• Asja,
  • Asnate,
  • Dāgs,
  • Dārgs
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Latvijas konkursā uzvarēja 17 gadus vecas meitenes filma (+VIDEO)

Teksta izmērs Aa Aa
Kultūra
VS.LV 07:09, 16.10.2023


Jauniešiem bija iespēja parādīt savus darbus žūrijai, kas aktīvi darbojas kino industrijā.


17 gadus vecā māksliniece no Rīgas Adelīna Alise Bergmane.

Tika paziņots Latvijas jauniešu īsfilmu konkursa "1201RĪGA2023" uzvarētājs. Žūrijas balsu kopvērtējumā par uzvarētāju kļuva 17 gadus veca meitene no Rīgas Adelīna Alise Bergmane. Viņas režisētu darbu ar nosaukumu "Es esmu tikai mazs" demonstrēja pirms starptaustiskā īsfilmu festivāla "MANHATTAN SHORT" programmas.

Šovasar Latvijas jauniešiem vecumā līdz 25 gadiem bija iespēja piedalīties Latvijas jauniešu īsfilmu konkursā "1201RĪGA2023", kur bija jāiesniedz līdz 3 minutēm garu filmu un kopā ar īsfilmu festivāla "MANHATTAN SHORT" programmu nokļūt uz Latvijas kino ekrāniem astoņās lielākajās Latvijas pilsētās.

Starptautiskā īsfilmu festivāla "MANHATTAN SHORT" atklāšanās ceremonijā Rīgā tika paziņots uzvarētājas vārds un pasniegta naudas balva 100 EUR vērtībā. Uz vienas skatuves satikās ASV vēstniecības pārstāvis un kultūras atašejs Keils Vāgners, kino režisors un festivāla pārstāvis Latvijā Staņislavs Tokalovs, kā arī jauniešu īsfilmu konkursa "1201RĪGA2023" uzvarētāja - Adelina Alise Bergmane ar savu komandu.

Visi Latvijas jauniešu īsfilmu konkursa "1201RĪGA2023" dalībnieki un kinoindustrijā ieinteresēti jaunieši tika aicināti uz īpašu seanu kinoteātrī "Ksuns", lai noskatītos labākās no atsūtītajām īsfilmam un pasaulē labākās īsfilmas no "MANHATTAN SHORT" festivāla programmas. Jauniešiem bija reta iespēja parādīt savus darbus žūrijai, kas aktīvi darbojas filmu industrijā, proti Emīlam Alpam un Rūtai Znotiņai, un kopā pārrunātu paveiktā darba rezultātus un jaunāko kino nozarē.

Jau otro gadu pēc kārtas konkurss dot iespēju Latvijas jauniešiem parādīt savus darbus plašākai auditorijai un motivē radīt savus oriģināldarbus. Uzvarētājas īsfilma tika izrādītā pirms katra starptautiskā īsfilmu festivāla "MANHATTAN SHORT" seansa. Šogad Rīgā festivālam "MANHATTAN SHORT" notika astoņi seansi, Latvijā kopumā - 24 seansi. Latvijā festivāls tiek organizēts jau 11.gadu un ikgadu to apmeklē ap 3000 skatītāju.

"MANHATTAN SHORT" ir unikāls pasākums, kurā katrs skatītājs ir kinokritiķis. Vairāk nekā 100 000 kinomīļu visā pasaulē vienas nedēļas laikā apvienojas ar mērķi - skatīties un balsot par vienu no 10 labākajām pasaules īsfilmām. Skatītāju balsojums tiek nosūtīts uz "MANHATTAN SHORT" galveno mītni, kur tiek apkopoti balsojumi no visas pasaules. Konkurss un festivāls notiek ar ASV vēstniecības Latvijā un Rīgas Domes atbalstu.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Kultūra AB dambī notiks festivāls «‎bez narkotikām un alkohola»‎ (+VIDEO)

"Мēs cenšamies rūpēties par naturālu un īstu pieredzi".

Kultūra Durbes pils pagalmā ar albuma prezentācijas koncertu debitē Afroedīte (+VIDEO)

Dziedātāja sevi jūlijā pieteica ar albumu "Mīlestības dziesmas iesācējiem".

Kultūra 13. septembrī Rotko centrā atklās ebreju mākslinieka no Krievijas (+VIDEO)

Starp Geršova nozīmīgākajiem darbiem jāmin sērijas “Mikelandželo” un “Atmiņas par Vitebsku”, cikli “Par Dmitrija Šostakoviča septīto simfoniju” un “Rekviēms”, kā arī Marka Šagāla un Pāvela Filonova portreti.

Kultūra Amerikāņu vokālie speciālisti meklē talantus Rīgā un Liepājā (+VIDEO)

Latvijas speciālistiem būs iespēja klausīties tieši viņiem pielāgotas lekcijas.

Lasiet arī

Kultūra Filmu festivāls «‎Baltijas pērle» seansus veltīs Alēna Delona piemiņai (+VIDEO)

Aktiera ierašanās Latvijā, viņa uzstāšanās un uzruna skatītājiem un kolēģiem kinematogrāfistiem - tas viss tagad ataust atmiņā kā sapnis.

Kultūra Lokarno kinofestivālā godalgas saņēmusi Lietuvas un Latvijas kopražojuma filma

77. Lokarno starptautiskajā kinofestivālā divas konkursa godalgas piešķirtas Lietuvas un Latvijas kopražojuma filma "Sausi slīkstot" jeb "Seses", informē Nacionālais kino centrs.

Kultūra Nākammēnes Rotko muzejā Daugavpilī tiks atklāta unikāla izstāde (+VIDEO)

Tiks aptvertas visas radošās jomas, kurās Jans un Eva Švankmajeri darbojušies visā dzīves laikā.

Kultūra Animācijas filmu «Straume» Latvija nominēja «Oskaram» (+VIDEO)

Demonstrācija nacionālajos kinoteātros sāksies 29. augustā.