• Muntis,
  • Verners
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Uz Rīgas Krievu teātra valdes locekļa amatu pieteikušies 7 pretendenti

Teksta izmērs Aa Aa
Kultūra
LETA 03:33, 09.03.2023


Kultūras ministrijas (KM) izsludinātajā atklātajā konkursā uz Mihaila Čehova Rīgas Krievu teātra valdes locekļa amatu noteiktajā termiņā pieteikušies septiņi pretendenti, informēja KM Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja Lita Kokale.


Ilustratīvs foto.

No pretendentiem tika sagaidīta nevainojama reputācija, akadēmiskā augstākā izglītība vai otrā līmeņa profesionālā augstākā izglītība sociālajās vai humanitārajās zinātnēs, vismaz divu gadu darba pieredze vadošā amatā.

Tāpat no pretendenta tika sagaidītas valsts valodas prasmes "C1" līmenī un vismaz vienas svešvalodas zināšanas vismaz "B1" līmenī. Kandidātam uz šo amatu jābūt arī zināšanām un izpratnei par kultūras nozari, īpaši par teātra nozari, zināšanām un izpratnei par valsts kapitālsabiedrības darbību un vadību, tai skaitā finanšu vadību, prasmei prezentēt un argumentēti pamatot savu viedokli.

Tāpat vērtēs likumdošanā noteiktās valdes locekļu amata pretendentu kompetences, no kurām kā būtiskākās noteiktas komandas vadīšanas, stratēģiskais redzējums, orientācija uz rezultātu sasniegšanu un lēmumu pieņemšana un atbildība.

Atklātā konkursa pretendentiem, kuri tiks izvirzīti vērtēšanai konkursa 3.kārtā, būs jāiesniedz un nominācijas komisijai jāprezentē paša izstrādāts Mihaila Čehova Rīgas Krievu teātra turpmākās darbības attīstības piedāvājums pieciem gadiem

Piedāvājumā jābūt norādītam tā īstenošanas veidam un līdzekļiem, tai skaitā, mākslinieciskās darbības plānam, kas vērsts uz Latvijā un Eiropas sabiedrībā aktuālām tēmām, lai veicinātu piesaisti Latvijas kultūrtelpai un starpkultūru dialoga veidošanos, radošās komandas sastāvam mākslinieciskā plāna īstenošanai un personāla politikas stratēģijai, lai nodrošinātu teātra darbinieku atbilstību darbam valsts institūcijā atbilstoši prasībām noteikumos par valsts valodas zināšanu apjomu un valsts valodas prasmes pārbaudes kārtību.

Pieteikumus Rīgas Krievu teātra valdes locekļa amatam izvērtēs speciāli izveidota nominācijas komisija, kuras priekšsēdētājas pienākumus pilda KM valsts sekretāre Dace Vilsone, komisijas priekšsēdētājas vietniece - KM valsts sekretāres vietniece attīstības un finanšu jautājumos Baiba Zakevica, komisijas locekļi ir VSIA "Jaunais Rīgas teātris" valdes locekle Gundega Palma, Pārresoru koordinācijas centra Kapitālsabiedrību pārvaldības nodaļas konsultante Kristīne Priede, neatkarīgā eksperta statusā komisijā pieaicināts Teātra padomes loceklis, Latvijas Teātra darbinieku savienības valdes priekšsēdētājs Ojārs Rubenis.

Atbilstoši likumdošanā noteiktajam Rīgas Krievu teātra valdes locekļa atalgojums paredzēts 3414 eiro mēnesī pirms nodokļu nomaksas.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Kultūra Kuldīgas mākslinieces Sabīnes Verneres darbi tika novērtēti Vīnē (+VIDEO)

Verneres darbi ir izteikti jutekliski, emocionāli un estētiski pievilcīgi.

Kultūra «Emmy» ceremonijā triumfē «Shogun» un «Hacks»

"Emmy" balvu pasniegšanas ceremonijā svētdien Losandželosā labāko seriālu godalgas saņēma seriāli "Shogun" ("Sjoguns") un "Hacks" ("Padomi").

Kultūra Piedzīvojumu filma «Banāns upē» dodas Latvijas tūrē

Stāsta centrā ir jauns vīrietis, kurš mēģina sadraudzēties ar savas draudzenes trīspadsmit gadus veco dēlu.

Kultūra «Autobuss debesīs» ieraksta jaunu singlu un gatavojas 25 gadu jubilejam (+VIDEO)

"Tagad, gatavojoties tūrei un jaunajam albumam, sapratām, ka dziesma ir īsta pērlīte".

Lasiet arī

Ekonomika Darbiniekiem vairs nedrīkstēs nepamatoti pieprasīt krievu valodas zināšanas

Saeima ceturtdien galīgajā lasījumā atbalstīja grozījumus Darba likumā, nosakot, ka darbiniekiem nedrīkst prasīt svešvalodu zināšanas, ja vien svešvalodu zināšanas nav objektīvi pamatotas.

Sabiedrība Rīgā norit darbs pie vairāku veloinfrastruktūras projektu izstrādes

Rīgā norit darbs pie vairāku veloinfrastruktūras projektu izstrādes, ceturtdien izskanēja vebinārā "Rīga ripo".

Ekonomika Būvniekiem jārēķinās, ka Rīgā 80% teritoriju ir dažādi apgrūtinājumi (+VIDEO)

Vērtības transformējas, kā to šobrīd lieliski var vērot Latgales priekšpilsētā.

Sabiedrība Valdība šodien atbalstīja izmaiņas darbaspēka nodokļos

Valdība ceturtdien atbalstīja izmaiņas darbaspēka nodokļos, kuras paredz iedzīvotāju ienākuma nodokļa (IIN) likmes, minimālās algas un neapliekamā minimuma paaugstināšanu, kompensējot to ar akcīzes nodokļa un dažu citu nodokļu paaugstināšanu.