• Mirta,
  • Ziedīte
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Mūžībā devies Krievijas mākslinieks Boriss Moisejevs

Teksta izmērs Aa Aa
Kultūra
VS.LV 09:08, 28.09.2022


68 gadu vecumā miris padomju un Krievijas mākslinieks Boriss Moisejevs, atsaucoties uz Moisejeva māksliniecisko direktoru, vēsta medijs "Meduza". Viņa nāves cēlonis netiek precizēts.



Boriss Moisejevs bija padomju un Krievijas mākslinieks, estrādes dziedātājs, dejotājs, horeogrāfs un kinoaktieris. 2006. gadā viņš saņēma Krievijas nopelniem bagātā mākslinieka titulu. Viņš bija viens no pirmajiem izpildītājiem, kas Krievijā publiski paziņoja par savu homoseksualitāti.

Mākslinieks strādājis Ukrainā Harkivas Operas un baleta teātrī, sākot profesionālo darbību kā dejotājs un beidzot kā horeogrāfs un režisors. Pēc tam viņš turpināja savu karjeru Baltijas valstīs.

1978. gadā viņš izveidoja deju trio "Expression", kurā dejoja kopā ar divām meitenēm. Trio uzstājās slavenajā Jūrmalas estrādē "Jūras pērle". Tieši tur Alla Pugačova pamanīja talantīgos dejotājus un uzaicināja viņus piedalīties viņas izrādē. 1987. gadā trio pameta Pugačovas kompāniju un uzsāka solo karjeru.

Dejotāji uzstājās Rietumeiropas klubos, ilgu laiku strādāja Itālijas televīzijas kanālā "RAI-2" šovā "Raffaella Carrà Show". Neilgi pēc tam Moisejevs turpināja darbību ASV.

Boriss Moisejevs parādījās arī kino ekrānos. Viņu var redzēt tādās filmās un seriālos kā "Ясь и Янина" ("Jass un Janīna"), "Пришла и говорю" ("Nāku un runāju"), "Сезон чудес" ("Brīnumu sezona"), "Месть шута" ("Šaunuļa atriebība"), "Безумный день, или Женитьба Фигаро" ("Trakā diena jeb Figaro precības"), "Дневной дозор" ("Dienas sargi") un "Счастливы вместе" ("Laimīgi kopā").
Viņa pirmais albums ar nosaukumu "Дитя порока" tika izdots 1996. gadā. Viņa izrādes vairs nevarēja saukt tikai par dejas izrādēm. No debijas albuma par hitiem kļuva dziesmas "Танго-кокаин" ("Tango-kokaīns"), "Дитя порока" ("Netaisnības bērns"), "Эгоист" ("Egoists").

90. gadu beigās mākslinieks izdeva uzreiz vairākus hitus. Starp tiem "Голубая луна" ("Zilganais mēness"), ko Moisejevs dziedāja kopā ar Nikolaju Trubaču. Pēc skaļās pirmizrādes tīmekļa vietne "Gay.ru" nosauca šo dziesmu par Krievijas Federācijas geju himnu. Duetā skanēja arī šlāgeris "Щелкунчик" ("Riekstkodis").

Par pagrieziena punktu mūziķa daiļradē kļuva arī kompozīcija "Черный бархат" ("Melnais samts"), kam sekoja "Звездочка алая" un "Sexual Revolution" ("Seksuālā revolūcija"). 2004. gadā Boriss kopā ar Ludmilu Gurčenko izdeva dziesmu "Петербург - Ленинград" ("Sanktpēterburga - Ļeņingrada"), kas ieguva vairākas balvas.

Pēdējos gados mākslinieks ir smagi slimojis. Saskaņā ar plašsaziņas līdzekļu sniegto informāciju viņš ir piedzīvojis trīs insultus. Nāves cēlonis vēl nav zināms.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Kultūra Radīta mobilā lietotne latgaliešu valodas apguvei

Lai palīdzētu apgūt latgaliešu valodu, radīta mobilā lietotne "Vasals!", informē latgaliešu kultūras kustība "Volūda".

Kultūra 82 gadus vecais Imants Kalniņš priecājās par jaunu mūzikas albumu (+VIDEO)

""Rosina uz pārdomām par vērtībām un dzīvē satikto cilvēku nozīmi".

Kultūra Pāvilostas muzeju aktīvi apmeklē Latvijas un ārvalstu tūristi (+VIDEO)

Viena no mazākajām Latvijas pilsētām dalās ar savu pagātni.

Kultūra Sāksies Rīgas modes nedēļa

Rīgas modes nedēļa sāksies šodien un ilgs līdz ceturtdienai, 11.aprīlim, aģentūru LETA informēja pasākuma rīkotāji.

Lasiet arī

Ekonomika «Liepājas enerģijas» apgrozījums gada laikā pieauga par 330 000 eiro (+VIDEO)

Tika atklāta uzņēmuma jaunākā 4 MW šķeldas katlumāja.

Sports Jēkabpils "Lūšu" volejbolisti atgūst Latvijas čempiontitulu

Jēkabpils "Lūši" komanda piektdien nodrošināja Latvijas volejbola čempionāta zelta medaļas, valsts meistarsacīkstēs uzvarot piekto reizi vēsturē.

Kriminālziņas Vīrieti aiztur par 9000 eiro zādzību no spēļu zāles seifa

Valsts policija Rīgā aizturējusi kādu vīrieti par 9000 eiro zādzību no spēļu zāles seifa, informēja policija.

Pasaule ASV atbalsta Ukrainas palīdzības likumprojekta nodošanu izskatīšanai

ASV Pārstāvju palāta piektdien nolēma nodot izskatīšanai likumprojektu par ilgi aizkavētās palīdzības piešķiršanu Ukrainai.