• Muntis,
  • Verners
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Kad gaidāmi dienesta pārbaudes rezultāti šokējošās Jēkabpils slepkavības lietā?

Teksta izmērs Aa Aa
Kriminālziņas
LETA 12:11, 21.04.2023


Pašlaik nav zināms, kad varētu noslēgties dienesta pārbaude, kas sākta saistībā ar sievietes slepkavību Jēkabpils novadā.


Foto: LETA

Valsts policijas priekšnieks Armands Ruks uzdevis sākt dienesta pārbaudi saistībā ar sievietes slepkavību Jēkabpils novadā, lai pārliecinātos, ka policisti ir rīkojušies atbilstoši normatīvajam regulējumam, pietiekoši aktīvi un profesionāli.

Ruks piektdien intervijā Latvijas Radio norādīja, ka sākto pārbaudi nevarot veikt dažās dienās, jo tai jābūt objektīvai. Vienlaikus viņš noraidīja izskanējušos pārmetumus par to, ka policija neesot darījusi savu darbu.

Ruks uz šo gadījumu aicināja skatīties plašāk, proti, būtu nepieciešams veikt grozījumus likumos, kas paredzētu bargāku atbildību par gadījumiem, kad persona nepilda jau tiesas noteiktos pienākumus.

Runājot par meklēšanas pasākumiem, Ruks teica, ka vīrietis tikšot atrasts. Tas esot laika jautājums.

Jau ziņots, ka par Jēkabpils novadā pastrādātu bijušās dzīvesbiedres, Slimību profilakses un kontroles centrs (SPKC) darbinieces slepkavību Valsts policija dzen pēdas 53 gadus vecajam Leonam Rusiņam.

Kārtības sargiem nebija izdevies no slepkavības pasargāt sievieti, kura kopā ar tuviniekiem ilgstoši ziņojusi par bijušā dzīvesbiedra intensīvu vajāšanu un terorizēšanu, tostarp panākot aizliegumu viņai tuvoties, kas ignorēts.

"Panorāma" iepriekš vēstīja, ka sievieti Rusiņš vajājis un terorizējis ilgstoši - vairāk nekā gadu. Sieviete izmisīgi centusies saraut attiecības ar vīrieti, taču terors turpinājās - saņemti simti zvanu un īsziņu, dedzinātas arī durvis. Varmāka nav vēlējies attiecību izbeigšanu.

Raidījumam nelaiķes kolēģe atklāja, ka gan pati sieviete, gan viņas tuvinieki, kaimiņi un kolēģi vairākkārt un ilgstoši vērsās policijā, kas sākotnēji esot piemērojusi vīrietim sodu par sīko huligānismu 250 eiro apmērā. Tas vīrieti īpaši nesatrauca, un terors turpinājās, sākušies arī draudi. Rusiņš vajājis arī nelaiķes kolēģes, kuras patlaban baidās atstāt dzīvesvietas bažās par savu drošību.

Nogalinātās darba vieta apstiprinājusi, ka Rusiņš terorizējis un paralizējis iestādes darbu vismaz pusgadu. "Pēdējo sešu mēnešu laikā no konkrētās personas tika saņemti neskaitāmi rupji zvani, īsziņas un e-pasti ar dažādiem draudiem. Reizēm tie bija 1000 zvani dienā," atklājusi iestādes pārstāve Ilze Arāja.

Aizvadītās nedēļas svētdienā draudi īstenoti - vīrietis uzbrucis sievietei un sadūris viņu sievietes bērna un mammas priekšā. Pēc slepkavības vīrietis bēdzis ar auto, bet aizturēt viņu nesanāca.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Kriminālziņas Tiesās trīs personas par indiešu piespiedu nodarbināšanu

Rīgas tiesas apgabala prokuratūras prokurors tiesai nodevis Rīgas pilsētas tiesai Latgales priekšpilsētā krimināllietu, kurā apsūdzētas trīs personas, no kurām viens ir Indijas pilsonis, par cilvēku tirdzniecību, kas izdarīta organizētā grupā.

Kriminālziņas Jeļena Kreile pārsūdzējusi viņai piespriesto trīs gadu cietumsodu

Jeļena Kreile pārsūdzējusi pirmās instances tiesas piespriesto trīs gadu cietumsodu par Krievijas simboliku un citu karu slavinošu simbolu izvietošanu savas dzīvesvietas logos, aģentūra LETA noskaidroja Rīgas pilsētas tiesā.

Kriminālziņas FBK: Volkova piekaušanu pasūtījis bijušais Jukos viceprezidents Ņevzļins

Cietumā nomērdētā Krievijas opozīcijas līdera Alekseja Navaļnija līdzgaitnieku ceturtdien skatītājiem nodotā filmā apgalvots, ka viņu rīcībā nonākusi uzņēmēja, naftas kompānijas "Jukos" bijušā vadības pārstāvja Leonīda Ņevzļina sarakste, no kuras izriet, ka 2024.gada martā viņš organizējis uzbrukumu Leonīdam Volkovam, turklāt Ņevzļina organizētajās darbībās bijuši iesaistīti Latvijas tiesībsargājošo iestāžu darbinieki.

Kriminālziņas No divām sievietēm Latgalē viltus policijas darbinieki izkrāpj 17 500 eiro

Šomēnes likumsargiem ziņots par diviem gadījumiem Latgalē, kad viltus policisti sievietēm izkrāpuši kopumā 17 525 eiro, aģentūru LETA informēja Valsts policijā (VP).

Lasiet arī

Ekonomika Darbiniekiem vairs nedrīkstēs nepamatoti pieprasīt krievu valodas zināšanas

Saeima ceturtdien galīgajā lasījumā atbalstīja grozījumus Darba likumā, nosakot, ka darbiniekiem nedrīkst prasīt svešvalodu zināšanas, ja vien svešvalodu zināšanas nav objektīvi pamatotas.

Sabiedrība Rīgā norit darbs pie vairāku veloinfrastruktūras projektu izstrādes

Rīgā norit darbs pie vairāku veloinfrastruktūras projektu izstrādes, ceturtdien izskanēja vebinārā "Rīga ripo".

Ekonomika Būvniekiem jārēķinās, ka Rīgā 80% teritoriju ir dažādi apgrūtinājumi (+VIDEO)

Vērtības transformējas, kā to šobrīd lieliski var vērot Latgales priekšpilsētā.

Sabiedrība Valdība šodien atbalstīja izmaiņas darbaspēka nodokļos

Valdība ceturtdien atbalstīja izmaiņas darbaspēka nodokļos, kuras paredz iedzīvotāju ienākuma nodokļa (IIN) likmes, minimālās algas un neapliekamā minimuma paaugstināšanu, kompensējot to ar akcīzes nodokļa un dažu citu nodokļu paaugstināšanu.