• Klementīne,
  • Raimonda,
  • Raina,
  • Tāle
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Vīrietim piespriež sabiedriskos darbus par rokas salaušanu apsargam

Teksta izmērs Aa Aa
Kriminālziņas
VS.LV 14:03, 21.11.2022


Rīgas rajona tiesa novembrī piespriedusi sabiedriskos darbus vīrietim par rokas salaušanu veikala apsargam, strīdā atsakoties uzrādīt Covid-19 pārslimošanas vai vakcinācijas sertifikātu, liecina publiski pieejamais tiesas spriedums.


Ilustratīvs foto.

Tiesa apsūdzētajam piemēroja 200 stundas sabiedrisko darbu un piedzina no apsūdzētā par labu cietušajam 500 eiro lielu morālo aizskāruma kompensāciju.

Apsūdzētais tīši nodarīja vidēja smaguma miesas bojājumu sakarā ar to, ka cietušais izpildījis savus profesionālos pienākumus un piedalījies citāda prettiesiska nodarījuma pārtraukšanā.

2021.gada 20.oktobrīa vakarā apsūdzētais iegājis veikalā, apsardzes darbiniekiem neuzrādot Covid-19 pārslimošanas vai vakcinācijas sertifikātu, kas ļautu atbilstoši epidemioloģiskās drošības prasībām atrasties un iepirkties veikala telpās.

Konstatējot minēto pārkāpumu, pie veikala kasēm pie apsūdzētā piegāja apsardzes darbinieks un pieprasīja apsūdzētajam pārtraukt šo pārkāpumu, atstāt veikala telpas un virzīja apsūdzēto uz izejas pusi.

Ignorēdams apsarga prasības, apsūdzētais iesaistījās konfliktā un, dusmu vadīts, satvēra apsargu aiz kājām, pacēla viņu aptuveni viena metra augstumā un ar spēku nogāza uz grīdas, pēc kā no notikuma vietas aizgāja.

Šādu darbību rezultātā apsargam konstatēts labā apakšdelma spieķa kaula lūzums un elkoņa kaula īlenveida izauguma lūzums, kas izraisa ilgstošu veselības traucējumu uz laiku virs 21 dienas.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Kriminālziņas Trešdien Rīgā dzēsti divi paaugstinātas bīstamības ugunsgrēki

Trešdien Rīgā dzēsti divi paaugstinātas bīstamības ugunsgrēki - Jaunciemā un Dzirciemā, aģentūra LETA uzzināja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā (VUGD).

Kriminālziņas Latvijā no ūdenstilpēm izcelti divi bojāgājuši cilvēki

Latvijā otrdien no ūdenstilpēm izcelti divi bojāgājuši cilvēki, aģentūru LETA informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā (VUGD).

Kriminālziņas «Biju vienā Rīgas policijas iecirknī un man radās jautājums...»‎ (+VIDEO)

Premjera partija nevar uzturēt kārtību tiesībsargājošo iestāžu darbā.

Kriminālziņas Policija sākusi kriminālprocesu par mūziķa Horena Stalbes piekaušanu Dobelē

Valsts policija sākusi kriminālprocesu par mūziķa Horena Stalbes piekaušanu 13.aprīļa rītā Dobelē vietējā benzīntankā pēc pilsētā nospēlētas diskotēkas.

Lasiet arī

Sabiedrība Daugavpils domes priekšsēdētāja Elksniņa ienākumi palielinājušies 2,5 reizes

Daugavpils domes priekšsēdētāja Andreja Elksniņa ienākumi pērn palielinājušies 2,5 reizes, sasniedzot 67 531 eiro, liecina viņa valsts amatpersonas deklarācija, kas publicēta Valsts ieņēmumu dienesta (VID) mājaslapā.

Ekonomika Šogad Rīgas ostā plānoti 67 kruīza kuģu ienācieni

Šī gada kruīza sezonā Rīgas ostā patlaban pieteikti 67 kruīza kuģu ienācieni, kas ir par piecām vizītēm vairāk nekā pērn, informēja Rīgas brīvostas pārvaldē.

Kriminālziņas VID aptur PVN izkrāpēju grupējuma darbību - uzlikti aresti 58 automobiļiem

Veicot virkni operatīvo un izmeklēšanas darbību, noskaidrots, ka shēmā iesaistītie uzņēmumi no 2022.gada sākuma līdz 2023.gada beigām izvairījās no nodokļu nomaksas, nodarot zaudējumus valsts budžetam vairāk nekā 367 221 eiro apmērā.

Sabiedrība Latvijas ūdeņos roņu ir tik daudz, ka tie nodara postījumus (+VIDEO)

Zvejnieki saņems lielākas kompensācijas no Zemkopības ministrijas.