• Ginters,
  • Guntra,
  • Marianna
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Izdod japāņu dzeju braila rakstā ar audio ierakstu

Teksta izmērs Aa Aa
Kultūra
VS.LV 23:59, 13.03.2023


Latvijas Neredzīgo bibliotēka Braila neredzīgo) rakstā reproducējusi Uģa Nasteviča grāmatu "Japāņu dzeja". Grāmatā iekļautas trīs taktilas ilustrācijas un pielikumā pievienots vārsmu audioieraksts japāņu un latviešu valodās, ko bibliotēkas studijā ierunājuši Daiki Kobajaši un Uģis Nastevičs, informē Braila raksta nodaļas vadītāja Gunta Bite.


Publicitātes foto.

Latvijas Neredzīgo bibliotēka Rīgā 15.martā plkst.15.00 aicina uz tiešsaistes tikšanos "Kafijas pauze ar japāņu valodas un kultūras lektoru Dr. Uģi Nasteviču". Pasākums notiks klātienē, kā arī tiešraidē tiks raidīts Latvijas Neredzīgo bibliotēkas YouTube kanālā. Tiešraides skatītājiem būs iespēja uzdot jautājumus un izteikt komentārus.

Grāmatā "Japāņu dzeja" apkopotas vairākas japāņu tankas un citi dzejas darbi. Braila rakstā tā iznākusi ar vārsmu izrunas pierakstu japāņu valodā un atdzejojumu latviešu valodā, kā arī ar trim takstilām ilustrācijām. Krājumam klāt pievienots Latvijas Neredzīgo bibliotēkas Skaņu ierakstu studijā ieskaņots audio disks, kurā vārsmas un citi dzejas darbi skan japāņu un latviešu valodās.

Tekstus japāņu valodā ielasījis viesstudents Daiki Kobajaši no Odavaras, Japānā, bet latviešu valodā - atdzejotājs Uģis Nastevičs. Audio ieraksta mērķis ir dot grāmatas lasītājiem iespēju iemācīties kādu tanku japāņu valodā. Lai to varētu izdarīt, nepietiek tikai zināt kā to pateikt, bet jāzina arī kādā intonācijā un ar kādiem uzsvariem to jāizrunā.

Pasākumu varēs apmeklēt gan klātienē, gan skatīties tiešraidē Latvijas Neredzīgo bibliotēkas YouTube kanālā https://youtube.com/live/xxTYOWrS0d0?feature=share.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Kultūra Kuldīgas mākslinieces Sabīnes Verneres darbi tika novērtēti Vīnē (+VIDEO)

Verneres darbi ir izteikti jutekliski, emocionāli un estētiski pievilcīgi.

Kultūra «Emmy» ceremonijā triumfē «Shogun» un «Hacks»

"Emmy" balvu pasniegšanas ceremonijā svētdien Losandželosā labāko seriālu godalgas saņēma seriāli "Shogun" ("Sjoguns") un "Hacks" ("Padomi").

Kultūra Piedzīvojumu filma «Banāns upē» dodas Latvijas tūrē

Stāsta centrā ir jauns vīrietis, kurš mēģina sadraudzēties ar savas draudzenes trīspadsmit gadus veco dēlu.

Kultūra «Autobuss debesīs» ieraksta jaunu singlu un gatavojas 25 gadu jubilejam (+VIDEO)

"Tagad, gatavojoties tūrei un jaunajam albumam, sapratām, ka dziesma ir īsta pērlīte".