• Georgs,
  • Jurģis,
  • Juris
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Ēģiptē slēgs Heopsa piramīdu tūristu apmeklējumiem

Teksta izmērs Aa Aa
Kultūra
VS.LV 22:31, 31.03.2023


Heopsa piramīda Gīzas piramīdu arheoloģiskajā kompleksā no jūnija būs slēgta sabiedrībai, paziņoja Ēģiptes Tūrisma un senlietu ministrija.


Publicitātes foto.

"Mērķis ir sākt atjaunošanas darbus kā daļu no Gīzas piramīdu regulārās apkopes programmas. Toties Menkaure piramīda apmeklētājiem būs atvērta visu laiku, kamēr būs slēgta Heopsa piramīda," teikts paziņojumā sociālajā tīklā.

Pasaulslavenais Gīzas piramīdu arheoloģiskais komplekss atrodas tāda paša nosaukuma platās Nīlas upes rietumu krastā netālu no Kairas. Pieminekļu vecums pārsniedz 4,5 tūkstošus gadu. Komplekss sastāv no trim lielām IV dinastijas faraonu piramīdām (kuri valdīja aptuveni 2639.-2506.g.pmē.): Heopss, Huhū un Mikerīns.

Heopsa piramīda (radīta grieķu faraonam Huhū, kurš dzīvoja ap 2579.-2556.g.pmē.) ir lielākā un vecākā no trim lielajām piramīdām, kas celtas Gīzā. Tā sākotnējais augstums bija 147 metri. Piramīda ir būvētas no 2,3 miljoniem kaļķakmens bloku, vieka bloka vidējais svars ir 2,5 tonnas. Jāpiemin, ka faraona Huhū mūmija vēl nav atrasta.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ