• Asja,
  • Asnate,
  • Dāgs,
  • Dārgs
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Pēc mēneša iznāks Latvijas spēlfilma «Mana brīvība» (+VIDEO)

Teksta izmērs Aa Aa
Kultūra
LETA 18:22, 22.08.2023


Drīzumā tiks pabeigts darbs pie spēlfilmas "Mana brīvība", kas tapusi, iedvesmojoties no Atmodas laika politiķes Itas Kozakevičas dzīves un politiskās darbības, informēja filmas mediju pārstāve Inga Zālīte. Filma pirmizrādi piedzīvos 28.septembrī.



Režisores Ilzes Kungas-Melgailes pirmās spēlfilmas stāsta centrā būs Alīcija - Atmodas laika politiķe ar neparastu harismu un politisku drosmi uzrunāt Latvijas tautu. Alīcija īsā laikā iekaro sabiedrības simpātijas, taču sasniegumi nes līdzi sarežģījumus privātajā dzīvē, sniedzot skatītājam iespēju dzīvot līdzi spēcīgas personības intīmajai drāmai uz vēstures notikumu fona.

Filmas pamatā ir patiesi notikumi. Galvenās varones prototips ir viena no Atmodas laika žurnāliste un politiķe, Latvijas poliete Ita Kozakeviča, kuras mūžs aprāvās trīsdesmit piecu gadu vecumā komandējuma laikā Itālijā.

Padziļināta interese par Kozakevičas personību režisorei Kungai-Melgailei radusies pirms septiņiem gadiem. Viņa izpētījusi vēstures liecības un arhīva dokumentus un nolēmusi veidot spēlfilmu. Viņa vēlējusies filmā runāt par sievietes likteni laikmeta griežos, par pārmaiņām, par cilvēcību, par godīgu politiku.

Filma vēsta par laika posmu no 1988. līdz 1990.gadam, taču vēsturiskos personāžus aizstājusi ar mākslinieciskiem tēliem. Filmas kadros skatītāji tomēr varēs atpazīt tā laika politiķus un sabiedriskos darbiniekus Sandru Kalnieti, Daini Īvānu, Elitu Veidemani, Ivaru Godmani, Mavriku Vulfsonu, Romualdu Ražuku un citus.

Lomās iejutušies Ērika Eglija-Grāvele (filmā galvenā varone Alīcija), lietuviešu aktieris Dariuss Meškausks (Ilgvars, Alīcijas vīrs), Gints Grāvelis (Normunds, Alīcijas līdzgaitnieks), kā arī Ilze Ķuzule-Skarastiņa, Andris Morkāns, Egons Dombrovskis, Sandra Kļaviņa, Velta Žīgure un Timurs Ibraimovs.

Filmas "Mana brīvība" pirmizrāde gaidāma 28.septembrī kinoteātrī "Forum Cinemas", bet no nākamās dienas filma būs skatāma kinoteātros visā Latvijā.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Kultūra AB dambī notiks festivāls «‎bez narkotikām un alkohola»‎ (+VIDEO)

"Мēs cenšamies rūpēties par naturālu un īstu pieredzi".

Kultūra Durbes pils pagalmā ar albuma prezentācijas koncertu debitē Afroedīte (+VIDEO)

Dziedātāja sevi jūlijā pieteica ar albumu "Mīlestības dziesmas iesācējiem".

Kultūra 13. septembrī Rotko centrā atklās ebreju mākslinieka no Krievijas (+VIDEO)

Starp Geršova nozīmīgākajiem darbiem jāmin sērijas “Mikelandželo” un “Atmiņas par Vitebsku”, cikli “Par Dmitrija Šostakoviča septīto simfoniju” un “Rekviēms”, kā arī Marka Šagāla un Pāvela Filonova portreti.

Kultūra Amerikāņu vokālie speciālisti meklē talantus Rīgā un Liepājā (+VIDEO)

Latvijas speciālistiem būs iespēja klausīties tieši viņiem pielāgotas lekcijas.

Lasiet arī

Pasaule Viļņā izvērtēs Navaļnija komandas apgalvojumus par uzbrukumu Volkovam

Lietuvas prezidents Gitans Nausēda pirmdien paziņoja, ka Lietuvā tiks atbildīgi izvērtēti cietumā mirušā Krievijas opozīcijas aktīvista Alekseja Navaļnija komandas apgalvojumus par to, kas Viļņā sarīkoja uzbrukumu viņu sabiedrotajam Leonīdam Volkovam.

Ekonomika Ar vizīti Hjūstonā sākas vēsturiski lielākā Latvijas tirdzniecības misija uz ASV

Šodien, 16.septembrī, sākās Latvijas tirdzniecības misija uz ASV, ar kopumā ap 100 biznesa delegācijas dalībniekiem.

Sabiedrība «Viss sākas ar sapni»: Latvijas Universitāte nākamnedēļ atzīmēs 105.jubileju

Latvijas Universitāte (LU) nākamnedēļ, no 23.septembra līdz 28.septembrim, ar izglītojošiem, svinīgiem un izklaidējošiem pasākumiem atzīmēs 105.jubileju, informē universitāte.

Ekonomika Pirmo reizi Latvijas vēsturē tiesās personas par manipulācijām biržā

Prokuratūra nodevusi Rīgas pilsētas tiesai krimināllietu, kurā pirmo reizi Latvijā apsūdzētas divas personas par nelikumīgām manipulācijām "Nasdaq Riga" biržā.