• Agija,
  • Aldonis
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Aizlaidies! Tiesa izsludina meklēšanā notiesāto uzņēmēju Gulami

Teksta izmērs Aa Aa
Kriminālziņas
LETA 16:11, 13.03.2023


Saņemot Valsts policijas lūgumu, Rīgas rajona tiesa izsludinājusi meklēšanā notiesāto uzņēmēju Gulamu Gulami.



Jau vēstīts, ka 26.janvārī Augstākās tiesa (AT) atstāja negrozītu Rīgas apgabaltiesas 2021.gada 14.maija spriedumu, ar kuru Gulami un vēl divas personas atzītas par vainīgām apsūdzībā par kokvilnas kravas piesavināšanos.

Apelācijas instance Gulami piespriedusi sešus gadus un četrus mēnešus ilgu cietumsodu, viņa sievai Valentīnai Gulami - piecu gadu cietumsodu, bet Larisai Karpenko - trīs gadus un divus mēnešus ilgu cietumsodu.

Tāpat tiesa nolēma no apsūdzētajiem solidāri par labu cietušajam uzņēmumam "Logistic-Ekspress" piedzīt 9 094 238 eiro.

Ir zināms, ka pēc AT lēmuma policija Gulami, viņa sievu un Karpenko cietumā nenogādāja, jo viņi nebija atrodami.

Trīs dienas pirms AT lēmuma publiski kļuva zināms, ka policija rosinājusi prokuratūrai uzrādīt Gulami pārim apsūdzības citā lietā par iespējamu viesnīcas izkrāpšanu Vecrīgā.

Prokuratūrā apstiprināja, ka aizdomās turamie uz prokurores aicinājumiem ierasties prokuratūrā nav atsaukušies, tomēr tas nav liedzis prokurorei pieņemts lēmumu par personu saukšanu pie kriminālatbildības.

Prokuratūrā gan patlaban plašāk nekomentēja, kāda būs tālākā rīcība attiecībā uz šo krimināllietu.

Šo lietu pirms nodošanas kriminālvajāšanai izmeklēja Valsts policija. Iepriekš paziņojumā presei policija rakstīja, ka divas personas pēc iepriekšējas vienošanās laika posmā no 2009. līdz 2019.gadam noslēdza vairākus faktiskajiem apstākļiem neatbilstošus līgumus, kurus tālāk izmantoja savu noziedzīgo mērķu īstenošanai, proti, lai prettiesiski ar viltu iegūtu svešu mantu.

Noziedzīgo darbību rezultātā personu grupa ieguva sev vēlamās tiesības uz svešu mantu - valdījuma tiesības uz nekustamo īpašumu, proti, kādu viesnīcu Vecrīgā, kuras kadastrālā vērtība ir 2 951 476 eiro, kā arī tiesības uz finanšu līdzekļiem 106 272 eiro apmērā.

Par noziedzīgā nodarījuma izdarīšanu tika aizturēta viena persona, kurai sākotnēji tika piemērots drošības līdzeklis apcietinājums savukārt vēlāk tas tika mainīts uz drošības līdzekli, kas nav saistīts ar brīvības atņemšanu. 2020.gada maijā Gulami atbrīvoja pret 50 000 eiro drošības naudu.

2016.gadā citā krimināllietā bijušajai Rīgas apgabaltiesas tiesnesei Ivetai Bērziņai un uzņēmējam Gulami piemēroti ar reālu brīvības atņemšanu nesaistīti sodi.

Tiesa toreiz apstiprināja vienošanos par sodu. Gulami par kukuļdošanu piemērota brīvības atņemšana uz gadu nosacīti ar pārbaudes laiku uz vienu gadu un sešiem mēnešiem, kā arī naudas sods 9250 eiro apmērā. Tāpat viņam kā papildsods noteikta tiesību ierobežošana ieņemt noteiktus amatus uz vienu gadu.

Bērziņai par kukuļa piesavināšanos noteikts naudas sods 11 100 eiro apmērā.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Kriminālziņas Imantā uz ielas atrasts vīrietis ar, iespējams, vardarbīgas nāves pazīmēm

Valsts policija apstiprināja, ka Kleistu ielā atrasts miris vīrietis, kuram, iespējams, ir vardarbīgas nāves pazīmes.

Kriminālziņas Rīgas centrā pazudušais vīrietis atrasts miris Daugavā

Bezvēsts prombūtnē esošais Roberts Miksons, kurš nedēļas nogalē pazuda pēc iziešanas no atpūtas vietas Vecrīgā, otrdien bez dzīvības pazīmēm izcelts no Daugavas Rīgā, informē Valsts policija (VP).

Kriminālziņas Latvijā varētu ieviest kriminālatbildību par seksuālu uzmākšanos

Tieslietu ministrija (TM) kopā ar ekspertiem sākusi strādāt pie likuma izmaiņām, lai Latvijā ieviestu kriminālatbildību par seksuālu uzmākšanos.

Kriminālziņas KNAB vēlas tiesības saņemt no bankām plašākas ziņas par klientu darījumiem

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) ir sagatavojis grozījumus likumos, aicinot birojam piešķirt tiesības saņemt no kredītiestādēm plašākas ziņas par klientiem, to kontiem un finanšu darījumiem "taktiskās analīzes funkcijas veikšanai".