• Agija,
  • Aldonis
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Kā sagatavoties vasaras sezonai?

Teksta izmērs Aa Aa
Kultūra
VS.LV 12:00, 14.05.2022


Vasara ir laiks, kad jābauda saule un siltums, bet ir vērtīgi jau laicīgi iegādāties dažādas vasaras sezonas preces, kas atpūtu var padarīt vēl baudāmāku.



Ja Jums ir māja ar pagalmu, tad vasaras sezonas baudīšana noteikti ir ļoti patīkama, jo jebkurā brīdī Jūs varat doties ārā. Un, ja pagalmā ir baseins vai šūpuļtīkls, tad iespējams, ka lieliskai un saulainai dienai, nekas vairāk nav nepieciešams.

Kā izvēlēties baseinu

Karstā vasaras dienā atveldzēties ūdenī ir īsts baudījums. Ūdens spēj sniegt baudu gan ķermenim, gan garam. Baseins ir lieliska alternatīva, lai ūdens priekus piedzīvotu savā pagalmā, nekur tālu nedodoties.

Vispopulārākie un pieprasītākie ir divu veidu baseini piepūšamie un karkasa. Protams, ir iespēja mājās pagalmā iemontēt zemē iebūvējamo baseinu, bet šāds piedāvājums ir samērā augstā cenā. Līdz ar to karkasa vai piepūšamais baseins ir lieliska alternatīva.

Izvēloties kādu no minētajiem baseinu veidiem, jāpievērš uzmanība ražotājam, baseina tipam un izmēram, kā arī piedāvātajām papildfunkcijām.

Meklējot piepūšamo baseinu, jāpatur prātā, ka šim baseina veidam ir ļoti plašs izmēru diapazons. Līdz ar to katram pagalmam, neskatoties uz tā kvadrātmetriem, ir iespējams pielāgot piepūšamo baseinu. Piepūšamais baseins nav izklaide, kas paredzēta tikai bērniem, jo tie ir pietiekami dziļi, lai ūdens priekus varētu baudīt arī pieaugušie.

Piepūšamo baseinu ļoti ātri var padarīt par nelielu ūdens atrakciju parku, tam pievienojot slidkalniņu.

Piepūšamā baseina plusi:

  • ātra un viegla uzstādīšana;
  • lētākais baseina veids no visa pieejamā klāsta;
  • ir iespējams pārvietot, nav jātur visu laiku vienā vietā;
  • baseina konstrukcija ir mīksta, līdz ar to izslēdz jebkādas savainošanās iespējas;
  • viegla tīrīšana un kopšana.

Protams, piepūšamā baseina plusu ir daudz, bet jāpatur prātā, ka šim baseina veidam ir arī daži mīnusi. Piemēram, lai to piepūstu ir nepieciešams samērā ilgs laiks un elektriskais pumpis. Zemas kvalitātes piepūšamais baseins var kalpot īsu laika posmu. Tas ir pakļauts gan apkārtējās vides, gan temperatūras ietekmei.

Turpretī karkasa baseini ir ļoti spēcīgi, jo tiem ir metāla karkass un visbiežāk arī lielāks tilpums, nekā piepūšamajiem baseiniem.

Karkasa baseins ļoti efektīvi var noturēt lielu ūdens daudzumu un nenotiek nekāda baseina deformācija.

Karkasa baseina plusi:

  • kalpos ilgāk nekā piepūšamais baseins;
  • lielāks un dziļāks, vairāk piemērots peldēšanai;
  • nepieciešamības gadījumā ir iespējams nomainīt detaļas.

Karkasa baseina uzstādīšana, salīdzinot ar piepūšamo baseinu, aizņems krietni vairāk laika, bet droši varam teikt, ka ieguldītais laiks ļoti ātri atmaksāsies. Īpaši jau tad, kad tveicīgā dienā varēsiet iziet mājas pagalmā un atveldzēties savā baseinā.

Īstais laiks plānot dārza iekārtošanu vasaras sezonai

Kamēr līdz karstajai sezonai ir atlicis vismaz mēnesis, ir īstais laiks, lai ieplānotu dažādus vērtīgus pirkumus, kuri nepieciešami, lai baudītu vasaru mājas pagalmā. Ir vērts padomāt ne tikai par baseinu, bet arī citām dārza precēm. Piemēram, šūpuļtīkliem, šūpuļkrēsliem vai dažādām dārza mēbelēm, nesteidzīgu vasaras rītu un vakaru baudīšanai.

Dārza mēbeles ir gluži kā primāra nepieciešamība, ja Jums ir māja vai vasarnīca ar pagalmu, jo maltīšu baudīšana svaigā gaisā allaž ir ļoti laba izvēle.

Salīdziniet piepūšamā un karkasa baseina priekšrocības un izvērtējiet, kurš no variantiem vislabāk iederēsies Jūsu pagalmā un nesagādās grūtības uzstādīšanas procesā.

Aplūkojiet, kādus baseinus un dārza preces var iegādāties interneta veikalā 220.lv un izvēlieties sev ērtāko piegādes veidu, lai baudītu īstu vasaru, neizejot no mājas pagalma.

Apmaksāta publikācija


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Kultūra Rīgā sāksies Lieldienu kultūras un izklaides pasākumi

Šodien Rīgā sāksies Lieldienu kultūras un izklaides pasākumi, aģentūru LETA informēja Rīgas domes Ārējās komunikācijas nodaļā.

Kultūra Palestīniešu atbalstītāji piespiež Britu muzeju agrāk beigt darbu

Palestīniešu atbalstītāju demonstrācijas dēļ Britu muzejs svētdien bijis spiests slēgt savas durvis pirms paredzētā laika.

Kultūra Latvijas rokenrola varonis Novikovs atkal ir uz skatuves (+VIDEO)

"Redzēsim, kādas būs atskaņas par manām jaunajām dziesmām, taču esmu sajutis pieprasījumu".

Lasiet arī

Ekonomika Nedariet to! «Swedbank» brīdina savus klientus

"Swedbank" brīdina nedot maksājumu kartes un to PIN kodus svešiem cilvēkiem.

Ekonomika Akciju cenas ASV un Eiropas biržās pārsvarā pieaug

Akciju cenas ASV un Eiropas biržās ceturtdien pārsvarā pieauga pirms Lieldienu brīvdienām.

Sports Latvijas sieviešu hokeja izlase pārbaudes spēlē tiksies ar Poliju

Latvijas sieviešu hokeja izlase šodien Rīgā aizvadīs pārbaudes spēli ar Polijas valstsvienību.

Sabiedrība Rīgas pilī atzīmēs divdesmito gadadienu kopš Latvijas iestāšanās NATO

Rīgas pilī šodien atzīmēs divdesmito gadadienu kopš Latvijas iestāšanās NATO, aģentūru LETA informēja Valsts prezidenta padomnieks Mārtiņš Drēģeris.