• Alita,
  • Elita,
  • Liesma
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Uzstādīti četri torņi Latvijas-Baltkrievijas robežas novērošanai Daugavas posmā

Teksta izmērs Aa Aa
Interesanti fakti
VS.LV 13:16, 13.09.2024


Uzlabojot valsts robežas aizsardzību Daugavas posmā pie Latvijas-Baltkrievijas robežas, šobrīd ir uzstādīti četri no sešiem torņiem robežas novērošanai, informēja VAS "Valsts nekustamie īpašumi" (VNĪ) valdes locekle Jeļena Gavrilova.



Torņu izbūve veicinās valsts robežsardzes efektīvāku un iedarbīgāku valsts robežas kontroli, savlaicīgi identificējot valsts robežas nelikumīgas šķērsošanas gadījumus un citus pārkāpumus valsts robežas joslā, skaidro Gavrilova.

Metāla torņu un pievedceļu projektu īsteno VNĪ sadarbībā ar Nodrošinājuma valsts aģentūru. Kopējais projekta finansējums ir 3 633 924 eiro, tostarp Eiropas Savienības fonda nacionālās programmas (IRPVP) finansējums ir 75%, bet valsts budžeta finansējums ir 25%.

Jūlijā noslēdzās Latvijas-Baltkrievijas robežas žoga izbūves darbi. Kopumā robežas žogs izbūvēts gandrīz 145 kilometru garumā. Tostarp 2023.gadā tika pabeigta žoga izbūve sauszemes posmos (112 kilometri), bet šogad notika žoga izbūve gar publiskajiem ūdeņiem.

Sauszemes posmos, kur jau pagājušā gadā izbūvēts žogs, šobrīd turpinās infrastruktūras izbūves darbi - izveidotas vieglo transportlīdzekļu (līdz 3,5 tonnām) patruļtakas aptuveni 46,16 kilometru garumā (no 119 kilometriem) un laipu patruļtakas apmēram 17 kilometru garumā no kopumā 28 kilometriem. Pabeigta pontonu patruļtaku izbūve 1,75 kilometru garumā.

Patlaban VNĪ vadībā turpinās nepieciešamās infrastruktūras izbūve, kā arī citu risinājumu izbūve divos posmos, kur nav paredzēts robežas žogs - Daugavas posmā, kur kopumā paredzēts izbūvēt sešus novērošanas torņus un piebraucamos ceļus, patruļtaku 16,7 kilometru garumā un piecus tiltus, lai nodrošinātu robežsargu kustību pāri upītēm, strautiem un gravām.

Savukārt posmā ap Riču ezeru plānoti rokādes ceļi, kas ļaus robežsargiem operatīvi pārvietoties gar ūdenstilpnes krastu, tā efektīvi reaģējot uz iespējamajiem pārkāpumiem - neatļautu cilvēku vai preču iekļūšanu Latvijā.

Latvijas-Baltkrievijas robežas posmus, kur nav robežas žoga - Daugavas posmu 16,7 kilometru garumā un rokādes ceļu un infrastruktūras izbūvi ap Riču ezeru plānots pabeigt 2025.gadā.

VNĪ izveidota 1996.gadā, un tās vienīgā īpašniece ir Finanšu ministrija.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Interesanti fakti Eksperts: Platforma «X» atjaunojusi komunistu tradīcijas ASV politikā

Platforma "X" jeb tviteris ir atjaunojis komunistu tradīcijas ASV politikā, tādu viedokli aģentūrai LETA pauda Latvijas Ārpolitikas institūta (LĀI) pētnieks, Latvijas Transatlantiskās organizācijas valdes loceklis Sandis Šrāders.

Interesanti fakti Siliņa saņēmusi Ukrainas valsts ordenu

\Uzturoties vizītē Ukrainā, Latvijas Ministru prezidente Evika Siliņa (JV) saņēmusi Ukrainas valsts apbalvojumu - Kņazienes Olgas I šķiras ordeni, kuru premjerei pasniedza Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis, informēja Ministru kabineta preses sekretāre Santa Jirgensone.

Interesanti fakti Latvietis izstrādājis datorspēli, kas mudina staigāt (+VIDEO)

Darbības, piemēram, cirst kokus, ir iespējams uzstādīt pirms došanās pastaigā.

Interesanti fakti Latvijas ūdenstilpēs pārņem bīstamais rotāns, ihtiologi ceļ trauksmi (+VIDEO)

Šī asarveidīgo kārtas suga nāk no Ķīnas ziemeļaustrumiem.

Lasiet arī

Pasaule Baltijas valstis aicina ES izbūvēt aizsardzības līniju gar robežu ar Krieviju

Baltijas valstis un Polija kopīgā vēstulē aicinājušas Eiropas Savienību (ES) izbūvēt aizsardzības līniju gar bloka robežu ar Krieviju un Baltkrieviju, lai pasargātu ES no Maskavas militārajiem draudiem un hibrīdkara aktivitātēm, ziņo aģentūra "Reuters".

Pasaule Igaunija uz divām dienām slēdz Narvas robežkontroles punktu

Igaunijas Policijas un robežsardzes departaments sestdien un svētdien slēgs Narvas robežšķērsošanas punktu cilvēku plūsmai virzienā uz Krieviju, jo Krievijas robežsargu palēninātā darba dēļ izveidojušās garas rindas.

Interesanti fakti Rinkēvičs iepazīstas ar žoga būvniecību uz robežas (+FOTO)

Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs otrdien apmeklēja Latvijas austrumu robežu un Valsts robežsardzes struktūrvienības Latgalē - Grebņevas un Šķaunes robežapsardzības nodaļas.

Sabiedrība Uz Latvijas-Krievijas robežas izbūvēti 46% žoga

Uz Latvijas-Krievijas robežas patlaban ir izbūvēti aptuveni 130 kilometri jeb 46% no kopumā 283 kilometriem, informēja VAS "Valsts nekustamie īpašumi" (VNĪ).