• Muntis,
  • Verners
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Notiks ikgadējais valsts svētku koncerts, ko varēs vērot TV

Teksta izmērs Aa Aa
Kultūra
VS.LV 10:44, 17.11.2022


Par godu Latvijas proklamēšanas 104. gadadienai Valsts prezidenta kanceleja, Kultūras ministrija un VSIA "Latvijas koncerti" 18. novembrī rīkos ikgadējo svētku koncertu Latvijas Nacionālajā teātrī.


Foto: Facebook Instrumenti.

Koncertā skanēs latviešu komponistu skaņdarbi Latvijā pazīstamu un atzītu mākslinieku izpildījumā. Koncerta translācija no Latvijas Nacionālā teātra būs skatāma LTV1 plkst. 18.40, kā arī klausāma "Latvijas Radio 3"-"Klasika" tiešraidē plkst. 18.00.

Latvijas Nacionālā teātra koncerta diriģents un mākslinieciskais vadītājs Jānis Liepiņš atzīmē, ka koncerta programmas saturiskais un muzikālais centrs ir Zigmara Liepiņa skaņdarbs "Agnus Dei" jeb "Dieva jērs". Paturot prātā šo vadmotīvu, tika veidota arī visa pārējā valsts svētku programma - piemeklēti aktuālākie latviešu autoru skaņdarbi un mākslinieki.

Koncertā skanēs Jura Karlsona "Jāņu diena" no baleta "Antonija#Silmači", Georga Pelēča "Peoniju deja", Natālijas Mundas "Sapņu pārdevēja", Jāņa Ķirša "Mēnestiņš" un "Saulītes Zelts", ukraiņu komponista Valentīna Silvestrova "Vakara serenāde" no 2002.gadā tapušā cikla "Klusa mūzika stīgām", Valta Pūces "Credo" - trešā daļa no nesen tapušā "Koncerta čellam", kas 18.novembra vakarā piedzīvos savu pirmatskaņojumu, Liepiņa "Agnus Dei" no "Mesa 2020" un grupas "Instrumenti" skaņdarbs "Ugunskura vieta ar skatu uz Latviju".

Koncertā piedalīsies Latvijā pazīstami skatuves mākslinieki: Latvijas Nacionālās operas soliste Inga Šļubovska, dziedātāja Ilze Grēvele-Skaraine, mūziķi Jānis Šipkēvics un Reinis Sējāns, čellists Valters Pūce, koklētāja Līga Griķe, ērģelniece Kristīne Adamaite, valsts kamerorķestris "Sinfonietta Rīga", "Rīgas Doma zēnu koris", diriģents Jānis Liepiņš. Koncerta režisors - Reinis Suhanovs, koncerta vadītājs - Latvijas Nacionālā teātra aktieris Arturs Krūzkops.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Kultūra «Emmy» ceremonijā triumfē «Shogun» un «Hacks»

"Emmy" balvu pasniegšanas ceremonijā svētdien Losandželosā labāko seriālu godalgas saņēma seriāli "Shogun" ("Sjoguns") un "Hacks" ("Padomi").

Kultūra Piedzīvojumu filma «Banāns upē» dodas Latvijas tūrē

Stāsta centrā ir jauns vīrietis, kurš mēģina sadraudzēties ar savas draudzenes trīspadsmit gadus veco dēlu.

Kultūra «Autobuss debesīs» ieraksta jaunu singlu un gatavojas 25 gadu jubilejam (+VIDEO)

"Tagad, gatavojoties tūrei un jaunajam albumam, sapratām, ka dziesma ir īsta pērlīte".

Kultūra AB dambī notiks festivāls «‎bez narkotikām un alkohola»‎ (+VIDEO)

"Мēs cenšamies rūpēties par naturālu un īstu pieredzi".

Lasiet arī

Sabiedrība Noraida priekšlikumu kandidātu sarakstus iesniegt būtiski agrāk pirms vēlēšanām

Valsts pārvaldes un pašvaldības komisijas deputāti šodien noraidīja Centrālās vēlēšanu komisijas (CVK) priekšlikumu partiju deputātu kandidātu sarakstus prasīt iesniegt ne vēlāk kā 120 dienas jeb četrus mēnešus pirms vēlēšanām.

Sabiedrība VDD komentē «TikTok» un «Telegram» iespējamu bloķēšanu Latvijā

Lēmumam par sociālo tīklu "TikTok" un "Telegram" iespējamu bloķēšanu ir jābūt politiskam, turklāt, lai šāds risinājums būtu efektīvs, par ierobežošanu būtu jāvienojas vismaz visām trim Baltijas valstīm, šādu vērtējumu vēstulē Saeimai paudis Valsts drošības dienests (VDD).

Sabiedrība Uz vienotā Sabiedriskā medija valdes locekļu amatiem izvirzīts 21 kandidāts

Sabiedrisko elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes (SEPLP) izsludinātajā konkursā uz pieciem topošās VSIA "Latvijas Sabiedriskais medijs" (LSM) valdes locekļu amatiem otrajai kārtai izvirzīts 21 pretendents.

Sabiedrība Galīgajā lasījumā skatīs grozījumus valsts valodas stiprināšanai darba tirgū

Plānots, ka ar grozījumiem tiks aizstāvētas darbinieku tiesības, veicot darba pienākumus, izmantot valsts valodu un netikt diskriminētiem ar nepamatotām prasībām pēc svešvalodas zināšanām.