Policija novērsusi uzņēmēja pasūtījuma slepkavību

Kriminālziņas
LETA 11:41, 18.01.2023 0

Valsts policija novērsusi uzņēmēja pasūtījuma slepkavību, ko plānoja personas paziņa mantkārīgā nolūkā, informēja policija.

 

2022.gada nogalē policijas rīcībā nonāca operatīvā informācija, ka tiek plānota kāda uzņēmuma īpašnieka pasūtījuma slepkavība.

Nekavējoties veikti nepieciešamie pasākumi, lai novērstu draudus konkrētās personas dzīvībai, kā arī īstenota virkne neatliekamo operatīvo darbību, kuru laikā noskaidrots, ka slepkavības pasūtītājam jau ir zināma cietušā dzīvesvieta, ikdienas grafiks un pārvietošanās maršruti, kā arī ir jau sagatavoti nozieguma rīki un līdzekļi.

Izmeklēšanā gūti pierādījumi pasūtītāja nodomam un 16.decembrī 1992.gadā dzimušais vīrietis tika aizturēts, savukārt 18.decembrī viņam piemērots drošības līdzeklis apcietinājums.

Izmeklēšanā noskaidrots, ka slepkavības pasūtītājs un organizētājs ir cietušā vīrieša paziņa un viena no nozieguma pamatversijām saistīta ar mantiska rakstura attiecībām, lai neatdotu cietušajam parādu.

Kriminālprocesā vīrietis tiek turēts aizdomās par sagatavošanos slepkavības izdarīšanai mantkārīgā nolūkā. Ciešā sadarbībā ar Dienvidlatgales apgabala prokuratūru izmeklēšana kriminālprocesā turpinās.

"Šīs kategorijas lietas ir sarežģītas un grūti izmeklējamas, īpaši, ja informācija par plānoto noziegumu saņemta brīdī, kad personas dzīvībai jau ir reāli draudi. Šādos gadījumos ir jāreaģē nekavējoties un nav vietas kļūdām - tās var būt izšķirošas. Tikai pateicoties Valsts policijas amatpersonu profesionalitātei un pieredzei, ir glābta cilvēka dzīvība un aizturēta persona," uzsvēris Organizētās noziedzības smago un sērijveida noziegumu apkarošanas pārvaldes priekšnieka vietnieks Romāns Jašins.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Kriminālziņas Par uzbrukumu policijas darbiniekam piespriež vienu gadu cietumā

Augstākās tiesas (AT) Krimināllietu departaments 25.aprīlī atstājis negrozītu apgabaltiesas lēmumu daļā, ar kuru persona notiesāta par uzbrukumu varas pārstāvim sakarā ar tā likumisku dienesta darbību, piespriežot brīvības atņemšanu uz vienu gadu.

Kriminālziņas Apcietina vīrieti par Krievijas kara noziegumu atbalstīšanu TikTok videouzrunās

Valsts drošības dienests (VDD) pagājušajā nedēļā aizturējis kādu vīrieti aizdomās par Krievijas kara pret Ukrainu publisku attaisnošanu, kā arī darbību, kas dienesta vērtējumā vērsta uz nacionālā un etniskā naida un nesaticības izraisīšanu sabiedrībā.

Kriminālziņas Ceļu satiksmes negadījumos cietuši 11 cilvēki

Ceļu satiksmes negadījumos pagājušajā diennaktī cietuši 11 cilvēki, aģentūra LETA uzzināja Valsts policijā.

Kriminālziņas Latvijā pagājušajā diennaktī reģistrētas deviņas zādzības no mājokļa

Latvijā pagājušajā diennaktī reģistrētas deviņas zādzības no mājokļa, informēja Valsts policijā.

Lasiet arī

Sabiedrība Ādažu poligonā notiks militārās mācības CAT 24

No šodienas līdz 4.maijam Ādažu militārajā poligonā notiks NATO paplašinātās klātbūtnes Latvijā kaujas grupas vadīto militāro mācību "CAT 24" aktīvā fāze, informē Nacionālie bruņotie spēki.

Sports Porziņģis iedzīvojies ikra muskuļa sastiepumā

Latvijas basketbolists Kristaps Porziņģis Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) Austrumu konferences ceturtdaļfināla spēlē iedzīvojies ikra muskuļa sastiepumā, otrdien pavēstīja viņa pārstāvētā Bostonas "Celtics".

Pasaule Lielbritānijā skolā jaunietis sadūris trīs cilvēkus

Lielbritānijā trešdien aizturēts 17 gadus vecs jaunietis, kurš tiek turēts aizdomās par trīs cilvēku saduršanu skolā Anglijas ziemeļos, paziņojusi policija.