• Muntis,
  • Verners
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Jubilārs Lauris Reiniks bērniem dāvā labu garastāvokli (VIDEO)

Teksta izmērs Aa Aa
Kultūra
VS.LV 11:36, 11.07.2023


Latviešu "Karalis Lauva" ir atpūties un ir radošu spēku pilns.


Lauris daudz laika pavadīja Ziemeļamerikā un Dienvidamerikā.

Šodien pašmāju slavenībai Laurim Reinikam aprit 44. dzimšanas diena!

Latviešu dziedātājs, komponists, TV šovu vadītājs un aktieris Reiniks ir absolvējis Jelgavas Mūzikas koledžu, studējis komunikācijas zinātnes Latvijas Universitātē, kā arī apguvis aktiermeistarību Losandželosā, ASV. Līdz šim izdevis deviņus soloalbumus un atsevišķus singlus 11 valodās. Albumi "Lidot savādāk" un "Es skrienu" Latvijā ir saņēmuši Zelta disku. Kā dziesmu autors un izpildītājs Lauris Reiniks ir saņēmis vairāk kā 20 nacionāla mēroga apbalvojumus un ieguvis starptautisku atpazīstamību visās Baltijas valstīs. Lauris ir arī TV3 šova "Dejo ar zvaigzni" 1. sezonas uzvarētājs.

Lauris Reiniks dzimis 1979. gada 11. jūlijā Dobelē, bet uzaudzis muzikālā ģimenē Tērvetē. Māte Dace Reinika, tēvs — Artūrs Reiniks, abi ir mūzikas skolotāji. TV ekrānos Reiniks debitēja 5 gadu vecumā, LTV raidījumā "Tiekas kaimiņi". Savu pirmo lielo skatuves pieredzi guvis sava tēva vadītajā pusaudžu poproka grupā "Auri", piedaloties dažādos bērnu un pusaudžu mūzikas festivālos, konkursos un TV raidījumos. Grupas sastāvā viņš darbojās līdz 16 gadu vecumam, kad devās savā pirmajā braucienā uz ASV, lai mācītos vidusskolā Losandželosā, ASV. Reiniku ģimene savulaik bija arī viena no aktīvākajām dziedošajām ģimenēm 20. gadsimta 90. gadu sākumā populārajā dziedošo ģimeņu TV saietā "Spiets". Paralēli dalībai šajā projektā, Reiniki apceļoja Latviju ar koncertiem. 20. gadsimta beigās L. Reiniks izveidoja duetu kopā ar grupas "Auri" kolēģi Leldi Birkentāli, ar kuru 1999. gadā pārstāvēja Latviju starptautiskajā popmūzikas festivālā Koņinā, Polijā.

Šobrīd Laura tēvs Artūrs Reiniks ir šlāgergrupu "Tērvete" un "Dobeles zemessargi" dalībnieks un vadītājs, bet māte Dace Reinika ir bijusi Tērvetes novada domes priekšsēdētāja, pirms tam bija ilggadēja Annas Brigaderes pamatskolas direktore, strādāja Labklājības ministrijā un no Zaļo un Zemnieku savienības tika ievēlēta 10. Saeimā. Laurim ir arī jaunāka māsa Rūta, kas arī ir mūziķe — vairākas reizes ir startējusi Eirodziesmā, piedalījusies brāļa dziesmas "Es esmu Tev dzīslās" ierakstā. Šobrīd strādā sabiedrisko attiecību aģentūrā un ik pa laikam joprojām piedalās kādā Laura Reinika mūzikas projektā.

L. Reiniks ir absolvējis Annas Brigaderes pamatskolu, Dobeles bērnu mūzikas skolu, Jelgavas mūzikas koledžu. Studējis Losandželosas vidusskolā, Latvijas Universitātē, bet aktiermeistarību filmām un TV apguvis privātskolās Losandželosā: TVI Actors studio Losandželosas nodaļā, The Acting Corps un Aaron Speiser Acting Studio.

2019. gadā Lauris Reiniks tiek izvēlēts un ieskaņo Simbu jaunajā un latviski dublētajā 2019. gada Disneja studijas filmā "The Lion King". Šī gada nogalē uz kinoteātru ekrāniem nonāk arī filma "Jaungada taksometrs 2", kas ir turpinājums filmai "Jaungada taksometrs" ar Lauri Reiniku galvenajā taksista Andreja lomā.

2021. gadā pie Latvijas bērniem nonāk Reiniku ģimenes radīts projekts bērniem par lācēnu Ričiju Rū un viņa draugiem. Mūzikas autors ir Lauris Reiniks, bet dzejoļus radījusi Reiniku vecmāmiņa Veronika Reinika. Ilustrāciju autore- Guna Miķelsone. Idejas autore- Rūta Reinika- Preisa. Grāmata un dziesmu albums "Ričijs Rū rīko koncertu" strauji iekaro bērnu un vecāku atzinību un kļūst par bestselleru Latvijas grāmatnīcās.

2022. gadā Ričijs Rū dodas savā pirmajā un izpārdotajā koncerttūrē pa Latviju. Rīgas centrālā bibliotēka pasludina grāmatu "Ričijs Rū rīko koncertu" par 2021. gada grāmatu bērniem, bet dziesmu albums saņem prestižo "Zeltu disku" par vairāk kā 5000 pārdotām albuma kopijām. Gada nogalē šis projekts tiek izdots lietuviešu valodā ar nosaukumu "Ričis Ra su muzika gera".

2022. gada otrajā pusē Reiniks uz vairākiem mēnešiem atstāja visus projektus un atpūtās Kolumbijā veselības un emocionālās pārslodzes dēļ. Atpūta deva cerēto rezultātu un Reiniks atgriezās pie dziesmu radīšanas un citiem darbiem!


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Kultūra «Emmy» ceremonijā triumfē «Shogun» un «Hacks»

"Emmy" balvu pasniegšanas ceremonijā svētdien Losandželosā labāko seriālu godalgas saņēma seriāli "Shogun" ("Sjoguns") un "Hacks" ("Padomi").

Kultūra Piedzīvojumu filma «Banāns upē» dodas Latvijas tūrē

Stāsta centrā ir jauns vīrietis, kurš mēģina sadraudzēties ar savas draudzenes trīspadsmit gadus veco dēlu.

Kultūra «Autobuss debesīs» ieraksta jaunu singlu un gatavojas 25 gadu jubilejam (+VIDEO)

"Tagad, gatavojoties tūrei un jaunajam albumam, sapratām, ka dziesma ir īsta pērlīte".

Kultūra AB dambī notiks festivāls «‎bez narkotikām un alkohola»‎ (+VIDEO)

"Мēs cenšamies rūpēties par naturālu un īstu pieredzi".

Lasiet arī