• Alīna,
  • Rūsiņš,
  • Sandris
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Valmieras teātra ēkas pamatos ierok kapsulu ar vēstījumu nākamajām paaudzēm

Teksta izmērs Aa Aa
Kultūra
LETA 21:56, 17.03.2023


Piektdien, esot klāt teātra darbiniekiem un būvniekiem, Valmieras teātra ēkas pamatos iebetonēta kapsula ar šī laika liecībām, informēja teātra sabiedrisko attiecību un reklāmas speciāliste Marta Cekule.


Foto: LSM

Kapsulā tika ievietots šīs dienas laikraksts, izrāžu programmiņas un biļetes, nauda, vēstule no teātra jaunajiem aktieriem, šīs sezonas teātra darbinieku kopbilde, kā arī neatņemama pēdējo divu gadu laika liecība - pozitīvs un negatīvs Covid-19 tests.

Teātra direktore Evita Ašeradena pauda cerību, ka beidzot teātrim ir stabili pamati un nu jau teātris ceļas uz augšu.

"Šī ēka nebūtu vajadzīga, ja tajā nedzīvotu aktieri, netaptu māksla, kas nepieciešama skatītājiem. Ceram un ticam, ka šī kapsula netiks atrakta ļoti, ļoti ilgi," uzsvēra direktore.

Valmieras teātra vēsturiskās ēkas rekonstrukcija ilgst no 2021.gada rudens. Pēc tās pabeigšanas Valmieras drāmas teātra ēkai būs paaugstināta energoefektivitāte un uzlabota energovadība, teātra darbiniekiem nodrošināta komfortablāka darba vide, izbūvēta jauna "melnās kastes" zāle, kā arī uzlabota vides pieejamība.

Plānotās Valmieras drāmas teātra projekta kopējās izmaksas ir 10,41 miljons eiro, kas ietver būvniecības, projektēšanas, autoruzraudzības, aprīkojuma iegādes un citas izmaksas.

Kā vēstīts, teātra rekonstrukcijas laikā Valmieras teātra pagaidu mājvieta ir topošā laikmetīgās mākslas telpā "Kurtuve". "Kurtuvē" Valmieras teātris mitināsies līdz pat teātra ēkas Lāčplēša ielā 4 rekonstrukcijas noslēgumam, kas patlaban plānota 2024.gada rudenī.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Kultūra Kastaņolā, Šveicē vēl gadu būs izstāde par Raini un Aspaziju (+VIDEO)

Ekspozīcijā dzejnieku dzīves un darbības kontekstā iezīmēti Šveices un Latvijas sakaru būtiskākie punkti laika posmā no 1893. gada līdz mūsdienām.

Kultūra Pirmizrādi piedzīvos Ozola koncertfilma

Kinoteātrī "Forum Cinemas" šodien plkst.19 pirmizrādi piedzīvos hiphopa mākslinieka Ozola koncertfilma "No rajona līdz arēnai", aģentūru LETA informēja pasākuma rīkotāju pārstāve Inese Grīnberga.

Kultūra Īrijas mākslinieki aicina boikotēt Eirovīziju Izraēlas dalības dēļ

Vairāki simti Īrijas mākslinieku pirmdien aicināja šīs valsts pārstāvi Eirovīzijas dziesmu konkursā būt "vēstures pareizajā pusē" un boikotēt šo konkursu tāpēc, ka tajā piedalās Izraēla.

Lasiet arī

Kriminālziņas SAB: informācija par Kadžuļa apgalvojumiem tiks izskatīta prokuratūras pārbaudē

Visa informācija par uzņēmuma "SOAAR" vadītāja Renāra Kadžuļa apgalvojumiem tiks izskatīta prokuratūras pārbaudē, aģentūrai LETA sacīja Satversmes aizsardzības birojā (SAB), komentējot Kadžuļa teikto par to, ka viņš divas reizes SAB darbiniekiem esot ziņojis mutiski.

Interesanti fakti Maija pirmajās dienās sāks atslēgt apkuri RNP apsaimniekotajām mājām

Namu apsaimniekošanas uzņēmums SIA "Rīgas namu pārvaldnieks" (RNP) maija pirmajās dienās sāks apkures atslēgšanu mājām, kas pieslēgtas centralizētajai siltumapgādei, informēja RNP.

Kultūra Sestdien Ventspilī darbu sāk jauns muzejs (+VIDEO)

Izveidota arī Ziemeļkurzemes dabas ekspozīcija – radot īsta meža klātbūtni.