• Ginters,
  • Guntra,
  • Marianna
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Smiltenē ar dažādiem pasākumiem turpināsies pilsētas svētki

Teksta izmērs Aa Aa
Kultūra
LETA 01:49, 15.07.2023


Šodien Smiltenē ar dažādiem pasākumiem turpināsies pilsētas svētki, informēja Smiltenes novada Kultūras un tūrisma pārvaldes mārketinga un komunikācijas speciāliste Zane Ērgle-Mežule.



Šodien ir svētku galvenā diena, kuru atklās jau plkst.8, kad cauri pilsētai brauks pūtēju orķestra sastāvs un notiks Smiltenes iedzīvotāju muzikāla modināšana.

No plkst.8 līdz plkst.14 Baznīcas laukumā norisināsies svētku tirdziņš, no plkst.8 līdz 13 Smiltenes bibliotēkas telpās būs iespēja gan aplūkot izstādes, gan piedalīties ģimeņu radošā nodarbē "Celies spārnos", gan fotografēties kopā ar Loti pie bibliotēkas ieejas.

Uz Tepera ezera saliņas tiks uzburta bērnu paradīze - no plkst.11 līdz 17 būs iespēja izklaidēties "Activepark" atrakcijās: mini golfs, loku šaušana, ūdens bumbas, "Orbitron". Plkst.13 būs ansambļa "Jēkabs ar vēl dažiem" koncerts, taču no plkst.15 līdz 16 - zīmējumu teātra izrāde "Trīs labas lietas" ar Vari Klausītāju un draugiem. Turpat varēs izbraukt ar kuģīti "Made Maria".

Smiltenes vecā parka āra lasītavā no plkst.12 līdz 15 varēs iepazīties ar "Green Palette" Šķiratlonu un piedalīties videi draudzīga dzīvesveida meistarklasēs.

Smiltenes Kultūras centrs piedāvā Smiltenes pilsētas svētkus svinēt arī Smiltenes Sarkanā Krusta slimnīcas pagalmā, kur plkst.15 notiks Kaspara Gulbja koncerts un dārza svētki aprūpes centra klientiem un tuviniekiem.

Sportisku azartu un asumu svētkiem piešķirs basketbola sacensības "Smiltenes pilsētas svētku trakums", kas norisināsies Smiltenes vidusskolas sporta laukumā, Dakteru ielā 27, no plkst.15 līdz 18. Šajās sacensībās notiks vairākas basketbola spēles, kurās savstarpēji spēlēs dažādu nozaru pārstāvji. Vienā no spēlēm sacentīsies Smiltenes novada domes deputātu komanda pret pašvaldības administrāciju. Būs arī spēle starp Smiltenes deju un Smiltenes koru kolektīvu pārstāvjiem, vietējiem uzņēmējiem.

Turpat blakus bērniem būs iespēja izmēģināt dažāda veida sportiskas aktivitātes, un par to iegūt kādu gardu našķi. Mazajiem censoņiem, kuri vēl tikai mācās apgūt velosipēda vadīšanu, trenera uzraudzībā būs iespēja iemēģināt dažādas iekārtas, kuras simulē pilsētvidē sastopamus šķēršļus.

Daudzfunkcionālā sporta kompleksa "Teperis" stadionā visu dienu notiks veterānu futbola spēles, kurās pulcējas komandas no visas Latvijas.

Teātra mākslas cienītājiem jādodas uz Smiltenes Veco parku pie Brūža, kur no plkst.16-17.30 būs skatāma "DirtyDealTeatro" izrāde "Ēdenes dārzs".

Galvenā svētku svinēšana notiks Tepera ezera promenādē, sākot no plkst.11- 15 gardas izklaides un meistarklases piedāvās Elmārs Tannis.

Plkst.14 Tepera ezera promenādē atklās vides objektu "Smiltenes piena steķis" jeb dzeramā ūdens ņemšanas vietu, ko pilsētai dāvina piena pārstrādes uzņēmums AS "Smiltenes piens".

Savukārt plkst.15 tiks paziņoti konkursa "Dārza pērles" laureāti.

Dienas noslēgumā kā īpaša dāvana smilteniešiem un viesiem tiks piedāvātas vairāku populāru mūziķu uzstāšanās. Plkst.20 uz skatuves kāps šova "X-faktors" uzvarētāja, dziedātāja Grēta Grantiņa, plkst.21.30 - lielākā Latvijas hip-hop mūzikas apvienība "Kreisais krasts", plkst.23 uzstāsies Intars Busulis un Abonementa orķestris. No plkst.1 līdz 4 zaļumballē spēlēs grupa "Stradivari".

Visas pilsētas svētku aktivitātes ir bez maksas.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Kultūra Kuldīgas mākslinieces Sabīnes Verneres darbi tika novērtēti Vīnē (+VIDEO)

Verneres darbi ir izteikti jutekliski, emocionāli un estētiski pievilcīgi.

Kultūra «Emmy» ceremonijā triumfē «Shogun» un «Hacks»

"Emmy" balvu pasniegšanas ceremonijā svētdien Losandželosā labāko seriālu godalgas saņēma seriāli "Shogun" ("Sjoguns") un "Hacks" ("Padomi").

Kultūra Piedzīvojumu filma «Banāns upē» dodas Latvijas tūrē

Stāsta centrā ir jauns vīrietis, kurš mēģina sadraudzēties ar savas draudzenes trīspadsmit gadus veco dēlu.

Kultūra «Autobuss debesīs» ieraksta jaunu singlu un gatavojas 25 gadu jubilejam (+VIDEO)

"Tagad, gatavojoties tūrei un jaunajam albumam, sapratām, ka dziesma ir īsta pērlīte".

Lasiet arī

Veselība Abu Meri vēlas pamata vakcīnas noteikt par obligātām

Latvijā būtu nepieciešams stingrāk ierobežot par vakcināciju izplatīto dezinformāciju, šodien preses konferencē pēc Imunizācijas valsts padomes sēdes pauda veselības ministrs Hosams Abu Meri (JV).

Ekonomika LVM ražošanas kompleksu eksperti atzinīgi novērtēja (+VIDEO)

No koka būvētās ēkas gadu desmitiem sevī droši noglabā klimatam nevēlamo CO2.

Sabiedrība Piektdien Latvijā gaisa temperatūra paaugstināsies līdz +18..+23 grādiem

Piektdien naktī un no rīta daudzviet Latvijā veidosies migla un apmāksies debesis, prognozē sinoptiķi.

Ekonomika RB Rail: Rail Baltica pamattrases izbūvi varētu sākt līdz šī gada beigām

Latvijā turpinās sagatavošanās darbi, lai līdz šī gada beigām sāktu dzelzceļa projekta "Rail Baltica" pamattrases izbūvi dienvidu posmā, informē AS "RB Rail" pārstāvji.