• Ginta,
  • Gunda,
  • Gunta
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Bauskas pilī noritēs improvizācijas izrāde par 15.gadsimta notikumiem

Teksta izmērs Aa Aa
Kultūra
LETA 15:56, 12.03.2023


Svētdien, 26.martā, plkst.18 Bauskas pilī varēs noskatīties un līdzdarboties Improvizatoru apvienības "Lifts" izrādē "Ar sapni par pili" par notikumiem un ļaudīm 15.gadsimta vidū Bauskas Livonijas ordeņa pils būvniecības laikā, informē Bauskas pils muzeja pārstāve Elīna Jegorova.


Muzeju nakts Bauskas pilī.
Foto: LETA

Bauskas pilī aktieri izspēlēs notikumus Bauskas Livonijas ordeņpils celtniecības laikā ar sešu pilnīgi lieku cilvēku iesaisti šajos notikumos. Kas bija šie cilvēki un kādi bija viņu mērķi, noteikti nav noslēpums galma ākstam - viņš, rosīdamies visu acu priekšā, slēpdamies savās lomās un provocēdams citus, zina lietu kārtību. Izmantodams galma ākstam piešķirto muļķa brīvību, nesodīti var jokot un kritizēt notiekošo. Notikumus ordeņpils būvniecības laikā nevar paredzēt, un notikt var jebkas! Ļauties un iesaistīties vai palikt tikai vērotājos - tā būs skatītāja paša izvēle, pauž Jegorova.

Improvizatoru apvienības "Lifts" aktieri Kaspars Breidaks, Kaspars Žūriņš, Dita Nitiša, Līga Kausa, Gatis Kurzemnieks un Mārcis Viļums uzstāsies bez sagatavotiem scenārijiem, radīs dialogus un stāstus uz vietas, ņemot vērā arī skatītāju ieteikumus, kas nosaka stāsta virzienu, galvenās vadlīnijas un gaitu. Izrādes laikā skanēs senā mūzika, ko atskaņos Māra Robežniece.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Kultūra Latvijas rokenrola varonis Novikovs atkal ir uz skatuves (+VIDEO)

"Redzēsim, kādas būs atskaņas par manām jaunajām dziesmām, taču esmu sajutis pieprasījumu".

Kultūra Jaunmoku pilī notiks otrā Ģimeņu diena

Šodien Jaunmoku pilī notiks otrā "Ģimeņu diena Jaunmoku pilī", kuras tēma būs "Dabas pēdas mežā".

Kultūra Tapis baleta «Džungļu grāmata» iestudējums

Latvijas Nacionālajā baletā 12.aprīlī pirmizrādi piedzīvos komponista Kārļa Lāča un horeogrāfa un libreta autora Raimonda Martinova baleta "Džungļu grāmata" iestudējums, informēja Latvijas Nacionālās operas un baleta (LNOB) sabiedrisko attiecību vadītāja Irbe Treile.

Lasiet arī

Kultūra Par gada labāko režisoru «Spēlmaņu nakts» ceremonijā atzīts Seņkovs

Par gada labāko režisoru "Spēlmaņu nakts" ceremonijā, kas šodien norisinājās Dailes teātrī, atzīts Elmārs Seņkovs, aģentūru LETA informēja Latvijas Teātra darbinieku savienības (LTDS) pārstāvis Ričards Vorobjovs.

Kultūra Šodien Dailes teātrī pasniegs ikgadējās «Spēlmaņu nakts» balvas

Skatuves mākslas reformatora un Dailes teātra līdzdibinātāja Eduarda Smiļģa dzimšanas dienā, šodien, 23.novembrī, Dailes teātrī plkst.19 notiks ikgadējā "Spēlmaņu nakts" ceremonija, kurā apbalvos iepriekšējās teātra sezonas labākos māksliniekus.

Kultūra Dailes teātrī pasniegs ikgadējās «Spēlmaņu nakts» balvas

Skatuves mākslas reformatora un Dailes teātra līdzdibinātāja Eduarda Smiļģa dzimšanas dienā, šodien, 23.novembrī, Dailes teātrī plkst.19 notiks ikgadējā "Spēlmaņu nakts" ceremonija, kurā apbalvos iepriekšējās teātra sezonas labākos māksliniekus, aģentūru LETA informēja Latvijas Teātra darbinieku savienības Radošās daļas projektu koordinators Ričards Vorobjovs.

Kultūra Čehova teātrī pirmizrādi piedzīvos režisora Golomazova iestudējums

Čehova teātrī 13.oktobrī plkst.19 pirmizrādi piedzīvos režisora Sergeja Golomazova iestudējums "Kaligula", kas būs turpinājums teātra šīs sezonas jauniestudējumu galvenajai tematiskajai vadlīnijai - vara.