• Alīna,
  • Rūsiņš,
  • Sandris
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Baltijas džeza konkursā uzvarējis lietuvietis Karolis Šarkus

Teksta izmērs Aa Aa
Kultūra
VS.LV 20:21, 25.11.2022


Baltijas džeza kompozīciju konkursā uzvarējis Karolis Šarkus no Lietuvas, informēja Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas (JVLMA) pārstāvis Kaspars Antess.


Publicitātes foto.

Viņš norāda, ka Spīķeru koncertzālē ceturtdien, 24.novembrī, koncertā "Latvijas Radio bigbends. Jaundarbi" noskaidrots jaunais komponists, kurš plūcis uzvaras laurus JVLMA un Latvijas Radio bigbenda kopīgi rīkotajā trešajā bigbenda kompozīciju konkursā Baltijas jaunajiem komponistiem.

Pirmo vietu žūrija piešķīra pārstāvim no Lietuvas Šarkum, kurš konkursā startēja ar kompozīciju "Resonance". Otrajā vietā ierindojās Anna Vibe-Gorkuša ar skaņdarbu "Spectrum", bet trešo vietu žūrija nolēma piešķirt divām konkursa dalībniecēm - Karlīnai Priedēnai ar kompozīciju "AscenDance" un Santai Kauliņai, kura konkursā startēja ar skaņdarbu "Mākoņome".

Konkursā šogad tika pieteiktas divpadsmit kompozīcijas. Konkursanti bija aicināti rakstīt skaņdarbus džeza orķestrim un solo instrumentam - trompetei vai flīgelhornam. Dalībniekiem bija zināms arī solists - Latvijas Radio bigbenda mūziķis Dominīks Vīšņausks. Konkursa dalībniekus vērtēja žūrijas locekļi no visām trim Baltijas valstīm.

Nākamais bigbenda kompozīciju konkurss Baltijas jaunajiem komponistiem tiks izsludināts 2023.gada martā.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Kultūra Kastaņolā, Šveicē vēl gadu būs izstāde par Raini un Aspaziju (+VIDEO)

Ekspozīcijā dzejnieku dzīves un darbības kontekstā iezīmēti Šveices un Latvijas sakaru būtiskākie punkti laika posmā no 1893. gada līdz mūsdienām.

Kultūra Pirmizrādi piedzīvos Ozola koncertfilma

Kinoteātrī "Forum Cinemas" šodien plkst.19 pirmizrādi piedzīvos hiphopa mākslinieka Ozola koncertfilma "No rajona līdz arēnai", aģentūru LETA informēja pasākuma rīkotāju pārstāve Inese Grīnberga.

Kultūra Īrijas mākslinieki aicina boikotēt Eirovīziju Izraēlas dalības dēļ

Vairāki simti Īrijas mākslinieku pirmdien aicināja šīs valsts pārstāvi Eirovīzijas dziesmu konkursā būt "vēstures pareizajā pusē" un boikotēt šo konkursu tāpēc, ka tajā piedalās Izraēla.

Lasiet arī

Kultūra Sestdien Ventspilī darbu sāk jauns muzejs (+VIDEO)

Izveidota arī Ziemeļkurzemes dabas ekspozīcija – radot īsta meža klātbūtni.

Sabiedrība Vingris atkāpjas no EDzL valdes priekšsēdētāja amata

Par dzelzceļa projekta "Rail Baltica" izbūvi Latvijas teritorijā atbildīgā SIA "Eiropas dzelzceļa līnijas" (EDzL) valdes priekšsēdētājs Kaspars Vingris atkāpies no amata, aģentūru LETA informēja EDzL pārstāvji.

Ekonomika Investējot 760 tūkstošus eiro renovācijā, «Mego» atklāj veikalu Carnikavā

Šodien, 25. aprīlī, pēc renovācijas darbu pabeigšanas, veikals “Mego” Carnikavā, Rīgas ielā 14, atkal vēris savas durvis pircējiem. Kopējās investīcijas veikala rekonstrukcijā un veikala apkārtnes labiekārtošanā sastādīja aptuveni 760 000 eiro.