• Ginta,
  • Gunda,
  • Gunta
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Kukuļdošanā apsūdzētā bijušā policista krimināllietas izskatīšana atlikta

Teksta izmērs Aa Aa
Kriminālziņas
LETA 21:59, 01.04.2023


Tiesneses darbnespējas dēļ Rīgas pilsētas tiesa Vidzemes priekšpilsētā uz nenoteiktu laiku atlikusi krimināllietas izskatīšanu, kurā par kukuļdošanu apsūdzēts bijušais Valsts policijas (VP) Galvenās kārtības policijas pārvaldes priekšnieka vietnieks Arvils Feierābends, noskaidroja tiesā.



Šajā krimināllietā bez Feierābenda apsūdzēts Jānis Tauriņš, Andris Baroniņš, Viktors Rusiņš, Aleksandrs Daņilovs, Aleksejs Čukalovskis un toreizējais VP Kārtības policijas pārvaldes inspektors Ilmārs Plētiens.

Feierābends patlaban ir pensijā.

Neminot personu vārdus, Iekšējās drošības birojs (IDB) iepriekš informēja, ka aizdomās par kukuļošanu sākotnēji tika aizturētas četras personas. Pirmstiesas izmeklēšanas laikā par aizdomās turētajiem atzītas vēl četras personas.

Pirmstiesas izmeklēšanā tika noskaidrots, ka VP amatpersona, izmantojot savu dienesta stāvokli, pieņēma kukuli par ieroču un munīcijas aprites un prasmju rīkoties ar ieroci kvalifikācijas pārbaudījuma sekmīgu nokārtošanu. Otra VP amatpersona tiek turēta aizdomās par kukuļa došanas organizēšanu, šaujamieroča iegādi un pārvadāšanu bez attiecīgās atļaujas, noskaidroja IDB.

Šajā kriminālprocesā aizdomās turētā statuss piemērots sešām civilpersonām - divām personām par kukuļa došanu, divām personām par starpniecību kukuļošanā un kukuļa daļas piesavināšanos, un vēl divām personām - par šaujamieroču realizēšanu personai, kurai nav attiecīgas atļaujas.

Jau ziņots, ka Feierābendu tiesa nolēma apcietināt 2016.gada 16.martā, taču 23.maijā viņš tika atbrīvots no izmeklēšanas cietuma. Tāpat 23.maijā no apcietinājuma tika atbrīvots Plētiens.

Feierābends iepriekš norādīja, - lai arī tiekot turēts aizdomās par 1000 eiro kukuļņemšanu, divas privātpersonas, par kuru eksaminēšanu viņš it kā ņēmis kukuli, Feierābends esot redzējis tikai dienā, kad viņas kārtojušas šaujamieroču kvalifikācijas pārbaudījumu.

Iepriekš IDB Feierābendam bija piemērojis drošības līdzekli - aizliegumu ieņemt amatu Galvenās kārtības policijas pārvaldē un viņš tika atstādināts no dienesta pienākumu pildīšanas.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Kriminālziņas Imantā uz ielas atrasts vīrietis ar, iespējams, vardarbīgas nāves pazīmēm

Valsts policija apstiprināja, ka Kleistu ielā atrasts miris vīrietis, kuram, iespējams, ir vardarbīgas nāves pazīmes.

Kriminālziņas Rīgas centrā pazudušais vīrietis atrasts miris Daugavā

Bezvēsts prombūtnē esošais Roberts Miksons, kurš nedēļas nogalē pazuda pēc iziešanas no atpūtas vietas Vecrīgā, otrdien bez dzīvības pazīmēm izcelts no Daugavas Rīgā, informē Valsts policija (VP).

Kriminālziņas Latvijā varētu ieviest kriminālatbildību par seksuālu uzmākšanos

Tieslietu ministrija (TM) kopā ar ekspertiem sākusi strādāt pie likuma izmaiņām, lai Latvijā ieviestu kriminālatbildību par seksuālu uzmākšanos.

Kriminālziņas KNAB vēlas tiesības saņemt no bankām plašākas ziņas par klientu darījumiem

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) ir sagatavojis grozījumus likumos, aicinot birojam piešķirt tiesības saņemt no kredītiestādēm plašākas ziņas par klientiem, to kontiem un finanšu darījumiem "taktiskās analīzes funkcijas veikšanai".

Lasiet arī

Sabiedrība LVM: pēdējo piecu gadu laikā pieauguši mežos atstāto atkritumu apjomi

Pēdējo piecu gadu laikā pieauguši mežos atstāto atkritumu apjomi, lielākos apjomus sasniedzot pavasara un rudens mēnešos, liecina LVM publiskotā informācija.

Sabiedrība Siliņa: Kariņš rīkojies kā kārtīgs Rietumu politiķis

Atkāpjoties no ārlietu ministra amata, Krišjānis Kariņš (JV) rīkojies kā kārtīgs Rietumu politiķis, ceturtdien pēc sarunas ar politiķi paziņoja Ministru prezidente Evika Siliņa (JV).

Pasaule Maskavā aizturēti pieci žurnālisti

Maskavā policija pēdējo 24 stundu laikā aizturējusi piecus neatkarīgos žurnālistus, no kuriem viens ticis piekauts, ceturtdien paziņojusi nevalstiskā organizācija "OVD-Info".

Kultūra Talantīga Amanda Ziemele sagatavojusi pārsteigumu Venēcijas biennālei (+VIDEO)

Izraujoties no aizspriedumainu priekšstatu uzspiestās telpiskās disciplīnas, skatītājs nonāk iluzorā hibrīdzonā.