• Dita,
  • Marta
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Valmieras parks “Mežs” saņem balvu arhitektūrā (+VIDEO)

Teksta izmērs Aa Aa
Kultūra
VS.LV 15:30, 10.09.2023


Šeit ir skeitparks, velotrase, strītbols, rotaļu laukums un āra trenažieri.


“Mežs” izbūvēts 11152 m2 lielā platībā.

Sporta un aktīvās atpūtas parks “Mežs” Valmierā ieguvis 1. vietu konkursā “Ilgtspējība arhitektūrā, būvniecībā, dizainā Baltijā 2023”, nominācijā “Ilgtspējīgākais teritorijas labiekārtojums”. Konkurss izceļ izpildījumā un ilgtspējas risinājumos augsti novērtētu arhitektu un inženieru veikumu.

Sporta un aktīvās atpūtas parks “Mežs” ir unikāls projekts – gan parka izvietojums pilsētas centrā, kur tas ērti sasniedzams ikvienam, gan trases. Tās veidoja profesionāļi, piedāvājot izcilu vietu aktīvo sporta veidu cienītājiem – gan ekstrēmo sporta veidu meistariem, gan tiem, kuri izbrauc trases pirmo reizi un trikus vēl tikai mācās. Parks ir arī mācību un treniņu vieta, Valmieras Jaunatnes centram “Vinda” īstenojot unikālu interešu izglītības programmu “Ekstrēmie sporta veidi”. Parks ekspluatācijā nodots 2021. gada novembrī, aicinot dažāda vecuma interesentus baudīt aktīvu un drošu atpūtu. Turklāt nosaukums nav izvēlēts nejauši – parks ir apstādījumiem bagātīga teritorija, aicinot blakus pilsētas dzīvākajai ielai aizmirst par ikdienas steigu.

Īpaši ir arī tas, ka jaunais parks ir arī mācību un treniņu vieta. Sākot no šī mācību gada, Valmieras Jaunatnes centrs “Vinda” īsteno unikālu interešu izglītības programmu “Ekstrēmie sporta veidi”. Lai apgūtu prasmes ekstrēmajos vasaras un ziemas sporta veidos, vienlaikus strādājot pie vispārējās fiziskās sagatavotības attīstības, kā arī drošības, programmā iesaistīties aicināti bērni un jaunieši no 7 līdz 16 gadu vecumam. Braukšanas ar skrituļdēli, skrituļslidām un velosipēdu pamatprasmju apgūšana notiek jaunajā sporta un aktīvās atpūtas parkā “Mežs”. Programmu vada sertificēta skrituļslidošanas trenere Marta Garā, kura beigusi Latvijas Sporta pedagoģijas akadēmiju un ir trenere kalnu slēpošanas sporta klubā. Jau kopš bērnības apguvusi vairākus ziemas sporta veidus, kā arī pārstāvējusi Latviju dažādu skrituļslidošanas disciplīnu sacensībās ārvalstīs.

Sporta un aktīvās atpūtas parka “Mežs” būvniecība bijušā Valmieras skeitparka teritorijā sākta pērn aprīlī, projektu aizsākot un sagatavošanas darbus sākot 2019. gadā. Vieta pilsētas centrā izvēlēta, domājot, lai ikvienam aktīvās atpūtas cienītajam parks būtu ērti sasniedzams. Parks ekspluatācijā nodots 2021. gada novembrī, aicinot dažāda vecuma interesentus baudīt aktīvu un drošu atpūtu. Turklāt nosaukums nav izvēlēts nejauši – jaunais parks ir apstādījumiem bagātīga teritorija, aicinot blakus pilsētas dzīvākajai ielai aizmirst par ikdienas steigu, pauž vietne valmiera.lv.

Konkurss “Ilgtspējība arhitektūrā, būvniecībā, dizainā”, ko organizē biedrība “Building Design and construction council”, lai piešķirtu publicitāti augstas raudzes ilgtspējības piemēriem, norit jau devīto gadu. Pēdējos divus gadus aptverot ne vien Latvijas, bet arī Baltijas valstu vērtīgākās ēkas un objektus. Konkursa mērķis ir popularizēt esošus un nākotnes objektus un idejas, kuru sākotnējā vērtība ilgtermiņā nemazinās, kuru funkcionalitāte un struktūra ir vērsta uz nevainojamu kalpošanu sabiedrības labā desmitiem gadu.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Kultūra Pasaulslavenais Joss Stellings nākammēnes Rīgā prezentēs jaunu filmu (+VIDEO)

Tas ir jauna vīrieša un nobriedušas sievietes, bijušās balerīnas ar neizdevušos dzīvi, sarežģīto savstarpējo attiecību stāsts.

Kultūra Augusta sākumā notiks Vecrīgas zaļumballe

Šogad 2.augustā no plkst.19 līdz 23 Māzās Jaunielas laukumā notiks Vecrīgas zaļumballe.

Kultūra Dailes teātrī top mistisks «Vārnas» iestudējums (+VIDEO)

"Liekas, ka šīs izrādes esmu gaidījis visu savu mūžu".

Kultūra Straupē šodien notiks septītie Latvijas vīndaru svētki

Straupes Zirgu pastā šodien notiks septītie Latvijas vīndaru svētki, aģentūru LETA informē "Straupes tirdziņa" pārstāvji. Vīndaru svētki norisināsies no plkst.11 līdz 15.

Lasiet arī

Interesanti fakti Valmieras novads aicina uz vasaras velobraucieniem (+VIDEO)

Maršruti ved cauri gleznainām dabas vietām, vēsturiskām apdzīvotām vietām un interesantām apskates saimniecībām.

Ekonomika Valmierā piektdien sāks zemas īres maksas namu būvniecību

"Attīstības finanšu institūcija "Altum"" ("Altum"), Valmieras novada pašvaldība un SIA "Valmieras namsaimnieks" piektdien, 5.jūlijā, Valmierā svinīgi sāks divu daudzdzīvokļu zemas īres maksas namu būvdarbus.

Sports Valmierā norisināsies Eiropas čempionāts galda hokejā

Šonedēļ Valmierā norisināsies 2024.gada Eiropas čempionāts galda hokejā, aģentūru LETA informēja Latvijas Galda Hokeja federācija (LGHF).

Ekonomika Valmierā būvēs divus jaunus zemas īres maksas daudzdzīvokļu namus

Par 12,11 miljoniem eiro Valmierā būvēs divus jaunus zemas īres maksas daudzdzīvokļu namus.