• Asja,
  • Asnate,
  • Dāgs,
  • Dārgs
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Mākslas ekspozīcija no Norvēģijas 1. septembrī sveiks Rēzekni (+VIDEO)

Teksta izmērs Aa Aa
Kultūra
VS.LV 13:39, 27.08.2023


Šeit vari piedzīvot to, ko fiziskajā pasaulē ir grūti īstenot.


Neparasta un spilgta mākslinieku autobusu tūre no Norvēģijas.

Piektdien, 1. septembrī, no plkst. 11.00 Latgales Kultūrvēstures muzejs aicina ikvienu doties aizraujošā un izglītojošā ceļojumā mākslas pasaulē kopā ar Mākslas centru “Noass” (Latvija), kas sadarbībā ar mākslas studiju “Fargefabrikken” (Norvēģija) radījuši ceļojošu laikmetīgās mākslas izstādi bērniem un jauniešiem.

Interaktīvā izstāde, kas izvietota divos mikroautobusos, apceļo Latvijas reģionus (arī Norvēģiju), viesojoties skolās un pilsētu svētkos, piedāvājot radošo darbnīcu un iepazīšanos ar tehnoloģiju izmantošanu mākslā. Projektā piedalās četri Latvijas un Norvēģijas mākslinieki, kuri kopā ar divu pilotskolu bērniem ir radījuši jaunus mākslas darbus dažādos medijos. Ceļojošo izstādi pavada pārdomāta izglītības programma, kas veicina bērnu radošumu neformālā, atbalstošā un iedrošinošā formā. Savukārt skolotājiem tiek rīkoti informatīvi semināri par projekta norisi un metodēm, kā izmantot laikmetīgo mākslu mācību procesā.

Izstādes idejas pamatā ietvertās rindas “Pa-pa-pa. Parādi man pasauli” pauž vizuālajai valodai piemītošo ritmu un rotaļīgumu, kā arī mākslinieku radošo spēju atklāt pasauli no dažādiem skatpunktiem. Ritma pielietojums ietekmē mākslas darbu noskaņu, veicinot harmonijas sajūtu vai brīžiem tieši pretēji – nemieru. “Pa-pa-pa” apstādina, lūdz pagaidīt un pievērst uzmanību. Savukārt perspektīvas maiņa izstādē atklājas no dažādām laikmetīgās mākslas formām un digitālajām tehnoloģijām, priekšplānā izvirzot iztēli, atvērtību dažādībai pasaulē un radošo domāšanu.

Projekts “Māksla uz riteņiem” tiek īstenots kopā ar mākslas studiju Fargefabrikken – artstudio & shop un ar EEA and Norway Grants programmas “Vietējā attīstība, nabadzības mazināšana un kultūras sadarbība” atbalstu. Projektu atbalsta Novum Riga Charitable Foundation un Office for Contemporary Art Norway (OCA).


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Kultūra AB dambī notiks festivāls «‎bez narkotikām un alkohola»‎ (+VIDEO)

"Мēs cenšamies rūpēties par naturālu un īstu pieredzi".

Kultūra Durbes pils pagalmā ar albuma prezentācijas koncertu debitē Afroedīte (+VIDEO)

Dziedātāja sevi jūlijā pieteica ar albumu "Mīlestības dziesmas iesācējiem".

Kultūra 13. septembrī Rotko centrā atklās ebreju mākslinieka no Krievijas (+VIDEO)

Starp Geršova nozīmīgākajiem darbiem jāmin sērijas “Mikelandželo” un “Atmiņas par Vitebsku”, cikli “Par Dmitrija Šostakoviča septīto simfoniju” un “Rekviēms”, kā arī Marka Šagāla un Pāvela Filonova portreti.

Kultūra Amerikāņu vokālie speciālisti meklē talantus Rīgā un Liepājā (+VIDEO)

Latvijas speciālistiem būs iespēja klausīties tieši viņiem pielāgotas lekcijas.

Lasiet arī