• Asja,
  • Asnate,
  • Dāgs,
  • Dārgs
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


NEPLP nevērtēs sankcijām pakļauto krievu mūziķu skaņdarbu atskaņošanu Latvijā

Teksta izmērs Aa Aa
Kultūra
VS.LV 11:09, 28.10.2023


Nacionālā elektronisko plašsaziņas līdzekļu padome (NEPLP) negrasās vērtēt starptautiskajām sankcijām pakļautu personu skaņdarbu atskaņošanu Latvijā krieviski raidošajās radiostacijās, jo uzskata, ka tai "nav tiesību iejaukties elektroniskā plašsaziņas līdzekļa redakcionālajā darbībā".



Pagājušajā nedēļā cilvēki tviterī apsprieda, kāpēc radiostacija "Skonto+" atskaņo Krievijas izvērstā kara Ukrainā atbalstītāja Grigorija Ļepsa dziesmas. Kā zināms, Ļepss kopš 2019.gada ir iekļauts arī Latvijai nevēlamo personu sarakstā.

NEPLP aģentūrai LETA sacīja, ka saskaņā ar Elektronisko plašsaziņas līdzekļu likumu tai nav tiesību iejaukties elektroniskā plašsaziņas līdzekļa redakcionālajā darbībā, programmu un raidījumu veidošanā, kamēr vien elektroniskais plašsaziņas līdzeklis darbojas likuma ietvaros.

Padome norāda, ka šobrīd Latvijā nav noteikts konkrētu skaņdarbu saraksts, kurus elektroniskajiem plašsaziņas līdzekļiem būtu aizliegts atskaņot, tostarp sankcijas netiek noteiktas arī attiecībā uz autortiesībām kā atsevišķu īpašuma tiesību veidu.

Kā aģentūrai LETA norādīja biedrības "Autortiesību un komunicēšanās konsultāciju aģentūra/Latvijas Autoru apvienība" (AKKA/LAA) pārstāve Ieva Kolmane, AKKA/LA kopš Krievijas iebrukuma Ukrainā ir pārtraukusi jebkādu autoratlīdzību izmaksu gan Krievijas, gan Baltkrievijas autoriem, tādējādi nodrošinot Latvijas, Eiropas Savienības un citu valstu noteikto sankciju ievērošanu pret Krieviju, Baltkrieviju un atsevišķām šo valstu fiziskajām un juridiskajām personām.

Taujāta, ko iesākt ar raidorganizācijām, kuras atskaņo krievu vai baltkrievu mākslinieku mūziku, Kolmane atzīmēja, ka raidorganizāciju repertuārs ir redakciju ziņā.

Kā vēstīts, Ļepsu savā melnajā sarakstā iekļāvusi arī Lietuva, pamatojoties uz aizdomām par viņa sakariem ar noziedzīgo pasauli.

ASV Finanšu ministrija jau 2013.gadā noteica sankcijas pret Ļepsu par viņa saistību ar "Eirāzijas noziedzīgo sindikātu "Brālīgais loks". Pēc Lietuvas Iekšlietu ministrijas rīcībā esošās informācijas, iespējams, Ļepss pildījis kurjera funkcijas, nododot dažādām personām naudu no šī grupējuma līderiem.

Savā melnajā sarakstā Ļepsu iekļāvusi arī Ukraina un Izraēla.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Kultūra AB dambī notiks festivāls «‎bez narkotikām un alkohola»‎ (+VIDEO)

"Мēs cenšamies rūpēties par naturālu un īstu pieredzi".

Kultūra Durbes pils pagalmā ar albuma prezentācijas koncertu debitē Afroedīte (+VIDEO)

Dziedātāja sevi jūlijā pieteica ar albumu "Mīlestības dziesmas iesācējiem".

Kultūra 13. septembrī Rotko centrā atklās ebreju mākslinieka no Krievijas (+VIDEO)

Starp Geršova nozīmīgākajiem darbiem jāmin sērijas “Mikelandželo” un “Atmiņas par Vitebsku”, cikli “Par Dmitrija Šostakoviča septīto simfoniju” un “Rekviēms”, kā arī Marka Šagāla un Pāvela Filonova portreti.

Kultūra Amerikāņu vokālie speciālisti meklē talantus Rīgā un Liepājā (+VIDEO)

Latvijas speciālistiem būs iespēja klausīties tieši viņiem pielāgotas lekcijas.

Lasiet arī

Sabiedrība Latvijas karavīri haubices šaušanas vietā izmantos simulatorus (+VIDEO)

Tiks samazināts munīcijas daudzums, kas nepieciešams apmācībai.

Pasaule Viļņā izvērtēs Navaļnija komandas apgalvojumus par uzbrukumu Volkovam

Lietuvas prezidents Gitans Nausēda pirmdien paziņoja, ka Lietuvā tiks atbildīgi izvērtēti cietumā mirušā Krievijas opozīcijas aktīvista Alekseja Navaļnija komandas apgalvojumus par to, kas Viļņā sarīkoja uzbrukumu viņu sabiedrotajam Leonīdam Volkovam.

Ekonomika Ar vizīti Hjūstonā sākas vēsturiski lielākā Latvijas tirdzniecības misija uz ASV

Šodien, 16.septembrī, sākās Latvijas tirdzniecības misija uz ASV, ar kopumā ap 100 biznesa delegācijas dalībniekiem.

Sabiedrība «Viss sākas ar sapni»: Latvijas Universitāte nākamnedēļ atzīmēs 105.jubileju

Latvijas Universitāte (LU) nākamnedēļ, no 23.septembra līdz 28.septembrim, ar izglītojošiem, svinīgiem un izklaidējošiem pasākumiem atzīmēs 105.jubileju, informē universitāte.