• Ginta,
  • Gunda,
  • Gunta
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Rosina apsūdzēt divus Lietuvas pilsoņus par Vaļagina slepkavību

Teksta izmērs Aa Aa
Kriminālziņas
VS.LV 20:34, 01.02.2023


Valsts policija (VP) pirmdien Rīgas Austrumu prokuratūrai nodevusi kriminālprocesu par pērn martā Rīgā, Pļavnieku mikrorajonā, izdarīto noziedznieka Genādija Vaļagina slepkavību, aģentūru LETA informēja VP Sabiedrisko attiecību nodaļa.


Foto: Valsts policija

Prokuratūrai būs jāizlemj, vai uzrādīt apsūdzību par šo slepkavību diviem Lietuvas pilsoņiem.

Jau ziņots, ka 2022.gada 11.martā Rīgā, Mstislava Keldiša ielā 16, automašīnā pie grilbāra "Ugolok" tika nošauts vīrietis, un slepkavas notikuma vietu pameta. Sociālajos tīklos ievietotais ieraksts no blakus ēkas videonovērošanas kameras liecināja, ka pie automašīnas piesteidzies cilvēks spilgtas krāsas apģērbā, kādus valkā, piemēram, ceļa strādnieki vai būvnieki, un atklājis uguni. Cietušais izvēlies no automašīnas, bet spēkrats atpakaļgaitā turpinājis kustību līdz, visticamāk, skāris uzbrucēju auto, kuram pie stūres sēdējis slepkavības līdzdalībnieks. Pēc tam uzbrucēju auto aizbraucis.

Saņemot informāciju par notikušo, policija visā Latvijas teritorijā izsludināja plānu "Slazdi" un piesaistīja plašus spēkus, tostarp no Galvenās kriminālpolicijas pārvaldes un Rīgas reģiona pārvaldes, kā arī pašvaldību policijas, lai vainīgos aizturētu.

Ropažu pašvaldības policija tajā pašā dienā aizturēja vienu iespējamo vainīgo. Veicot plašas izmeklēšanas darbības, Valsts policija 29.augustā aizturēja arī otru aizdomās turēto vīrieti.

Aizturētie ir 1972. un 1978.gadā dzimuši Lietuvas pilsoņi, kas atzīti par aizdomās turētajiem slepkavībā sevišķi pastiprinošos apstākļos organizētā grupā. Abiem kā drošības līdzeklis piemērots apcietinājums.

Par šādu noziegumu likumā ir paredzēts mūža ieslodzījums vai brīvības atņemšana uz laiku no 15 līdz 20 gadiem.

Ņemot vērā, ka policija vairs nav procesa virzītājs un kriminālprocess vēl jānoved līdz notiesājošam spriedumam, policija patlaban vēl nevar publiski sniegt detalizētāku informāciju par izmeklēšanas laikā konstatētajiem faktiem. Tiklīdz šādu informāciju varēs sniegt, sabiedrība tikšot informēta.

Neilgi pēc slepkavības, TV3 raidījums "Nekā personīga" ziņoja, ka slepkavība esot saistīta ar pazudušu kokaīna kravu.

Pēdējos gados Vaļagins bijis iedzīvojies konfliktsituācijā. "Nekā personīga" esot zināms, ka viņam bija jānodrošina kokaīna tranzīts caur Latviju. Krava pazudusi, bet Vaļagins nav vēlējies atdot naudu.

Jau ziņots, ka likumsargu ieskatā Vaļagins bijis arī maksātnespējas administratora un advokāta Mārtiņa Bunkus slepkavības organizētājs.

Bunkus tika nošauts 2018.gada 30.maija rītā, kad viņš ar automašīnu brauca garām Rīgas Meža kapiem. Īsi pēc slepkavības netālu no notikuma vietas tika atrasta sadedzināta ar viltotiem valsts numuriem aprīkota automašīna.

Bunkus slepkavības lietā apsūdzēti uzņēmēji Aleksandrs Babenko un Mihails Uļmans, kā arī Krievijas pilsonis Viktors Krivošejs.

Aģentūras LETA arhīvs liecina, ka Vaļagins savulaik tika notiesāts Haritonova grupējuma lietā. Augstākā tiesa 1998.gadā Vaļaginam piesprieda 6,5 gadus cietumā ar mantas konfiskāciju, apcietinājuma laikā ieskaitot jau izciesto apgabaltiesas piespriesto soda laiku - trīs gadus.

No apcietinājuma viņu atbrīvoja 2000.gadā jeb nepilnu gadu pirms soda termiņa beigām.

Vaļagins tika atzīts par vainīgu un notiesāts pēc Kriminālkodeksa pantiem par organizētas grupas izveidošanu vai piedalīšanos tajā izspiešanas nolūkā un par ķīlnieka sagrābšanu, ja tas saistīts ar draudiem noslepkavot, nodarīt miesas bojājumus vai tālāk aizturēt šo personu nolūkā piespiest izdarīt kādu darbību vai atturēties no tās, kas ir noteikums ķīlnieka atbrīvošanai.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Kriminālziņas Latvijā varētu ieviest kriminālatbildību par seksuālu uzmākšanos

Tieslietu ministrija (TM) kopā ar ekspertiem sākusi strādāt pie likuma izmaiņām, lai Latvijā ieviestu kriminālatbildību par seksuālu uzmākšanos.

Kriminālziņas KNAB vēlas tiesības saņemt no bankām plašākas ziņas par klientu darījumiem

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) ir sagatavojis grozījumus likumos, aicinot birojam piešķirt tiesības saņemt no kredītiestādēm plašākas ziņas par klientiem, to kontiem un finanšu darījumiem "taktiskās analīzes funkcijas veikšanai".

Kriminālziņas Robežsargi izņem 20 000 kontrabandas cigarešu

Svētdien, 24. martā, robežsargi pārtrauca cigarešu nelikumīgu pārvietošanu pāri Latvijas - Baltkrievijas valsts robežai un izņēma 20 000 kontrabandas cigarešu, ziņo Valsts robežsardzes Galvenās pārvaldes Stratēģiskās attīstības un sabiedrisko attiecību nodaļas vecākā speciāliste Jolanta Babiško.

Kriminālziņas Sestdien ceļu satiksmes negadījumos cietušas sešas personas

Aizvadītajā diennaktī reģistrēti 84 ceļu satiksmes negadījumi, kuros cietušas sešas personas.

Lasiet arī

Kriminālziņas Jaunieti apsūdz par nepilngadīgas meitenes izvarošanu izlaiduma ballītē

Prokuratūra nodevusi Zemgales rajona tiesai Bauskā krimināllietu pret jaunieti par nepilngadīgas meitenes izvarošanu izlaiduma ballītē.

Sabiedrība Degmaisījuma pudeles iemešana ukrainietes mājā: iespējamie vainīgie aizturēti

Kriminālprocesā par degmaisījuma pudeles iemešanu ukraiņu influenceres Sofijas Stužukas privātmājā Rīgā nav gūts apstiprinājums par nozieguma saistību ar Krievijas īstenoto karu Ukrainā.

Sabiedrība Pagājušajā diennaktī Latvijā reģistrētas sešas zādzības no mājokļiem

Pagājušajā diennaktī Latvijā reģistrētas sešas zādzības no mājokļiem, liecina Valsts policijas apkopotā informācija.

Sabiedrība Turpinās iztiesāt Kokneses kokaīna krimināllietu

Ekonomisko lietu tiesa (ELT) šodien plkst.11.30 turpinās skatīt Latvijas vēsturē vērienīgāko narkotiku kravas krimināllietu jeb tā dēvēto Kokneses kokaīna lietu, aģentūra LETA noskaidroja tiesā.