• Ginta,
  • Gunda,
  • Gunta
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Kopīga laika pavadīšana ar aktīvo atpūtu: padomi un 5 idejas

Teksta izmērs Aa Aa
Kultūra
VS.LV 12:08, 25.05.2023


Sportam mūsu dzīvē ir liela nozīme, lai uzlabotu un saglabātu veselību. Kustēties var arī jautrā veidā, un tas ir paņēmiens, kā sportošanā iesaistīt arī bērnus. Aktīvā atpūta ir laba izvēle ģimenēm, jo šāda brīvā laika pavadīšana būs gan interesenta, gan arī lietderīga. Lasi rakstu un uzzini, kāpēc aktīvs dzīvesveids ir jāpiekopj ik dienu un kāda aktīvā atpūta Rīgā ir pieejama šobrīd!


Foto: pixabay

Kāpēc nodarboties ar sportu katru dienu?

Regulāras fiziskās aktivitātes, tostarp sports un aktīvā atpūta, sniedz daudzas priekšrocības gan fiziskajai, gan garīgajai labklājībai. Nav svarīgi, vai ej garā pastaigā uz darbu, brauc ar skrituļslidām, tiek apmeklēta sporta zāle vai aktīvās atpūtas parks - būtiski, ka izkusties vismaz stundu dienā. Lielākoties gada siltajā sezonā cilvēki ir aktīvāki, jo vairāk izbrauc pie dabas, dodoties pārgājienos vai velo izbraucienos, tomēr arī rudenī un ziemā izkustēšanās un atpūta ar bērniem Rīgā ir iespēja. Atliek tikai sevi motivēt!

Iepazīsties ar dažiem iemesliem, kāpēc ir svarīgi katru dienu būt fizisku aktīvam:

1. fiziskā veselība - regulāras sportiskās aktivitātes un aktīvā atpūta palīdz uzlabot sirds un asinsvadu sistēmu, stiprināt muskuļus un kaulus, uzlabot vispārējo ķermeņa elastību un uzturēt veselīgu svaru. Tiek samazināts risks saslimt ar hroniskām slimībām, piemēram, sirds slimībām, diabētu un aptaukošanos. Sports arī veicina labāku koordināciju, līdzsvaru un vispārējo fizisko labsajūtu;

2. garīgā veselība - fiziskajām aktivitātēm ir pozitīva ietekme uz garīgo veselību, samazinot depresijas, trauksmes un stresa simptomus. Sports tāpat kā aktīvā atpūta atbrīvo endorfīnus jeb "labas pašsajūtas" hormonus, tādējādi tiek uzlabots garastāvoklis un palielināta laimes izjūta. Regulāri vingrinājumi var arī uzlabot miegu, palielināt pašapziņu un uzlabot kognitīvās funkcijas;

3. disciplīna un mērķu noteikšana - sports ieaudzina disciplīnu, apņemšanos un atbildības sajūtu. Ieviešot savā ikdienā regulāras fiziskās aktivitātes, Tu veido ieradumus, kas prasa konsekvenci un neatlaidību. Mērķu izvirzīšana sportā, neatkarīgi no tā, vai tā ir sava brīvā laika pavadīšana, personiski sasniegumi vai jaunu prasmju apgūšana, var palīdzēt attīstīt spēcīgu darba ētiku, ko var izmantot arī citās dzīves jomās;

4. sociālā mijiedarbība un komandas darbs - sports sniedz iespēju iepazīties un komunicēt ar citiem, kuriem ir līdzīgas intereses. Komandu sports jo īpaši veicina draudzību, sadarbības un komandas darba prasmes;

5. stresa mazināšana un relaksācija - nodarbošanās ar sportu var būt kā stresa mazināšanas veids un palīdzēt Tev atpūsties no ikdienas spriedzes. Aktīvā atpūta un fiziskās aktivitātes veicina endorfīnu izdalīšanos, kas var uzlabot garastāvokli un palīdzēt mazināt trauksmi. Sportošana, tai skaitā arī aktivitātes, ko piedāvā atpūtas parks, var arī novērst domas no ikdienas pienākumiem, ļaujot koncentrēties uz pašreizējo brīdi;

6. vispārējā labklājība - regulāras fiziskās aktivitātes palielina dzīves kvalitāti, uzlabojot pašsajūtu, veicinot fizisko sagatavotību, garīgo noturību un veselīgu dzīvesveidu kopumā.

Lai gan dažādu faktoru, piemēram, laika trūkuma vai fizisko ierobežojumu dēļ, ikdienas fiziskās aktivitātes var nebūt pieejamas ikvienam, tomēr regulāra izkustēšanas vairākas reizes nedēļā var sniegt ievērojamus ieguvumus. Ir svarīgi atrast aktivitātes, kas Tevi saista, un pakāpeniski iekļaut tās savā ikdienas rutīnā, vienlaikus ņemot vērā arī savu patreizējo fizisko sagatavotību, lai novērstu pārmērīgu slodzi un iespējamās traumas. Ja negribas apmeklēt sporta zāli, atpūtas parks, kurā pieejama sportiska izklaide, ir lieliska alternatīva, kas var radīt daudz vairāk prieka. Kāda aktīvā atpūta Rīgā patlaban ir iecienīta? Kāda aktīvā atpūta ar bērniem Rīgā pašlaik ir topā? Par to lasi raksta turpinājumā!


Foto: pixabay

Atpūtas parks “GUNSnLASERS”

Ja Tevi interesē aktīvā atpūta, un jo sevišķi atpūta ar bērniem Rīgā, bet ir apnicis ik vakaru doties velo izbraucienos vai pastaigā uz Mežaparku, “GUNSnLASERS” atpūtas parks ir īstā vieta kurp doties! Kāpēc tā?

“GUNSnLASERS” piedāvājumā ir šāda aktīvā atpūta Rīgā:

• lāzertags jeb lāzera peintbols;
• elektrokartingi;
• virtuālās realitātes istaba;
• peintbols ar krāsu bumbiņām;
• peintbols ar gumijas bumbiņām jeb reball;
• soft peintbols;
• airsofts.

Kas no piedāvājuma ir saistošāks Tev un Tavai ģimenei? Uzzini par katru šo sporta veidu plašāku informāciju tālāk rakstā!

1. Lāzerpeintbols

Lāzertags ir interaktīva komandas spēle, kas simulē cīņu, izmantojot infrasarkano staru izstarojošus ieročus un galvas apsējus ar uztvērējiem. To parasti spēlē iekštelpās vai āra laukumos, kas īpaši paredzēti spēlei. Spēlētāji valkā īpašas galvas lentas, kas ir aprīkotas ar infrasarkanajiem sensoriem. Kad ir trāpīts, sensors izdod skaņas signālu un vibrē.

Šī aktīvā atpūta ir ļoti iecienīta tieši bērnu un ģimeņu vidū, jo pateicoties tam, ka trāpījums nav jūtams, to var spēlēt jau no četru gadu vecuma.

Būtiskākā informācija:

• aprīkojums - katram spēlētājam tiek izsniegts “ierocis” un galvas apsējs. Spēle notiek iekārtotos laukumos, savukārt uzdevumu izpildei tiek izmantotas kastes, karogi, kannas, lādes u.c. elementi;

• misijas jeb uzdevumi - visu spēles laiku ar spēlētājiem kopā ir instruktors, kurš dod uzdevumus. Uzdevumi var būt ļoti dažādi. Tie ir atkarīgi no spēlētāju vecuma un vēlmēm, gan pasākuma temata. Dažas no populārākajām misijām ir pretinieku komandas izslēgšana, karoga sagrābšana, prezidents u.c. Var būt arī individuālas, uz rezultātiem balstītas, spēles, kur spēlētāju mērķis ir uzkrāt visvairāk punktu, trāpot pretiniekiem;

• rezultātu noteikšana - īpaša spēles sistēma seko katra spēlētāja rezultātam, saskaitot, cik “lodes” ir izšautas, cik reizes trāpīja katram pretiniekam. Spēles beigās ikviens spēlētājs saņem diplomu ar savu statistiku, tādēļ ir iespējams salīdzināt savus rezultātus un noteikt uzvarētāju komandu vidū.

Lāzertags ir drošs un patīkams veids, kā piedzīvot simulētu cīņu, neizmantojot fiziskus šāviņus. Tas ir populārs gan bērnu, gan pieaugušo vidū, jo veicina komandas darbu, stratēģisko domāšanu un draudzīgu konkurenci. Raksti ziņu uz info@gunsnlasers.lv un piesaki spēli! Šī ir top aktīvā atpūta Rīgā.

2. Elektrokartings

Elektriskie kartingi tiek darbināti ar elektromotoru, nevis ar degvielu kā tradicionāli iekšdedzes dzinēji. Šie braucamie ir paredzēti atpūtai un izklaidei. Elektrokartingi gūst popularitāti, pateicoties videi draudzīgai un klusai darbībai.

Interesanta informācija:

• veiktspēja un ātrums - elektro kartingi nodrošina iespaidīgu veiktspēju paātrinājuma un griezes momenta ziņā. Elektromotoriem ir tūlītējs griezes moments, kas nodrošina ātru paātrinājumu no vietas. Maksimālais braukšanas ātrums var atšķirties atkarībā no konkrētā modeļa, tāpat jaudu var regulēt atkarībā no braucēja vecuma un prasmēm;

• zema apkope - elektriskajiem kartingiem parasti ir zemākas apkopes izmaksas nekā ar degvielu darbināmiem kartingiem. Tiem ir mazāk kustīgo daļu, un tiem nav nepieciešama regulāra eļļas maiņa vai regulēšana. Tomēr akumulatori ir pareizi jāuzlādē un jāuztur, lai nodrošinātu optimālu veiktspēju ilgtermiņā;

• drošība - elektrokartingi bieži ir aprīkoti ar drošības elementiem, piemēram, drošības jostām, drošības stieņiem un regulējamiem ātruma iestatījumiem, lai būtu droša braukšanas pieredze;

• piemēroti dažāda vecuma cilvēkiem - elektrokartings ir pieejams dažādos izmēros un jaudas līmeņos, padarot tos piemērotus gan bērniem, gan pieaugušajiem. Ir gan bērnu izmēra kartingi, kas paredzēti jaunākiem braucējiem, gan lielāki, jaudīgāki kartingi pieaugušajiem.

Tā ir aizraujoša un interesanta aktivitāte, ko iesakām izmēģināt arī Tev! Lai pieteiktu braucienus, zvani pa tālr. 27274646! Sīkāk SEIT

3. Peintbols un reball

Atpūtas parks piedāvā arī klasiskā peintbola, soft peintbola un reball spēles. Visas aktivitātes ir piemērotas pusaudžiem un pieaugušajiem.

Kā savstarpēji atšķiras šīs trīs sportiskās aktivitātes?

• klasiskais peintbols ar krāsu bumbiņām - adrenalīna piepildīta komandu spēle, kas ir lieliska aktīvā atpūta, jo ir gan jāskrien, gan jālien, jātupjas un jābūt ļoti veiklam, lai izvairītos no krāsu bumbiņas trāpījuma. Atkarībā no attāluma, bet trāpījums var būt jūtams un atstāt zilumu. Krāsu traips, kas paliek uz apģērba, ir viegli izmazgājams.

• soft peintbols - spēle notiek tāpat kā klasiskajā peintbolā, bet tiek izmantots modificēts aprīkojums. Tādējādi trāpījums ir mazāk jūtams un zilums paliek tikai ļoti retos gadījumos. Līdz ar to soft peintbols ir aktīvā atpūta, ko var izmēģināt arī bērni.

• reball - lielākā atšķirība ir tajā, ka reball spēlē tiek izmantotas izturīgas gumijas vai sintētisko materiālu bumbiņas, ko pēc izšaušanas var lietot atkārtoti. Tas samazina spēles izmaksas. Ņemot vērā, ka pēc trāpījuma nepaliek krāsu pleķi, reball ir piemērots arī spēlēšanai iekštelpu laukumos.

Visas minētās aktivitātes ir vienlīdz interesantas. Pasākuma laikā kopā ar spēlētājiem ir instruktors, kura pavadībā tiek pildītas dažādas misijas. Aktīvā atpūta Rīgā pieejama Juglā, Mežaparkā un Šampēterī. Piesaki spēli, rakstot ziņu uz info@gunsnlasers.lv!


Foto: gunsnlasers.lv
Foto: gunsnlasers.lv

4. Virtuālā realitāte

Vai tiešām virtuālo spēļu spēlēšana var būt aktīvā atpūta? Jā, gluži tāpat kā e-sports! VR spēļu klāsts ir ļoti plašs, sākot no mierīgākām, līdz pat dažādiem sporta veidiem vai dejošanas spēlēm, kur nāksies kārtīgi kustināt visu ķermeni.

Virtuālās realitātes atpūtas parks Mārkalnes ielā 10 piedāvā interesantas un aktīvas VR spēles:

• Beat Saber;
• Creed: Rise to Glory;
• Carve Snowboarding;
• Echo VR un daudzas citas.

Ja nevari sevi piespiest skrējienam vai svaru cilāšanai sporta zālē, tad virtuālā realitāte var būt Tev piemērots veids, kā izkustēties. Apmeklē mājaslapu www.gunsnlasers.lv un uzzini vairāk!


Foto: gunsnlasers.lv
Foto: gunsnlasers.lv

5. Airsofts

Airsoft ir šaušanas sporta veids, kas paredzēts atpūtai vai militārām imitācijām profesionāliem nolūkiem. Spēles laikā tiek izmantotas īstu kaujas ieroču kopijas, kas ir ļoti reālistiskas. Savukārt ložu vietā izmanto mazas, aptuveni 6mm lielas plastmasas vai citu materiālu bumbiņas. Airsofts radās 1970. gados Japānā un ātri vien popularitāti guva ASV, Eiropā un citviet pasaulē. Lai arī šī nebūs piemērotākā atpūta ar bērniem Rīgā, tomēr ir lielisks veids, kā atpūsties kopā ar draugiem vai kolēģiem.

Daži būtiski aspekti:

• ekipējums - ieroča replika, bumbiņas un sejas aizsargmaska, kas pasargā muti un acis. Ieteicams visu ķermeni nosedzošs apģērbs un taktiskie cimdi;

• Spēles scenāriji - pasākuma gaitā dalībnieki pilda dažādus taktiskus scenārijus jeb misijas, piemēram, MilSlim, laukuma ieņemšana u.c.;

• Drošība un noteikumi - airsoft drīkst spēlēt tikai tam pielāgotos laukumos un ar atbilstošu ekipējumu. Spēlēt atļauts no 16 gadu vecuma, bet ieroču kopiju tirdzniecību un lietošanu kontrolē likums.

Airsofts ir populārs to cilvēku vidū, kurus interesē militāras simulācijas un taktiskas spēles. Ja vēlies izmēģināt, aizpildi online kontaktformu mājaslapā www.gunsnlasers.lv vai raksti uz e-pasta adresi info@gunsnlasers.lv!

Kura aktīvā atpūta būs saistoša Tev? Atpūtas parks Rīgā “GUNSnLASERS” ir atvērts septiņas dienas nedēļā, tādēļ varēsi atrast brīdi, kad doties izmēģināt kādu no aprakstītajām aktivitātēm. Ievies savā ikdienā vairāk sporta, lai parūpētos par savu veselību gan šodien, gan ilgtermiņā!


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Kultūra Latvijas rokenrola varonis Novikovs atkal ir uz skatuves (+VIDEO)

"Redzēsim, kādas būs atskaņas par manām jaunajām dziesmām, taču esmu sajutis pieprasījumu".

Kultūra Jaunmoku pilī notiks otrā Ģimeņu diena

Šodien Jaunmoku pilī notiks otrā "Ģimeņu diena Jaunmoku pilī", kuras tēma būs "Dabas pēdas mežā".

Kultūra Tapis baleta «Džungļu grāmata» iestudējums

Latvijas Nacionālajā baletā 12.aprīlī pirmizrādi piedzīvos komponista Kārļa Lāča un horeogrāfa un libreta autora Raimonda Martinova baleta "Džungļu grāmata" iestudējums, informēja Latvijas Nacionālās operas un baleta (LNOB) sabiedrisko attiecību vadītāja Irbe Treile.

Lasiet arī

Pasaule Ķīna pārmet Filipīnām spriedzes saasināšanu Dienvidķīnas jūrā

Ķīna ceturtdien pārmetusi Filipīnām spriedzes saasināšanā Dienvidķīnas jūrā.

Veselība Kā Latvijas iedzīvotāji var pārvarēt novecošanu: farmaceita padoms (+VIDEO)

Hialuronskābi var "sastapt" visā cilvēka organismā, lai gan dažās zonās tās ir daudz vairāk nekā citās.

Sabiedrība Kariņš nolēmis atkāpties no ārlietu ministra amata

ijušais Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV) ceturtdien pēc tikšanās ar pašreizējo premjeri Eviku Siliņu (JV) paziņoja, ka nolēmis atkāpties no ārlietu ministra amata.

Kriminālziņas Prokuratūra neiebilst pret seksuālās uzmākšanās kriminalizēšanu

Prokuratūra neiebilst pret seksuālās uzmākšanās kriminalizēšanu, taču uzsver, ka likumā šādā gadījumā jābūt ļoti skaidri atrunātam, tieši kādas darbības nav pieļaujamas, pauda ģenerālprokurors Juris Stukāns.