• Fanija,
  • Vēsma
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Čučumuižas rūķi ar koncertizrādi apceļos Latviju

Teksta izmērs Aa Aa
Kultūra
VS.LV 20:05, 07.02.2023


“Čučumuiža” ar visiem Čučumuižas rūķiem, krustmāmiņu un pārējiem rūķu zemes iemītniekiem ar jaunu īpašu koncertizrādi bērniem un viņu vecākiem pirmo reizi pošas Latvijas tūrē pie bērniem, lai kopā priecīgi nosvinētu Čučumuižas 30 gadu jubileju.


Publicitātes foto.

Koncertizrāde “Zem Lielā rūķa mices” notiks martā un aprīlī Siguldā, Jēkabpilī, Rēzeknē, Jelgavā, Alūksnē un Ulbrokā.

“Zem Lielā Rūķa mices, ir visu rūķu nams. Un ja tu rūķiem tici, tas tev atrodams. Tie ir atslēgas vārdi, kas atslēdz Čučumuižas vārtus.” Rūķu krustmāmiņa atzīst, ka ar Čučumuižas rūķiem ir izaugusi vesela paaudze, un šodienas trīsdesmitgadnieki atceras Čučumuižas rūķus kā savus bērnības draugus. Arī Rūķītis Kikī ir atgriezies un sveicina gan visus jau iepriekš satiktos, gan jaunos mazos draugus.

Čučumuižas zemes iemītnieki mazajiem skatītājiem mācīs, kā strādā rūķu meistari: ko dara konfekšu meistars, ko dara cukura meistars, ko dara skrodermeistars. Rūķu krustmāmiņa arī paskaidro, ka skroderis ir šuvējs, mūsdienīgāk sakot – modelētājs. Tāds ir arī Rūķītis Mezgliņš.

“Mēs Čučumuižā mācīsim bērniem arī vecvārdus, jo rūķi dzīvo daudzus gadsimtus un tad, kad viņi šajā pasaulē ieradās zem Lielā Rūķu mices, lietoja tādus vārdiņus, kādus lietoja mūsu vecvecmāmiņas un vecvectēvi. Un tā jūs arī uzzināsiet, kas ir piņģerots, kas ir pletīzeris, un vēl daudzus citus vecvārdus, kurus šodien vairs sarunvalodā nelieto,” saka krustmāte, piebilstot: “Rūķi dzīvo tāpat kā bērni – ģimenē vai saimē. Jo lielāka saime, jo draudzīgāk jāsadzīvo."

Biļetes var iegādāties bilesuparadize.lv


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Lasiet arī

Ekonomika Ventspils brīvosta ir atbrīvota no piesārņojuma (+VIDEO)

Pārstrādei tika nogādāts 171 kubikmetrs šķidro bīstamo atkritumu.

Sabiedrība Jaunās nedēļas sākumā iespējams spēcīgs lietus un sniegputenis

Pirmdien un otrdien, 22. un 23.aprīlī, Latvijā iespējams liels daudzums nokrišņu, arī sniegs un putenis, liecina prognozes.

Pasaule Ukraina: Krievijas dzīvā spēka zaudējumi sasniedz 457 830

Krievijas karaspēka dzīvā spēka zaudējumi Ukrainā līdz piektdienas rītam sasnieguši 457 830 karavīrus, ziņo Ukrainas armijas ģenerālštābs.

Sabiedrība Braže komentējusi Irānas un Izraēlas savstarpējo triecienu mērogu

Irānas un Izraēlas pēdējās nedēļas laikā veikto savstarpējo triecienu mērogs varētu liecināt par vēlmi izbeigt pašlaik vērojamo militārās konfrontācijas saasinājumu, šādu vērtējumu LTV "Rīta panorāmā" pauda diplomāte, topošā ārlietu ministre Baiba Braže.