• Alīna,
  • Rūsiņš,
  • Sandris
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Salaspilī Nacionālajā botāniskajā dārzā varēs iepazīt pūpolus

Teksta izmērs Aa Aa
Kultūra
VS.LV 04:02, 02.04.2023


Šodien no plkst.11 līdz 16 Nacionālajā botāniskajā dārzā Salaspilī notiks pasākums "Iepazīsties - Pūpols!", informēja Nacionālajā botāniskajā dārzā.



Latvijas dabā sastopamas 23 vītolu un kārklu sugas, un to ziedkopas - pūpoli ir ļoti dažādi. Lieldienu laikā, kad pūpols tiek daudzināts kā viens no svētku simboliem, to daudzveidība mulsina un liek uzdot jautājumu - kuri pūpoli tad ir "īstie"?

Oranžērijā darbosies pūpolu pētīšanas stūrītis, kur apmeklētāji varēs izzināt, kas ir pūpols, cik liela ir pūpolu dažādība pasaulē un Latvijā. Pētot ar lupu, varēs atpazīt "pūpolpuišus" un "pūpolmeitenes".

Tāpat varēs atklāt, kam pūpoli noder kā "bērnistaba", kas mielojas ar to nektāru un putekšņiem, varēs uzzināt, kāpēc putni labprāt uzturas vītolu zaros, kā arī to, kā pūpolus izmanto biotehnoloģijās.

Lieldienas gaidot un svinot, no šodienas līdz 16.aprīlim Nacionālais botāniskais dārzs aicina apmeklētājus piedalīties Lieldienu spēlē oranžērijā.

Tajā ikviens aizrautīgs pētnieks varēs iejusties detektīva lomā un saskaitīt senās kartiņās attēlotus Lieldienu simbolus.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Kultūra Kastaņolā, Šveicē vēl gadu būs izstāde par Raini un Aspaziju (+VIDEO)

Ekspozīcijā dzejnieku dzīves un darbības kontekstā iezīmēti Šveices un Latvijas sakaru būtiskākie punkti laika posmā no 1893. gada līdz mūsdienām.

Kultūra Pirmizrādi piedzīvos Ozola koncertfilma

Kinoteātrī "Forum Cinemas" šodien plkst.19 pirmizrādi piedzīvos hiphopa mākslinieka Ozola koncertfilma "No rajona līdz arēnai", aģentūru LETA informēja pasākuma rīkotāju pārstāve Inese Grīnberga.

Kultūra Īrijas mākslinieki aicina boikotēt Eirovīziju Izraēlas dalības dēļ

Vairāki simti Īrijas mākslinieku pirmdien aicināja šīs valsts pārstāvi Eirovīzijas dziesmu konkursā būt "vēstures pareizajā pusē" un boikotēt šo konkursu tāpēc, ka tajā piedalās Izraēla.

Lasiet arī

Kriminālziņas VID aptur PVN izkrāpēju grupējuma darbību - uzlikti aresti 58 automobiļiem

Veicot virkni operatīvo un izmeklēšanas darbību, noskaidrots, ka shēmā iesaistītie uzņēmumi no 2022.gada sākuma līdz 2023.gada beigām izvairījās no nodokļu nomaksas, nodarot zaudējumus valsts budžetam vairāk nekā 367 221 eiro apmērā.

Sabiedrība Latvijas ūdeņos roņu ir tik daudz, ka tie nodara postījumus (+VIDEO)

Zvejnieki saņems lielākas kompensācijas no Zemkopības ministrijas.

Interesanti fakti No maija stāsies spēkā vilcienu kustības pavasara grafiks

Trešdien, 1.maijā, stāsies spēkā vilcienu kustības pavasara grafiks, paredzot papildu reisus Tukuma, Skultes un Aizkraukles dzelzceļa līnijā, VS.LV informēja AS "Pasažieru vilciens" (PV) pārstāvji.

Kriminālziņas SAB: informācija par Kadžuļa apgalvojumiem tiks izskatīta prokuratūras pārbaudē

Visa informācija par uzņēmuma "SOAAR" vadītāja Renāra Kadžuļa apgalvojumiem tiks izskatīta prokuratūras pārbaudē, aģentūrai LETA sacīja Satversmes aizsardzības birojā (SAB), komentējot Kadžuļa teikto par to, ka viņš divas reizes SAB darbiniekiem esot ziņojis mutiski.