Latvijā 62% iedzīvotāju rudenī visvairāk satrauc augstās apkures izmaksas

Interesanti fakti
VS.LV 16:10, 05.10.2024 0

Tuvojoties apkures sezonai, 62% Latvijas iedzīvotāju mājokļa ikdienas uzturēšanā visvairāk uztrauc augstās apkures izmaksas, aģentūru LETA informēja būvkompānijas pārstāvji, atsaucoties uz kopā ar pētījumu kompāniju "Norstat Latvija" veikto aptauju.

 
Foto: LETA

Tikmēr 15% aptaujāto norādījuši, ka viņus satrauc paaugstināts elektroenerģijas patēriņš, bet 13% - mājokļa siltumizolācijas trūkums.

Vismazāk jeb 5% aptaujāto sava mājokļa ikdienas uzturēšanā, tuvojoties rudens sezonai, satrauc maksājumi par silto un auksto ūdeni, kanalizāciju.

Septembrī veiktajā aptaujā arī secināts, ka 83% respondentu ir svarīgi, lai mājoklī būtu augsta energoefektivitāte, piemēram, lai ēka ir siltināta, ir ventilācija ar rekuperāciju un tamlīdzīgi. Tikai 4% aptaujāto norādījuši, ka viņiem nav svarīga energoefektivitāte mājoklī, bet 5% ir vienalga.

Veiktajā aptaujā secināts, ka tieši jaunākās auditorijas vidū vecumā no 18 līdz 29 gadiem, tuvojoties rudens sezonai, 20% uztrauc mājokļa siltumizolācijas trūkums.

Eksperts norāda, ka pēdējos gados nekustamo īpašumu pircēji, tai skaitā īres namu klienti, aizvien rūpīgāk analizē ēku energoefektivitātes aspektus un to risinājumus, lai ilgtermiņā varētu stāties pretī energoresursu cenu svārstībām.

Viņš uzsver, ka tas ir saistīts gan ar to, ka iedzīvotāji arvien vairāk pievēršas ilgtspējīgiem risinājumiem, gan ar to, ka pieaug popularitāte arī alternatīviem enerģijas avotiem, piemēram, saules paneļiem uz daudzstāvu namiem.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Interesanti fakti Dabas muzejā iepazīstinās ar Latvijā audzēto vistu daudzveidību

Latvijas Nacionālajā dabas muzejā no 11.oktobra līdz 13.oktobrim norisināsies izstāde "Vistu sēta. Latvijā audzētu vistu daudzveidība", kas iepazīstinās ar mazajās putnkopju saimniecībās audzēto vistu šķirņu daudzveidību, to raksturīgajām īpašībām un vajadzībām, kā arī skaidros atšķirību starp šķirni un krosu.

Interesanti fakti Latvijā veidos invazīvo sugu sarakstu

Saeima šodien galīgajā lasījumā pieņēma grozījumus Augu aizsardzības likumā un Sugu un biotopu aizsardzības likumā, kas paredz izveidot Latvijas invazīvo sugu sarakstu.

Interesanti fakti Rudens konservēšana: Latvijas zinātnieki sniedz noderīgus padomus (+VIDEO)

Ir jāpievērš uzmanība, lai ar dārzeņiem un augļiem neuzņemam par daudz sāls un cukura.

Interesanti fakti Vai Latvijas vāveres ēd sarkanās mušmires - to zina Dabas muzejā (+VIDEO)

Šosezon Ģimenes dienās pētīsim Latvijas dabas vērtības.

Lasiet arī

Sabiedrība Ķegumā un Ogres novada pagastos beigs apkures sezonu

Svētdien, 28.aprīlī, Ķegumā un Ogres novada pagastos beigs apkures sezonu, informēja pašvaldības siltumražošanas uzņēmums SIA "MS siltums".

Sabiedrība Iegādāsies dabasgāzi 460 tūkstošu megavatstundu apjomā

Konkurences apstākļos saņemtie piedāvājumi ir izdevīgi, kas nozīmē siltumenerģijas tarifa samazinājuma prognozes vismaz par 6% sākot ar šo rudeni.

Ekonomika Grobiņai drīzumā tiks samazināts siltuma tarifs (+VIDEO)

Jaunā apstiprinātā maksa stāsies spēkā, kad noslēgsies pilnā tarifu projekta izvērtēšana.

Ekonomika Rīga pamazām mainīs apkures sistēmu: kas ir svarīgi zināt (+VIDEO)

Līdz šim laikam uzstādītās iekārtas varēs darboties līdz sava kalpošanas laika beigām.