• Ginters,
  • Guntra,
  • Marianna
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Kultūras ministra biroju vadīs Iesalniece

Teksta izmērs Aa Aa
Kultūra
LETA 22:20, 16.12.2022


Kultūras ministra Naura Puntuļa (NA) biroju vadīs līdzšinējā zemkopības ministra biroja vadītāja vietniece Aija Iesalniece, liecina informācija Kultūras ministrijas (KM) tīmekļvietnē.


Foto: LETA

Kā pavēstīja ministra padomniece sabiedrisko attiecību jautājumos Inga Vasiļjeva, Iesalniece no 2019. līdz 2022.gadam bija zemkopības ministra biroja vadītāja vietniece, savukārt no 2017. līdz 2019.gadam - vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministra biroja vadītāja. No 2012. līdz 2017.gadam Iesalniece bija kultūras ministres palīdze.

Iesalniecei ir maģistra grāds uzņēmumu un organizāciju vadīšanā, bakalaura grāds finansēs un finanšu vadībā un bakalaura grāds komunikāciju zinātnē.

Kultūras ministra palīdzes pienākumus turpmāk pildīs Marija Luīze Ratniece, bet KM parlamentārā sekretāra pienākumus turpinās pildīt Ritvars Jansons (NA).

Ministra ārštata padomnieks kultūrpolitikas īstenošanas jautājumos būs Latvijas Universitātes (LU) Lībiešu institūta direktors un vadošais pētnieks Valts Ernštreits, bet Puntuļa ārštata padomnieks juridiskajos jautājumos būs LU Juridiskās fakultātes lektors, zvērināts advokāts Gaidis Bērziņš.

Saeima trešdien apstiprināja otro Ministru prezidenta Krišjāņa Kariņa (JV) vadīto valdību. Par Kariņa valdību nobalsoja 54 deputāti, pret bija 37.

Nacionālās apvienības pārziņā būs Ekonomikas ministrija, ko vadīs Ilze Indriksone, Aizsardzības ministrija, par ko būs atbildīga Ināra Mūrniece, Kultūras ministrija, ko vadīs Puntulis, un Satiksmes ministriju, par ko būs atbildīgs Jānis Vitenbergs.

"Jauno vienotību" valdībā pārstāvēs premjers Kariņš, finanšu ministrs Arvils Ašeradens, ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs, tieslietu ministre Inese Lībiņa-Egnere, izglītības un zinātnes ministre Anda Čakša, klimata un enerģētikas ministrs Raimonds Čudars un labklājības ministre Evika Siliņa.

Savukārt "Apvienoto sarakstu" valdībā pārstāvēs veselības ministre Līga Meņģelsone, zemkopības ministrs Didzis Šmits, iekšlietu ministrs Māris Kučinskis un vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Māris Sprindžuks.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Kultūra Kuldīgas mākslinieces Sabīnes Verneres darbi tika novērtēti Vīnē (+VIDEO)

Verneres darbi ir izteikti jutekliski, emocionāli un estētiski pievilcīgi.

Kultūra «Emmy» ceremonijā triumfē «Shogun» un «Hacks»

"Emmy" balvu pasniegšanas ceremonijā svētdien Losandželosā labāko seriālu godalgas saņēma seriāli "Shogun" ("Sjoguns") un "Hacks" ("Padomi").

Kultūra Piedzīvojumu filma «Banāns upē» dodas Latvijas tūrē

Stāsta centrā ir jauns vīrietis, kurš mēģina sadraudzēties ar savas draudzenes trīspadsmit gadus veco dēlu.

Kultūra «Autobuss debesīs» ieraksta jaunu singlu un gatavojas 25 gadu jubilejam (+VIDEO)

"Tagad, gatavojoties tūrei un jaunajam albumam, sapratām, ka dziesma ir īsta pērlīte".

Lasiet arī

Veselība Abu Meri vēlas pamata vakcīnas noteikt par obligātām

Latvijā būtu nepieciešams stingrāk ierobežot par vakcināciju izplatīto dezinformāciju, šodien preses konferencē pēc Imunizācijas valsts padomes sēdes pauda veselības ministrs Hosams Abu Meri (JV).

Ekonomika LVM ražošanas kompleksu eksperti atzinīgi novērtēja (+VIDEO)

No koka būvētās ēkas gadu desmitiem sevī droši noglabā klimatam nevēlamo CO2.

Sabiedrība Piektdien Latvijā gaisa temperatūra paaugstināsies līdz +18..+23 grādiem

Piektdien naktī un no rīta daudzviet Latvijā veidosies migla un apmāksies debesis, prognozē sinoptiķi.

Ekonomika RB Rail: Rail Baltica pamattrases izbūvi varētu sākt līdz šī gada beigām

Latvijā turpinās sagatavošanās darbi, lai līdz šī gada beigām sāktu dzelzceļa projekta "Rail Baltica" pamattrases izbūvi dienvidu posmā, informē AS "RB Rail" pārstāvji.