• Nameda,
  • Ritvaldis,
  • Visvaldis
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Cēsīs notiks 11.Latvijas zēnu koru salidojums

Teksta izmērs Aa Aa
Kultūra
LETA 23:51, 24.05.2023


Cēsu pils parka estrādē sestdien, 26.maijā, pulcēsies 1500 zēni no 45 Latvijas zēnu koriem, lai sadziedātos 11.Latvijas zēnu koru salidojumā, informēja Valsts izglītības satura centrs (VISC).



Koncertā "Puikas! Dziedāsim!" piedalīsies Zemessardzes orķestris un tā instrumentālā grupa, komponists un solists Renārs Kaupers, jaunie solisti Kate Kokamegi, Eduards Rediko, Patriks Jānis Tabaks un Emīls Pohorželskis, kā arī komponists Uldis Marhilevičs. Savukārt goda virdiriģenti būs Jānis Erenštreits un Arvīds Platpers.

Plkst.17 pilsētas centrā sāksies dalībnieku gājiens līdz Vienības laukumam, kurā notiks salidojuma atklāšana. Tajā muzicēs Cēsu 1.pamatskolas pūtēju orķestris diriģenta Jāņa Jansona vadībā. Pēc tam gājiens turpināsies līdz Cēsu pils parka estrādei, kur salidojuma dalībniekus sagaidīs Zemessardzes orķestris un tā diriģents majors Andis Karelis.

Pasākuma organizētāji atklāja, ka koncertā izskanēs gan latviešu tautasdziesmu apdares, gan jau zināmas latviešu komponistu oriģināldziesmas, koncertu noslēdzot ar Raimonda Paula un Guntara Rača dziesmu "Ai, zeme, zemīte". Koncertā piedalīsies arī Cēsu Valsts ģimnāzijas meiteņu koris "Volante" Ilgas Šķenderes vadībā un Priekuļu Kultūras nama bērnu deju kolektīvs "Tūgadiņš".

Savukārt Ulda Marhileviča un Guntara Rača dziesmu cikls "Pasaules radīšana" šoreiz izskanēs, piedaloties solistiem - Rīgas Doma kora skolas audzēkņiem un absolventiem, kā arī Jāzepa Mediņa Mūzikas skolas zēnu kora dziedātājam Emīlam Pohorželskim. Cikla dziesmām lielizmēra objektu scenogrāfiju izveidojis scenogrāfs Rūdolfs Baltiņs.

Koncerta mākslinieciskais vadītājs un virsdiriģents ir Gints Ceplenieks, savukārt virsdiriģenti būs Mārtiņš Klišāns, Eduards Grāvītis, Ilze Balode, Ingus Leilands, Ilze Grinfelde, Agnese Levinska, Žanete Jansone un Jānis Veļičko.

Koncerta vadība uzticēta Valmieras Drāmas teātra aktrisei Diānai Kristai Safeckai. Koncerta režisore ir Inga Krišāne, bet salidojuma veidotāju komandu vada VISC Nemateriālā kultūras mantojuma un ilgtspējīgas attīstības projektu nodaļas vadītāja Agra Bērziņa un projekta vadītāja Antra Strikaite.

Latvijas zēnu koru salidojums tiek organizēts reizi piecos gados, lai "motivētu jaunos dziedātājus iesaistei Dziesmu svētku procesā", skaidro VISC.

Šogad zēnu koru pulkam pievienojušies vairāki jauni kori. Tāpat koros apvienojušies vairāku skolu skolēni, piemēram, zēnu korī "Piebalgas puikas" dzied dalībnieki no Vecpiebalgas, Jaunpiebalgas, Dzērbenes un Skujenes skolām.

Par viskuplāko kori šogad saucams Rīgas 6.vidusskolas koris, kurā muzicē 120 zēni, bet vistālāko ceļu uz Cēsīm - 300 kilometrus - mēros MIKC Liepājas Mūzikas, mākslas un dizaina vidusskolas zēnu koris.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Lasiet arī

Sabiedrība Ventspilī par 670 000 eiro ierīkos jaunu promenādi (+VIDEO)

Projekts paredz nodrošināt kāpu krasta aizsargjoslas dabas vērtību saglabāšanu un piekļuvi Baltijas jūras piekrastes pludmales zonai.

Sabiedrība Jelgavas pašvaldība turpina vērienīgus remontdarbus (+VIDEO)

Realizējot šo projektu, tiks sakārtota infrastruktūra pilsētā.

Kriminālziņas Latvijā no ūdenstilpēm izcelti divi bojāgājuši cilvēki

Latvijā otrdien no ūdenstilpēm izcelti divi bojāgājuši cilvēki, aģentūru LETA informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā (VUGD).

Pasaule ASV Senāts atbalsta iespējamu «TikTok» aizliegšanu valstī

ASV Senāts, otrdienas vakarā balsojot par vairākiem ar iekšējo un ārējo drošību saistītiem likumprojektiem, atbalstīja lēmumu, kas paredz aizliegt Savienotajās Valstīs sociālo tīklu "TikTok", ja tā īpašniece Ķīnas kompānija "ByteDance" to nepārdos.