgā, informē Valsts policija (VP).

Kriminālziņas Latvijā varētu ieviest kriminālatbildību par seksuālu uzmākšanos

Tieslietu ministrija (TM) kopā ar ekspertiem sākusi strādāt pie likuma izmaiņām, lai Latvijā ieviestu kriminālatbildību par seksuālu uzmākšanos.

Kriminālziņas KNAB vēlas tiesības saņemt no bankām plašākas ziņas par klientu darījumiem

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) ir sagatavojis grozījumus likumos, aicinot birojam piešķirt tiesības saņemt no kredītiestādēm plašākas ziņas par klientiem, to kontiem un finanšu darījumiem "taktiskās analīzes funkcijas veikšanai".

Kriminālziņas Robežsargi izņem 20 000 kontrabandas cigarešu

Svētdien, 24. martā, robežsargi pārtrauca cigarešu nelikumīgu pārvietošanu pāri Latvijas - Baltkrievijas valsts robežai un izņēma 20 000 kontrabandas cigarešu, ziņo Valsts robežsardzes Galvenās pārvaldes Stratēģiskās attīstības un sabiedrisko attiecību nodaļas vecākā speciāliste Jolanta Babiško.